Hopp til innhold

Nytt EM-gull til Ida Waldal

Ida Waldal (19) fra Holmmelvik IL var suveren i U-20 klassen på onsdagens sprint og sikret seg et nytt EM-gull i Randonee- EM.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen. Følte jeg traff godt på disponering og i skiftesonene. Kroppen kjentes litt tung ut i prolog etter forrige konkurranse, men føltes bedre og bedre utover heatene, forteller Waldal.

– Ida gjorde igjen en god prestasjon. Sprinten er nok den øvelsen hun hadde lavest forventninger til, men greier likevel å gå av med gull. Det vitner om styrke, forteller sportssjef for randonee i Norges Skiforbund, Martin Bartnes.  
I samme klasse sikret Elise Hjelset seg en niendeplass etterfulgt av Malin Indegård. 

 I U18 gutter kom Aron Rodal Haugen først i mål med god margin, men fikk en tidsstraff på 15 sekunder på grunn av ureglementert felleskifte.
– Innmari bittert å miste gullet på en slik feil. Aron er et talent og kommer til å slå sterkt tilbake, mener Bartnes.
Rodal Haugen havnet på 6. plass, Isak Drøpping ble nummer ni og Iver Holen nummer 18 i samme klasse. 

For resten av utøverne var det mange som gikk videre fra prologen, men røk ut i første finaleheat.

Ingfrid Klokset endte på en tiendeplass i U18-klassen. I U-23 klassen ble beste norske Trym Dalset Lødøen på en niendeplass, Sander Engdahl ble nummer 14 etterfulgt av Erik Kårvatn på en 15. plass i samme klasse. 

Hans-Inge Klette ble beste senior med på en 13.plass. Trym Dalset Lødøen ble nummer 22, Sander Engdahl 28, Erik Kårvatn 30 og Bjørn Haugo Herfindal ble nummer 40.

Torsdag er det  vertikal i EM, med nye norske sjanser.

Mer informasjon om Ida 

 Resultater

Les alt om Randonee-EM

 

nif-epi04, 04