Hopp til innhold

Kongepokal til Skjervheim

Lars Erik Skjervheim ble i dag historisk da han vann tidenes første kongepokal i randonee.

Det var en stor dag i Hornindal Skisenter, da det for alle første gang skulle konkurreres om en kongepokal under NM i randonee. De tre forhåndsfavorittene Ola Berger, Ola Hovdenak og Lars Erik Skjervheim rykket tidlig fra resten av feltet. Opp mot første topp måtte Berger gi fra seg noen meter, og det ble klart at kampen skulle stå mellom Hovdenak og Skjervheim. Det ble et spennende oppgjør, men til slutt måtte veteranen Hovdenak se seg slått av Skjervheim fra Voss. Han krysset mållinja 40 sekunder før Hovdenak, og kunne juble over NM-gull og kongepokal. Ola Berger gikk inn til bronsemedalje.

- NM har vært et av sesongens store mål, og jeg visste at det kom til å bli en hard kamp om kongepokalen. Formen var bra i dag, men jeg følte meg ikke sikker på seier før jeg var i siste nedkjøring. Det føles utrolig stort å bli den første vinneren av en kongepokal i randonee, sier en fornøyd Lars Erik Skjervheim.

I kvinneklassen gikk NM-gullet til Hildegunn Gjertrud Hovdenak, som vant med hele 5 minutter. Her ble det ikke delt ut noen kongepokal. Malene Blikken Haukøy tok sølvmedaljen, og Bodil Ryste gikk inn til NM-bronse.

Det ble en festdag i Hornindal, der hele 25 herreløpere og 7 kvinneløpere stilte til start. Arrangørene lyktes også i å lage en fin trase, til tross for litt lite snø. Et lite stykke skihistorie ble skrevet på en meget fin dag i Hornindal.

Fullstendig resultatliste

NIF-EPI01, 01
NSF