Hopp til innhold

Birk Ruud

Seier i X Games

Birk Ruud tok sitt første X Games-gull i slopestyle under lørdagens slopestyle i Aspen.

Freeskikjøreren fra Bærum kjørte et perfekt andrerun som resulterte i X Games-gull. Han vant med poengsummen 96,33, Alex Hall fra USA tok annenplassen like bak Ruud. Amerikaneren Mac Forehand tok tredjeplassen. Ruud var en av favorittene før lørdagens slopestyle og innfridde forventningene. Bærumsgutten har to gull fra X Games tidligere, men begge to i Big Air.

- En helt fantastisk dag her i Aspen. Det å ta mitt første X Games-gull her i Aspen er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Dette blir en dag som går inn i historiebøkene og er en dag jeg vil huske resten av livet, sier en meget fornøyd Birk Ruud.

Ruud startet dårlig da han skled tidlig av den første railen og kjørte rolig ned i sitt første run. I det andre runnet kjørte han så og si perfekt og det runnet skulle vise seg å holde til å ta sitt første X Games-gull i slopestyle.

- Birk var virkelig revansjesugen i dag. Det har vært en uke preget av mange timer trening i slopestyleløypa, som naturligvis fører til veldig høyt nivå. Nivået på de andre utøverne var som forventet, og Birk måtte grave dypt for å lande det runnet han gjorde. Jeg er imponert og stolt av hvordan han omstilte seg fra Big Air i går, for så, å lande et fantastisk bra run i dag, sier landslagstrener Herman Valø Orheim.

Ferdinand Dahl kjørte også lørdagens slopestyle, men for Dahl gikk det ikke like bra. Han klarte ikke å sette sammen et godt run og endte sist i slopestylen lørdag.

Sandra Eie kjørte inn til femteplass i finalen i Big Air natt til søndag. Bærums Skiklub-utøveren sikret seg dermed samme plassering som i fjorårets Big Air finale i Aspen. Franske Tess Ledeux vant konkurransen foran Anastasia Tatalina og Rell Harwood. Eie har VM-sølv fra tidligere som sitt beste resultat i Big Air internasjonalt.

NIF-EPI02, 02