Hopp til innhold

Kristoffer Eriksen Sundal i Willingen (Swen Pförtner/dpa via AP)

Sterke prestasjoner i World Cup denne helgen

I helgen som var ble det prestert godt av utøverne som konkurrerer i World Cup. Les mer om hvordan det gikk her.

Langrenn
Langrennsuka startet med sprint i Canmore, Canada på tirsdag. Der viste de norske seg sterke og Johannes Høsflot Klæbo tok seieren i den klassiske sprinten i Canmore og Erik Valnes tok tredjeplassen. I kvinnenes renn tok Kristine Stavås Skistad en sterk annenplass i Canmore.

Langrennslandslaget reiste videre til Minneapolis i USA og Theodore Wirth Park. Der gikk de sprint i fri teknikk på lørdag og flere av de norske gikk gode renn. I herrenes renn vant Johannes Høsflot Klæbo en tett spurt mot italieneren Pellegrino. Klæbo tok dermed sin 77. World Cup-seier. Håvard Solås Taugbøl tok tredjeplassen i lørdagens sprint.
I kvinnnenes renn tok Kristine Stavås Skistad tredjeplassen og ble beste norske.

Søndag var det klart for 10 km fri teknikk intervallstart og herrene startet først. Harald Østberg Amundsen gikk godt og tok annenplassen 4,4 sekunder bak amerikaneren Gus Schumacher som vant på hjemmebane. Pål Golberg tok tredjeplassen kun 5,8 sekunder bak amerikaneren.

I kvinnenes løp var vi ikke helt med i toppen og Anne Kjersti Kalvå ble beste norske ett minutt bak svenske Jonna Sundling. Kalvå endte på en niendeplass.

Telemark
Nå i helgen har det vært World Cup på hjemmebane for telemarkskjørerne. De konkurrerte i Ål og det ble flere norske seire på hjemmebane. Les mer om World Cup i Ål her.

Hopp
Hopplandslaget har hoppet i Japan og Sapporo denne helgen og det ble en oppløftende helg for de norske gutta. I lørdagens konkurranse i stor bakke hoppet Kristoffer Eriksen Sundal til syvendeplass i Sapporo. Sindre Jørgensen gjorde også sitt beste resultat i World Cup med en ellevteplass.
I søndagens hoppkonkurranse gjorde Eriksen Sundal nok en god konkurranse. Han hoppet godt og tok med seg en tredjeplass på flyet hjem fra Japan.

Alpint
Herrene kjørte både super-G og utfor på hjemmebane i Kvitfjell. Den norske troppen besto av unge og fremadstormende løpere som fortsatt trenger erfaring på det øverste nivået. I lørdagens utfor ble Fredrik Møller beste norske på 30.plass i Kvitfjell. Møller ble også beste norske i søndagens super-G på 34.plass.

Kvinnene kjørte fartsøvelser i Crans Montana i Sveits. I fredagens utfor ble Kajsa Vickhoff Lie beste norske på 11.plass og Ragnhild Mowinckel kjørte inn til 12.plass. Lørdag var det klart for ny utfor i Sveits og denne gikk bedre for de norske kvinnene. Ragnhild Mowinckel kjørte inn til syvendeplass og Kajsa Vickhoff Lie kom på åttendeplass. I søndagens super-G kjørte Kajsa Vickhoff Lie inn til syvendeplass og dessverre kjørte Ragnhild Mowinckel ut, men heldigvis gikk det bra med Mowinckel.