Hopp til innhold

Aktuelt

FIS tror på VM- suksess

Den nest siste FIS inspeksjonen er gjennomført og VM-organisasjonen fikk både skryt og klare forbedringspunkter fra arrangementssjefen i FIS, Sandra Spitz.

Stipend til Bakkemo og Sandvik

Langrennsløperne Hedda Bakkemo (22) fra Gjøvik og Edvard Sandvik (22) fra Oslo ble i dag de to første mottagerne av «HØAnton-stipendet», som deles ut av World Cup-vinner Harald Østberg Amundsen (25) og hans sponsorer.

Satser stort på helårsanlegg i Midt-Norge

Flere aktører går sammen for å bygge nye helårsanlegg i hele regionen. Anleggene skal bidra til mer aktivitet og flere møteplasser for barn og unge, som vil være et viktig grep for folkehelsen.

Ungdoms- og foreldrewebinar

Se Sunn Idrettss ungdoms- og foreldrewebinar i reprise om kropp/trening, kosthold/prestasjon, samt stress, selvfølelse og balanse.

Alt om Skitinget og fagmøter 2024

Velkommen til Skitinget og fagmøter i Bodø 6-9. juni. Skitinget 2024s nettside oppdateres med program av alle møter, dokumenter og øvrig praktisk info.

Satser stort på ny terrengpark i Trysil

– Dette er kjempegode nyheter. Den nye terrengparken i Trysil kan bli «Holmenkollens freeski-anlegg», forteller sportssjef for freeski i Norges Skiforbund, Christoffer Schach.

Fantastisk helg på Bjorli

Kick The Limits 2024 på Bjorli, med Lesjaskog IL som vertskap, ble en fantastisk helg fylt med , idrettsglede, imponerende prestasjoner og et fantastisk fellesskap.

Kjekt på Hovedlandsrennet

Fint eksempel fra Hordaland. Hovedlandsrennet i alpint 2024 vart gjennomført i Oppdal forrige veke. Hordaland skikrets stilte med fire alpinistar: Emely, Mille, Madelen og Erik.

Samordnet rapportering 2024

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering (medlemsregistrering) i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april. Det er webinar for alle idrettslag 10. april kl. 20:00 hvor det er en gjennomgang.

Kongepokal til Schjerve

Med en score på 185,7 poeng i bigair ble det NM-gull til Sebastian Schjerve (24) fra Namsos IL. Etter dagens seier fikk han tildelt kongepokalen for sine prestasjoner under helgas freeski-NM i Trysil.

NM-gull til Vickhoff Lie og Fossland

Kajsa Vickhoff Lie fra Bærums Skiklub tok sitt andre strake NM-gull i super-G, mens Thea Louise Stjernesund fra Hakadal IL overrasket med sølv i sitt første super-G renn på sju år. Markus Nordgård Fossland fra IL Stjørdals Blink kjørte inn gull i mennenes klasse.

Verdenscupavslutning

Verdenscupsirkuset ble rundet av for sesongen med en uke i de italienske Dolomittene. Det ble konkurrert i samtlige øvelser med utgangspunkt i Falzaregopasset, Cortina d'Ampezzo.

Påskehilsen fra skipresidenten

– Det har vært veldig mye aktivitet, mer enn vanlig. Ski-Norge er veldig fornøyd med at det har vært mye snø i vinter mye snø. Takk alle sammen

Tredjeplass i sammendraget

Jesper Saltvik Pedersen endte på tredjeplass i sammendraget i World Cup denne sesongen. Mandagens finalerenn ble avlyst på grunn av uvær.

Kongepokal til Klette

Hans-Inge Klette (26) fra Viljar IL sikret seg karrierens andre kongepokal i Lillehammer under ski-NM i helga.

Vant NM-gull i sprint

Bækkelagets Gøril Strøm Eriksen og Trym Nygaard Løken sikret seg NM-gull i sprint i telemark under ski-NM i Lillehammer søndag.

Rekorddeltakelse for langrenn

Det er klart for tre NM-dager i langrenn under den store NM-uka i Lillehammer torsdag, fredag og lørdag med rekorddeltakelse. Aldri før har det vært cirka 1100 løpere påmeldt i et NM på ski.

Klart for World Cup-avslutning

Norges Skiforbund Alpint sender 3 utøvere til World Cup i Italia. Der arrangeres World Cup-finalen for para alpint i italienske Sella Nevea.

Skisprell på Selbuskogen

Rekruttering og skiglede på sitt beste, her fra Nord-Trøndelag skikrets og Sør-Trøndelag skikrets med skisprell på Selbuskogen Skisenter i vinter.

Vant europacupen i slalåm

Theodor Brækken (23) fra Ingierkollen/Rustad Slalåmklubb vant europacupen i slalåm sammenlagt. Dermed har han sikret seg friplass i World Cup kommende sesong.

Vant europacupen i slalåm

Bianca Bakke-Westhoff (23) fra IL Heming gjorde det nesten umulige i Hafjell lørdag ettermiddag. Hun sikret seg sammenlagtseieren i europacupen i slalåm. Dermed har hun friplass i World Cup kommende sesong.

Telemark med toppresultater

Kaja Bjørnstad Konow (23) tok karrierens første World Cup-seier i sprint i italienske Livigno, mens Trym Nygaard Løken (30) er tilbake på topp etter at han ble operert for tarmslyng to ganger i desember.

Se junior-NM i opptak på SKI-TV

Norges Skiforbund Langrenn i samarbeid med Nybygda IL og Furnes Skiløperforening sendte junior-NM direkte på Ski-TV.no. Nå kan du se alle renn i opptak!

Klart for World Cup

Norges Skiforbund Freeski sender sju utøvere til denne ukes World Cup-renn i bigair og slopestyle i franske Tignes.

Idrettsfest på Lillehammer: NM-veka, Norgesleker og SKI NM

I mars inviterer Norges idrettsforbund, Norges Skiforbund og Olympiaparken til idrettsfest på Lillehammer. Hele tre arrangementer går av stabelen samtidig, og bredden i norsk idrett og idrettsglede for alle skal vises fram gjennom NM-veka, Norgesleker og SKI NM.

Folkefest på MartinCrossen 2024

MartinCrossen 2024 ble en kjempeopplevelse for både utøvere, trenere og publikum. Skiglede og rekruttering på sitt beste da det ble satt nye rekorder på alle områder i flotte vær- og skiforhold med 1400 deltakere.

Godt gjennomført hovedlandsrenn på Gålå

Sist helg var det hovedlandsrenn på Gålå. Dette ble et fint arrangement og en fin helg for de som deltok. Det var også felles smøreopplegg under hovedlandsrennet, der både Skydda og Swix stilte med kompetanse og utstyr.

Flere gode prestasjoner i World Cup

Det har denne helgen vært World Cup både i Lahti, Aspen og på hjemmebane i Kvitfjell. Det har i tillegg vært World Cup i Randonee og Skandinavisk cup i Hommelvik denne helgen. På hjemmebane i Kvitfjell ble Ragnhild Mowinckel takket av og hyllet av hele Kvitfjell.

Vellykket helg i Hommelvik

Denne helgen har det blitt arrangert Skandinavisk cup og Equinor norgescup i Hommelvik. Ved gode prestasjoner lå det deltakelse i World Cup for de norske løperne. Skandinavisk cup ble også avgjort denne helgen der vinnerne fikk friplass i World Cup før jul neste sesong.

En bauta i norsk alpint er gått bort

Denne uken kom den triste beskjeden om at en bauta i norsk ski- og alpinsport er gått bort, 82 år gammel. Arild Holm hadde en i årrekke rekorden i antall NM-medaljer. Senere jobbet han 40 år i Norges Skiforbund.

Uttak til World Cup og junior-VM

De neste ukene er det klart for to runder med World Cup, én i Italia og én i Frankrike. I Frankrike skal det i tillegg arrangeres junior-VM.

God kjøring i Wildschönau

Denne uken blir det kjørt World Cup i Wildschönau i Østerrike. Der har Jesper Saltvik Pedersen fra Plogen Skiklubb tatt flere pallplasser og Magnus Valø Balchen kjørte utrolig godt i Østerrike.

Europacupen i alpint

Norges Skiforbund Alpint har levert mange fine prestasjoner i europacupen i vinter. Se EC-finalene fra Hafjell/Kvitfjell 16.-22. mars direkte.

Klart for Kvitfjell

Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie er klare for helgas fartsfest i Kvitfjell.

Folkefest på Beitostølen

I helgen var det folkefest med NM på Beitostølen der flere løpere viste seg frem. I tillegg er det blitt kjørt World Cup i hopp, alpint og randonee.

Smøresuksess på Sognsvann

Smøretrailerne til det norske langrennslandslaget var denne helgen plassert på Sognsvann for å smøre skiene til de som skulle ut på ski i marka. Der fikk hele 550 personer smurt skiene sine før de gikk ut i marka for helgens skitur.

Nytt helårsanlegg i Marikollen

Fem millioner kroner er tildelt helårsanlegg i Marikollen fra Sparebankstiftelsen DNB. Det nye anlegget kan brukes gjennom hele året og er viktig for snøbrett- og freeskikjørere i Norge.

Seier i Sapporo

Det har vært World Cup i Sapporo for para alpint den siste uken. Der kjørte de norske gutta Magnus Valø Balchen, Marcus Nilsson Grasto og Jesper Saltvik Pedersen.

YWC Berchtesgaden

En stor norsk tropp er klar for ISMF YWC i vakre Berchtesgaden. Det skal konkurreres i vertikal lørdag 17. februar, og individuell søndag 18. februar.

Fem utøvere til Kvitfjell

Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender fem utøvere til helgas World Cup-renn i fartsdisiplinene i Kvitfjell.

Klart for World Cup på hjemmebane

Til helgen, 16.-18. februar skal det kjøres World Cup i Ål. Helga i Hallingdal blir årets eneste World Cup på hjemmebane for de norske telemarkskjørerne, og de norske utøverne gleder seg over å endelig få konkurrere på hjemmebane igjen.

Masse skiaktivitet i Asker

Barnas skileker fant veien til Asker og Føyka stadion. Der fikk deltakerne oppleve masse skiglede sammen med andre ivrige skigåere.

Suldal IL - hvordan fungerer skiaktiviteten i din klubb?

Et fint eksempel for ski-Norge. Skikretsen i Agder og Rogaland tok kontakt med Suldal IL og lurte på hvordan de driftes i det daglige og fokuset på barn og unge samt de som vil satse litt ekstra. Her kan vi lære litt, uavhengig av gren.

Riiber sikret sammenlagtseier

Jarl Magnus Riiber sikret sammenlagtseieren i World Cup denne uka. Dette blir Riibers femte World Cup-seier sammenlagt. Riibers seier var en av flere gode norske resultater den siste uken.

Bansko, Soldeu og Sapporo

Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender 20 utøvere til helgas World Cup-renn i tekniske disipliner.

Skiaktivitet med barnas mini-VM

Barnas mini-VM er i gang med den andre av sine tre turnéer denne vinteren og forrige uke var det premiere på et annerledes barnas mini-VM. Det var nemlig første gang at barnas mini-VM ble arrangert med rulleski på deltakerne.

Navneseremoni for Hegstad Krüger-løypa

Tirsdag 27. februar 2024 klokka 18.00, Skjærsjødammen i Nordmarka inviterer Lyn Ski til en åpen navneseremoni for å hedre Simen Hegstad Krüger ved å navngi den løypa som han har erklært er hans favorittløype i Nordmarka med hans etternavn

Felleskap og glede i skiklubbene er hjertet av norsk skisport

I hjertet av Norges Skiforbund står skiklubbene. Klubbmiljøene har ukentlige treninger, de arrangerer karusellrenn og andre spennende aktiviteter og arrangementer. Dette er et fellesskap for barna og foreldrene og gjennom aktiviteter skapes felles opplevelser og masse skiglede.

En helg i Thorleif Haugs navn

En rekke arrangementer ble avholdt i Drammen og Lier for å minnes at det er 100 år siden Thorleif Haug tok tre gullmedaljer i det første vinter-OL i Chamonix i 1924.

Strålende helg på Nes

I helgen ble det arrangert Equinor norgescup på Nes. Det ble en fin skihelg med mange gode skiprestasjoner. Blant annet ble det gjort et overraskende comeback av selveste Petter Northug.

KongsgårdCrossen med rekorddeltagelse

Sjekk den skigleden på Bygdøy i Oslo. Drøye 450 påmeldte hoppet og spratt rundt på "Musejordet" - det er liten tvil om at barn syntes skicross er morsomt.

Webinar med Henrik Dønnestad og Tinus Dahl

Henrik Dønnestad delte detaljer om sitt treningsarbeid og veien fra gutteløper i Skien til pallplasser i world-cup. Tinus Dahl gir oss et innblikk i filosofien bak de gode resultatene til Team Elon Oslofjord. Se webinaret i opptak.

Klart for junior-VM i Planica

Fra 5.-11. februar er det klart for junior-VM i nordiske grener i slovenske Planica. Følg mesterskapet direkte på FIS TV. Her kommer også oppsummeringssaker gjennom uka.

Utstyrsordningen 2023

NB!! Søknadsfrist 6. mars. Utstyrsordningen er nå åpen for søknader og vi oppfordrer alle som har kjøpt støtteberettiget utstyr i 2023 til å nytte anledningen til å få dekket noe av kostnaden.

World Cup i Paralympics-løypene

Det har vært World Cup i Cortina. Det er i de samme løypene at Paralympics skal gå om to år. Det ble derfor god trening for de norske utøverne.

Yrende skiaktivitet på Martinsløkka

De to klubbene Sjåstad/V. Lier IL og Lier IL mellom Asker og Drammen fikk besøk av skikretsens skiklubbutvikler, Einar Aabrekk, på Martinsløkka torsdag kveld. Da ble det yrende skiaktivitet i det flotte skianlegget for begge klubbene.

Oppsummering av junior-VM

Forrige uke var det junior-VM for alpint. Det ble en uke med flere gode prestasjoner og to norske medaljer.

Fem av fem mulige i World Cup

Vilde Nilsen gikk inn til sin femte strake seier i World Cup i para-langrenn. Dermed og reiser hun hjem fra Italia med fem av fem seire i denne World Cup-runden. Neste World cup-runde er finalen i midten av mars i Canada.

Slalåm i Chamonix

Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender syv utøvere til søndagens World Cup-renn i Chamonix, Frankrike.

Rett fra X Games-gull til World Cup

De norske freeskikjørerne reiser rett fra X Games til Mammoth Mountain for ny World Cup i slopestyle. Birk Ruud vant slopestyle i Aspen og er klar for ny konkurranse denne uken.

Suksess med rekrutteringsrenn i Badeparken

Det ble en uforglemmelig kveld da Runar Ski arrangerte skirenn nær der folk bor, i Badeparken i Sandefjord. Med omtrent 100 forhåndspåmeldte endte antallet til slutt opp på 240 deltakere.

Sprint i Martell onsdag

Para-langrenn skal onsdag gå sprintrenn i Martell, Italia. De gikk World Cup-renn i Toblach forrige uke og har nå reist videre til Martell.

World Cup i Melchsee Frutt

I helgen har det vært World Cup for telemark i sveitsiske Melchsee Frutt. Der var det god norsk laginnsats og det norske laget var med å kjempet i toppen.

Storslalåm i Italia

Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender 6 utøvere til tirsdagens World Cup-renn i italienske Kronplatz.

Seier i X Games

Birk Ruud tok sitt første X Games-gull i slopestyle under lørdagens slopestyle i Aspen.

Vant alle fem World Cup-rennene

Første World Cup i para-langrenn har vært i Toblach og Martell siste uken. Der stakk Vilde Nilsen fra Tromsø av med alle fem seierene. Det var en av flere gode prestasjoner av de norske denne World Cup-runden.

Chamonix 1924: 100 år siden Norge viste verden vinterveien

Torsdag 25. januar 2024, for nøyaktig 100 år siden, ble vinter-OL født. Stedet var Chamonix i Frankrike og anledningen var at Paris også skulle arrangere sommer-OL samme år. Her får du historien delvis fortalt gjennom skihistoriker Thor Gotaas.

Vant World Cup-renn i storslalåm

Det har vært World Cup i para-alpin denne uken og det bød på både opp og nedturer for de norske utøverne. Allikevel ble det flere norske pallplasser på gjengen som har vært i Veysonnaz, Sveits.

Ny runde med World Cup i telemark

Det er ny runde i World Cup for telemarkslandslaget denne helgen. Det norske laget gjorde det bra i forrige ukes World Cup der det ble flere pallplasser for de norske jentene.

Klart for X Games i Aspen

Freeski har med fire utøvere til årets X Games i Aspen. Birk Ruud, Sandra Eie, Ferdinand Dahl og Sebastian Schjerve representerer Norge.

Ny familiebakke i Bodø

Bodø alpinklubb har utviklet et nytt område for de aller yngste som er glad i å stå på ski. Dette kan være et fint eksempel for ski-Norge og rekruttering.

World Cup i Schladming

Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender 10 utøvere til herrenes World Cup-renn i Østerrikske Schladming.

Nytt langrennswebinar

Henrik Dønnestad og Team Elon Oslofjord: Hvordan lykkes vi utenfor lansdagssystemet med relativt begrensede ressurser?

Klart for hektisk para-uke

Norge sikter høyt under World Cup-uken i Toblach og Martell. – Svært gode muligheter, sier trener Magnus Evenby.

Debuterer i verdenscupen

Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender 18 utøvere til helgas verdenscuprenn. Mens Kajsa Vickhoff Lie får sin storslalåmdebut, debuterer Eirik Hystad Solberg i verdenscupen.

Banker på døra til World Cup

Det er duket for kontinentalcuphelg i Klingenthal. Norske løpere kjemper om kvoteplass i World Cup, og flere av dem er med i kampen om å få gå på øverste nivå framover.

Har sikret seg friplass

Silje Theodorsen (29) Kvaløysletta Skilag og Mattis Stenshagen (27) fra Follebu skiklubb har sikret seg friplass i verdenscupen ut sesongen etter at begge leder Skandinavisk cup sammenlagt etter helgas renn i Otepää.

Kufaas debuterer

Mariel Kufaas 24 år fra Tromsø Alpinklubb debuterer i verdenscupen i tirsdagens slalåmrenn i østerrikske Flachau. Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender i tillegg fem andre utøvere til Flachau.

Skistad inspirerte og motiverte

Skiglede og rekruttering på sitt beste: Kristine Stavås Skistad både inspirerte og motiverte 600 deltakere da sesongens første «onsdagsrenn» ble arrangert på Konnerud denne uka.

Bjerkmann ny mediekontakt i langrenn

Steinar Bjerkmann går inn som mediekontakt i langrenn som følge av at Gro Eide leies ut for å være kommunikasjonsansvarlig i ski-VM Trondheim 2025.

Rekrutteringen til skisporten blomstrer

Det registreres masse skiaktivitet og skileik i ski-Norge etter «tidenes vinter» så langt denne sesongen. Barnas Mini-VM er et av flere flotte rekrutteringstiltak i vinter, og de er i full gang med den første av tre store turnérundene for vinteren.

Aktivitetsområdet er klart

Perfekt eksempel for ski-Norge Aktivitetsområdet på Greveløkka i Hamar er klart til bruk igjen. Dette er samme område som ble benytta til det NRK-sendte Superlørdag for ett år siden.

Nytt EM-gull til Ida Waldal

Ida Waldal (19) fra Holmmelvik IL var suveren i U-20 klassen på onsdagens sprint og sikret seg et nytt EM-gull i Randonee- EM.

Oftebro tilbake etter fallet i Ramsau

Jens Lurås Oftebro er tilbake fra hoderystelsen etter fallet i Østerrike før jul. Nå gleder Kombinertlandslaget seg til å komme i gang med konkurranser i det nye året.

Skilek i Tøyenparken søndag 14. januar

Norges Skiforbund og Oslo Skikrets ønsker å invitere til rekrutteringsarrangement, Skisprell, i Tøyenparken søndag 14. januar kl. 11.00-14.00. Vi har nå masse snø i hele Oslo og ønsker å legge til rette for skiaktivitet i hyggelig samvær.

EM-gull til Ida Waldal

Ida Waldal (19) fra Hommelvik IL sikret seg EM-gull i randonee i U20-klassen i franske Flaine mandag.

Opptak webinar rekruttering

Her er opptak av rekrutteringswebinaret under ledelse av skiklubbutviklerne Marianne Myklebust og Ingunn Fossmellem. Her får dere se en presentasjon av ulike konsepter og tiltak for å bygge klubbmiljø, samt styrke klubbens tiltak for å rekruttere inn nye barn og familier til klubben.

Amundsen vant Tour de Ski

Harald Østberg Amundsen ble i helgen fjerde norske langrennsløper på herresiden som vinner prestisjefylte Tour de Ski sammenlagt.

RC B K_60_gutter

Fantastisk helg i Midtstuen

Det ble en helt fantastisk helg i Midtstubakken i Oslo under RC-cup i hopp i helga. Det var kaldt, men det så ikke ut som det la en demper på stemningen i bakken som inneholdt hopprenn med storskjerm fra Hoppuka i tillegg.

Disse vant priser på Idrettsgallaen 2024

Maren Lundby ble stemt frem av det norske folk som årets navn, Jesper Saltvik Pedersen stakk av med årets mannlige parautøver og årets hederspris gikk til Cato Zahl Pedersen

Flotte forhold under Røldalsrennet

Flotte skiforhold i ski-Norge, her fra Hordaland. Røldal IL laga til eit flott langrenn i klassisk teknikk i Røldal laurdag 30. desember. Sjå resultat og nokre bilete.

Adelboden og Kranjska Gora

Norges Skiforbund Alpint, Team Telenor, sender 15 utøvere til de første rennene i verdenscupen første helga i januar. Det er klart for teknikkrenn for mennene og kvinnene i Adelboden og Kranjska Gora.

Et eldorado om vinteren

Røa Aktivitetspark Voksenjordet er et eldorado om vinteren. Nylig kunne over 400 skolebarn fra Bogstad skole oppleve fantastiske skiforhold.

Miljøsamling på Sandane

Superdag på Sandane i Sogn og Fjordane med skiglede med over 30 born og unge deltok på ei kjekk miljøsamling i romjula.

Mange nominerte ski-utøvere

Utøvere fra langrenn, alpint, hopp kombinert, freeski i tillegg til para er nominert foran årets Idrettsgalla i Trondheim lørdag 6. januar.

Rekruttering i klubb

Flere var med på webinaret om rekruttering i desember. Om dere deltok eller ikke; Vedlagt her finner dere KLUBBGUIDEN - som en god hjelp til skiklubber i rekrutteringsarbeidet. Her er det mange gode og nyttige tips!

PARAALPINHELG i Kongsberg Skisenter 26.-28. januar 2024

Norges Skiforbund Alpint, Vestfold og Telemark Skikrets, Vestfold og Telemark Idrettskrets, Buskerud Skikrets, Banolife og NAV Hjelpemiddelsentralen Vest-Viken inviterer syns og bevegelseshemmede alpinister til PARAALPINHELG I i Kongsberg Skisenter 26.-28. januar 2024

Inspirasjonskveld for trenere i barneidretten

I forbindelse med Idrettsgallaen i Trondheim ønsker Norsk Tipping og særforbund å hedre deg som trener i barneidretten ved å invitere til inspirasjonskveld fredag 5. januar på Scandic Lerkendal.

NIF-EPI03, 03