Hopp til innhold

Ragnhild Mowinckel etter seieren i Cortina (AP Photo/Alessandro Trovati)

Første World Cup-seier i utfor

Ragnhild Mowinckel tok sin første World Cup-seier i utfor denne helgen. Det var en av mange gode prestasjoner i helgen som var.

I lørdagens utforrenn tok Ragnhild Mowinckel sin første utfor-seier i World Cupen. Hun vant med 44 hundredeler ned til annenplassen. 

- Det er en etterlengtet seier etter 13 år som utforkjører. Det er 988 kilo som faller av skuldrene, sa Mowinckel til Viaplay etter seieren. 

I Cortina kjørte Ragnhild Mowinckel inn til sin første seier i utfor i World Cup lørdag. Søndag kjørte Mowinckel nok et godt løp og kjørte inn til fjerdeplass i søndagens utfor.

Herrene kjørte i Garmisch-Partenkirchen og der kjørte Adrian Smiseth Sejersted inn til sjetteplass i super-G begge dagene. Tidligere i uken var det slalom i Schladming og der imponerte Timon Haugan og kjørte inn til en sterk annenplass.

Para alpint har kjørt renn hele denne uken, les mer om deres resultater her.

God norsk innsats i kombinert
I kvinnenes kombinertrenn i Schonach vant Mari Leinan Lund lørdagens konkurranse foran lagkamerat Ida Marie Hagen og tyske Armbruster. Seiersrekken fortsatte for de norske jentene i søndagens renn. Der vant Ida Marie Hagen foran Mari Leinan Lund og Gyda Westold Hansen kom på tredjeplass.

Herrene gikk også i Schonach og der vant Jarl Magnus Riiber sin syvende World Cup-seier denne sesongen. Jørgen Graabak gikk inn til tredjeplass. I søndagens renn gikk Riiber inn til seier. Denne gangen klatret Graabak opp en plass på podiumet og gikk inn til annenplass.


Pallen under søndagens løp (Bernd Weisbrod/dpa via AP).

Seier i X-Games

Birk Ruud vant lørdagens slopestyle i X Games i Aspen. Les mer om hans X Games-seier og de andre norske sine resultater her.

Klæbo tilbake i Goms

Helgen startet med tredjeplass på blandet stafett til det norske førstelaget i Goms, Sveits. Lørdag vant Johannes Høsflot Klæbo sprinten i fri teknikk og Håvard Taugbøl tok tredjeplassen.

I søndagens 20 KM fellestart i fri teknikk gikk Simen Hegstad Krüger og Klæbo i fra resten av feltet og Klæbo slo Krüger på oppløpet i Goms.

Vilde Nilsen vant alle fire World Cup-rennene i para langrenn denne uken i Toblach. Hun leder nå World Cupen sammenlagt.

Hopp

I slovenske Ljubno hoppet Thea Minyan Bjørseth seg til en sjetteplass lørdag som var beste resultat av de kvinnelige hopperne denne helgen.

For herrene har det vært VM i skiflyvning i Kulm, Østerrike. Der måtte Johann André Forfang ta til takke med den sure fjerdeplassen i den individuelle konkurransen og ble beste norske. Det norske laget tok fjerdeplassen i lagkonkurransen søndag.

Telemark
I telemark ble det tredjeplass til Gøril Strøm Eriksen i lørdagens parallell-sprint. De norske jentene hadde også god laginnsats med flere topp ti i helgens konkurranser.

nif-epi04, 04