Hopp til innhold

Vant europacupen i slalåm

Bianca Bakke-Westhoff (23) fra IL Heming gjorde det nesten umulige i Hafjell lørdag ettermiddag. Hun sikret seg sammenlagtseieren i europacupen i slalåm. Dermed har hun friplass i World Cup kommende sesong.

– Det er vanskelig å sette ord på dette, og det føles uvirkelig, forteller Bakke-Westhoff.

– Jeg fikk til en fantastisk finaleomgang etter at jeg skjønte at det var teoretisk mulig å finne europacupen sammenlagt, legger Bakke-Westhoff til.

Hun hadde nok Hafjells største jubel i målområdet lørdag ettermiddag.

Bakke-Westhoff har fått med seg flere topp 30-plasseringer i World Cup i slalåm denne sesongen, men sammenlagtseieren i europacupen gjør at hun kan konsentrere seg mer om å konkurrere på det øverste nivået kommende sesong.
– Dette er utrolig sterkt levert, og Bianca har levert en fantastisk sesong, sier sportssjef i alpint i Norges Skiforbund, Claus Johan Ryste.
 

Vant med 12 poeng
Det var ingen tvil om at Bakke-Westhoffs sammenlagtseier var den store overraskelsen under europacupens første dag i Hafjell. Etter 1. omgang var det ikke mange som trodde på en norsk suksess. Først kjørte Kristin Lysdahl fantastisk i 2. omgang. Hun ledet lenge og ble tilslutt nummer tre. Bianca ble nummer to i rennet, mens seieren gikk til Elena Stoffel fra Sveits. Hennes landslagskollega Nicole Good ledet europacupen i slalåm før rennet i Hafjell, men gjorde en feil i 2.omgang og havnet som nummer ti. Da vant Bianca med 12 poeng sammenlagt.

Her kan dere se europacupen i alpint direkte

NIF-EPI01, 01