Hopp til innhold

Forfang fløy langt da han tok seieren i Willingen (Swen Pfoertner/dpa via AP)

Sesongens første World Cup-seier i hopp

Den etterlengtede World Cup-seieren Johann André Forfang i Willingen var en av flere gode skiprestasjoner denne helgen.

Etterlengtede seire i hoppbakken
Både Johann André Forfang og Silje Opseth tok hver sin seier i tyske Willingen denne uken. For Forfang var dette hans første seier i World Cup siden 2018. Forfang tok også bakkerekorden i Willingen da han hoppet 155,5 meter i den andre omgangen lørdag. Kristoffer Eriksen Sundal gjorde en god konkurranse og tok tredjeplassen. Det er hans beste World Cup-resultat i karrieren.

Silje Opseth tok sin første World Cup-seier denne sesongen. Opseth hoppet 150 meter i den andre omgangen og det var dermed ingen tvil om at det var hun som skulle vinne søndagens hopprenn i Willingen.

Viste overraskende form på Nes
I helgen ble det også gjennomført Equinor norgescup på Nes, som ble en stor suksess. Mange tilskuere hadde tatt turen opp til Nes ski- og sykkelanlegg for å bevitne helgens Equinor norgescup.

Norgescuphelga startet med sprint i fri teknikk på fredag. I damenes renn vant Julie Myhre (Byåsen IL) foran Julie Bjervig Drivenes (Lommedalens IL) og Hedda Bakkemo (Gjøvik SK) tok tredjeplassen. I herrenes renn ble det overraskende seier til Magnus Øyaas Håbrekke (Byåsen IL). Han vant foran Gjøran Tefre (Førde IL) og Johan Bjørtomt (Gjerdrum IL).

I lørdagens 10 km gjorde Petter Northug comeback i Equinor norgescup og det endte med en 35. plass. Iver Tildheim Andersen (Rustad IL) vant rennet foran Gjøran Tefre (Førde IL) og Håvar Hovde (Mjøsski) overrasket med sin tredjeplass. Hos kvinnene vant Nora Sannes fra Kjelsås IL foran klubbvenninne Sofie Nordsveen Hustad. Tuva Brusveen-Jensen (Lyn Ski) tok tredjeplassen.

Helgen ble avsluttet søndag med 20 km intervallstart klassisk. Der tok David Thorvik (Kjelsås IL) seieren. Han slo Petter Northug med 26 sekunder. Northug kom på en overraskende annenplass da han staket gjennom søndagens 20 km. Eirik Mysen (Oseberg Skilag) fikk en positiv opplevelse da han tok tredjeplassen tre sekunder bak Northug.

Kombinert
I kombinert er det denne helgen blitt gått Seefeld-trippelen i Østerrike. Jarl Magnus Riiber vant Seefeld-trippelen for tredje gang. Han utklasset konkurrentene og det var ingen tvil om hvem som skulle ta trippelen. Riiber vant alle tre rennene i Seefeld. Jørgen Graabak kom på annenplass og var nummer to i alle de tre rennene.

I kvinnenes løp ble det mye norsk på pallen og Ida Marie Hagen vant fredagens renn foran Mari Leinan Lund. I lørdagens renn tok Ida Marie Hagen nok en seier, men denne gangen foran en annen nordmann, nemlig Gyda Westvold Hansen.

Randonee
I helgen ble det også arrangert World Cup i Randonee i Villars-sur-Ollon, Sveits. Det var norsk deltakelse i både sprint og individuellen. Hans-Inge Klette viste nok en gang internasjonal nivå. Han var en av flere norske deltakere i denne World Cup-runden. Les mer her

Alpint
Det ble i helgen kjørt slalåm i Chamonix søndag og der kjørte de norske gutta en god 1. omgang og var med på å kjempe om pallen. Dessverre gikk det ikke slik og den beste norske ble Henrik Kristoffersen på femteplass.