Hopp til innhold

Erik Valnes etter seieren på 20 KM fellestart. (Martin Schutt/dpa via AP)

Erik Valnes med knallsterk helg i Oberhof

Valnes sin seier i Oberhof var en av flere gode norske prestasjoner denne helgen.

Valnes-dobbel i Oberhof
Fredagens sprint startet det som skulle bli en norsk dominans på herresiden i langrenn. Der ble det firedobbelt norsk med Erik Valnes (Bardufoss og Omegn IF) som vant foran Ansgar Evensen (Vind IL) og Even Northug (Strindheim IL) tok tredjeplassen. På kvinnesiden ble Kristine Stavås Skistad (Konnerud IL) beste norske på fjerdeplass.

På lørdagens 20 km vant Erik Valnes nok en gang. Denne gangen slo Valnes det som var igjen av hovedfeltet i en langspurt. Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer Skiklubb) tok annenplass og Pål Golberg (Gol IL) tok tredjeplassen. Søndag var det duket for stafett. Førstelaget til Norge vant stafetten og det norske andrelaget kom på tredjeplass.

Seier til Ruud
Birk Ruud (Bærums Skiklub) innfridde forventningene og vant slopestylen i Laax, Sveits. Les mer om Ruuds seier.

(Mayk Wendt/Keystone via AP)

Sterk laginnsats i telemark

Forrige uke var det World Cup for telemark. Der ble det levert flere gode prestasjoner og det var en sterk laginnsats av det norske laget. Les mer om World Cup i telemark

God laginnsats i alpint
Uka startet bra med slalåm og Andrine Mårstøl (Haugen IL) som tok sine første verdensscuppoeng og kom på en tiendeplass i Østerrikske Flachau. Kvinnene dro videre til Jasna i Slovakia. En god norsk laginnsats endte med tre norske topp ti i lørdagens storslalåm. Der Thea Stjernesund (Hakadal IL) tok en sterk femteplass og ble beste norske.

I Kitzbühel imponerte Eirik Solberg (Skiforeningen Stavanger) i søndagens slalåmrenn og tok sine første verdenscuppoeng i verdenscupdebuten. Solberg kjørte inn til 18. plass.

Hopp
Kvinnene i hopp har vært i Zao i Japan. Der hoppet Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda Sportsklubb) bra. Det resulterte i femteplass normal bakke.

Herrene har hoppet i Polen og i helgen var de i Zakopane. Der hoppet Johann André Forfang (Tromsø Skiklubb) seg opp til en åttende plass i stor bakke. Det var best av de norske i helgens konkurranser.

nif-epi04, 04