Hopp til innhold

Ragnhild Mowinckel ble hyllet etter World Cup i Kvitfjell. (Foto: Erik Flaaaris Johansen / NTB)

Flere gode prestasjoner i World Cup

Det har denne helgen vært World Cup både i Lahti, Aspen og på hjemmebane i Kvitfjell. Det har i tillegg vært World Cup i Randonee og Skandinavisk cup i Hommelvik denne helgen. På hjemmebane i Kvitfjell ble Ragnhild Mowinckel takket av og hyllet av hele Kvitfjell.

Hyllet i avskjeden på hjemmebane
Det har denne helgen blitt kjørt både World Cup på hjemmebane i Kvitfjell for kvinnene og World Cup i Aspen for herrene. I Kvitfjell kjørte Ragnhild Mowinckel sine siste World Cup-renn på hjemmebane. Hun legger opp etter sesongen og ble hyllet i målområdet etter lørdagens super-G. Mowinckel kjørte inn til 12.plass i lørdagens super-G i Kvitfjell. Hun ble beste norske da Kajsa Vickhoff Lie kjørte ut etter å ha hatt en god start på løpet.
I søndagens super-G revansjerte Vickhoff Lie seg fra lørdagens konkurranse og ble nummer fire, kun 6 hundredeler fra tredjeplassen. Mowinckel kjørte seg også opp i hennes aller siste World Cup-renn på hjemmebane og ble nummer 10 i søndagens super-G.

Herrene har kjørt i Aspen der de startet med storslalåm fredag kveld der Atle Lie Mcgrath tok sesongens første pallplass i storslalåm da han kjørte inn til tredjeplass. Han var 81 hundredeler bak Odermatt i mål.
Lørdag var det klart for ny storslalåm og det ble en ny nordmann på pallen. Denne gangen var det Timon Haugan som kjørte inn til tredjeplass etter en sterk 2.omgang i Aspen. Alexander Steen Olsen ledet etter 1.omgang, men klarte ikke å forsvare ledelsen i Aspen.
Søndag var det omsider klart for slalåm i Aspen. Der ble det nok en norsk pallplass med Henrik Kristoffersen som tok tredjeplassen i Aspen. Kristoffersen lå på tredjeplass også etter 1.omgang. 

Seier i kombinert
Herrene har vært i Lahti og konkurrert denne helgen. De startet helgen med Team Sprint lørdag og der ble det norsk seier til Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak i helgens første konkurranse. Gutta var 7,1 sekunder foran det Østerrikske laget i mål. I søndagens renn gikk det ikke like bra for de norske herrene, men Jørgen Graabak ble beste norske på en femteplass i søndagens konkurranse.

Maktdemonstrasjon av Klæbo
Det har denne helgen blitt gått World Cup langrenn i Lahti og Skandinavisk cup i Hommelvik. I Lahti startet det med Team Sprint fredag der det norske laget med Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo tok seieren. Norges andrelag med Håvard Solås Taugbøl og Even Northug tok annenplassen på fredagens Team Sprint. 
På lørdag skulle herrene gå 20 km klassisk intervallstart og der ble det også norsk seier. Johannes Høsflot Kløbo startet kontrollert, men gikk i fra mot slutten av løpet og vant lørdagens renn. Han slo hjemmehåpet Iivo Niskanen med 24 sekunder. Martin Løwstrøm Nyenget tok tredjeplassen 58 sekunder bak Klæbo.
Søndag var det duket for sprint i fristil i Lahti og Klæbo viste seg suveren nok en gang. Han spurtet til seier i finalen og tok da med seg seier i alle tre rennene i Lahti hjem igjen til Norge.


Klæbo vant alle tre rennene i Lahti (Foto: Vesa Moilanen/LEHTIKUVA / NTB).

I kvinnenes Team Sprint måtte de dessverre ta til takke med den sure fjerdeplassen Lotta Udnes Weng og Kristine Stavås Skistad på laget til Norge.
Lørdag var det klart for 20 km og Heidi Weng ble beste norske på en 8.plass, ett minutt og 27 sekunder bak Parmakoski som vant på hjemmebane.
I søndagens sprint i fristil viste Kristine Stavås Skistad god form da hun utklasset konkurrente i finalen. Hun tok bokstavelig talt innersvingen på konkurrentene i finalen og vant søndagens sprint soleklart.

Det har i tilleg vært Skandinavisk cup og Equinor norgescup i Hommelvik der det både ble delt ut friplasser i World Cup til de beste norske og Skandinavisk cup ble avgjort. Les mer om rennene i Hommelvik her

Seier i hopp
De norske hopperne har også vært i Lahti denne helgen og der ble det flere gode resultater av hopperne. Det hele startet med kvinnenes hopprenn fredag morgen. Der viste de norske kvinnene god hopping og Thea Minyan Bjørseth tok syvendeplass med et godt hopp i 2.omgang.
Herrene startet sine konkurranser fredag ettermiddag og Marius Lindvik ledet etter 1.omgang, men fikk det ikke helt til i den andre omgangen og måtte ta til takke med fjerdeplass fredag.

Lørdag var det klart for lagkonkurranse og der gikk det veldig bra for de norske gutta. De norske gutta bestående av Johann André Forfang, Halvor Granerud, Kristoffer Sundal og Marius Lindvik gjorde alle gode hopp. Det endte med seier til de norske herrene som tok sin første seier i lagkonkurransen siden januar 2021. De norske gutta ledet etter 1.omgang og hadde god kontroll på seieren gjennom hele konkurransen.

På søndag skulle det hoppes stor bakke igjen og der endte vi nok en gang på fjerdeplass. Denne gangen var det Johann André Forfang som ble beste norske på fjerdeplass, kun 1,1 poeng bak tredjeplassen. Allikevel viste de god form og er nå klare for RAW AIR på hjemmebane.

Randonee
For Randonee har det vært World Cup i Schladming denne uken og det ble dessverre uten de store resultatene sett med norske øyne. Beste norske denne World Cup-runden ble Ida Waldals 19.plass i sprint lørdag. Neste World Cup blir i Cortina i starten av april. I mellomtiden skal de norske utøverne blant annet konkurrere i NM på ski på Lillehammer 23. og 24.mars.

NIF-EPI03, 03