Hopp til innhold

Telemark med toppresultater

Kaja Bjørnstad Konow (23) tok karrierens første World Cup-seier i sprint i italienske Livigno, mens Trym Nygaard Løken (30) er tilbake på topp etter at han ble operert for tarmslyng to ganger i desember.

Det ble en strålende dag for telemark i Italia torsdag og fredag. Nygaard Løken er på rekordtid tilbake på topp, mens Bjørnstad Konow viste frem fremragende kjøring. Nygaard Løken endte på 3. plass i torsdagens sprintrenn. Seieren gikk til fransk Noe Claye, 1,49 sekunder foran nordmannen. Nygaard Løkens klubbkamerat i Bækkelagets SK, Jacob Benjamin, ble nummer fire i rennet.

I fredagens klassiskrenn vant Løken i suveren stil.
– Det er fantastisk å vinne igjen på det øverste nivået etter operasjonen og opptreningen, men samtidig klarer jeg ikke å la være å tenke på hvordan sesongen kunne ha vært uten mageoperasjonen i desember. Det er klart det bygger selvtillit og sulten til å fortsette er virkelig der. Det ble en tung klassiskdag i høyden i Livigno i dag, samt varmen her. Jeg traff godt på forberedelser og taktiske valg i dag. God glid og pigge bein, sier Trym Nygaard Løken.

Trym Nygaard Løken fikk påvist tarmslyng i tykktarmen under en treningssamling i østerrikske Hintertux i starten av desember. Han ble operert i Østerrike, og måtte også gjennom en ny operasjon i Norge 27. desember. I starten av februar var han tilbake på ski, og denne uka kom comebacket under World Cup-runden i Livigno.

– Det har tatt tid å komme tilbake. Målet var å komme tilbake mot slutten av sesongen, og det har jeg klart. I januar var det tungt, men også travelt. Jeg har hatt en fantastisk oppfølging gjennom helseteamet til Olympiatoppen, og et team som har fulgt meg tett opp. Det har både vært doble og triple økter, men jeg skulle selvfølgelig ønska at det var mer igjen av sesongen når det går så bra som i dag. Nå får jeg med meg World Cup-avslutningen og ski-NM i Lillehammer før påske. Skisesongen skulle nesten begynt nå, men jeg merker at jeg har et stykke igjen til mitt toppnivå, sier

Til uka er det både World Cup-finale i Frankrike og ski-NM i Lillehammer neste uke.



Seier
Kaja Bjørnstad Konow var 1,56 sekund foran World Cup-leder Jasmin Taylor fra Storbritannia i mål torsdag. 23-åringen fra Hagahogget Låmlag har virkelig tatt steget i vinter med to World Cup-seiere i Ål i februar i klassisk før hun fikk sin første seier i sprint i dag.
– Hun har tatt store steg i sesongen, og viser nå sitt potensiale. Kjører Kaja feilfritt, så går det virkelig unna, sier Trym Nygaard Løken.
– Dette var ekstra moro å høre fra Trym. Det er så fint å ha Trym tilbake, og dette er merkbart i løpergruppa. Sesongstarten var ikke bra, men jeg har fått det til mye bedre den siste måneden. Målet fremover er å bli mer stabil i toppen, sier Bjørnstad Konow.





NIF-EPI02, 02