Hopp til innhold

Solid avslutning på sesongen

Tre generasjoner med Telemarksutøvere møttes denne helgen for å avslutte sesongen på best mulig vis i de siste NM-rennene.

Syril IL og Kjeringi Open inviterte Telemarkskjørere i alle aldre til Sogndal og Leikanger for de siste NM-rennene denne sesongen, med NM i klassisk Telemark fredag og NM Fjelltelemark på lørdagen.

Under fredagens NM i klassisk ble det spennende i kvinneklassen med duell mellom søstrene Gøril Strøm Eriksen (Bækkelaget Sportsklubb) og Ella Strøm Eriksen (Bækkelaget Sportsklubb). 1,93 sekunder skilte de to søstrene, hvor Gøril Strøm Eriksen kom seirende ut av duellen.

I både herreklassen og begge juniorklassene hevdet kjente navn seg på toppen med gode marginer foran nestemann. I herreklassen gikk Trym Nygaard Løken (Bækkelaget Sportsklubb) seirende ut med 5,11 sekunder foran Jacob Alveberg (Bækkelaget Sportsklubb) på 2.plass. 3.plassen fikk Henrik Buck Bryn (Hagahogget Låmlag), 4.plass til Mikkel Nygaard Løken (Bækkelaget Sportsklubb), og 5.plassen gikk til en gammel kjenning i Telemarksmiljøet Steinar Engelsen Dalhaug (Luster Telemarkklubb).
I juniorklassen for kvinner var Maria Heggheim Berge (Kolbu KK) overlegen og dro inn seieren over halvminuttet foran Olivia Opheim (Ål Idrettslag) på 2.plass. Margrethe Alme (Framnes IL) kjørte inn til 3.plass.
Blant juniorherrene hadde Even Opheim (Ål Idrettslag) god kontroll hele veien og gikk seirende ut med 1.plass. Sigurd Myhre Glimsdal kjørte inn til en 2.plass, og Jonas Lykke Waaler kapret 3.plassen.

Under lørdagens tradisjonelle Kjeringi Open, hvor første del var NM i Fjelltelemark, møttes tre generasjoner med Telemarkkjørere.

I herreklassen ble det lokal seier med tidligere NC løper Einar Henjum Halsnes på toppen av pallen med tiden 00:07:01. Det skilte 9 sekunder mellom Einar og Trym Nygaard Løken, som tok 2.plassen, og deretter var det flere sekunder i forskjell mellom de resterende plasseringene. Jørgen Kalvå Flå tok 3.plassen.

I kvinneklassen gikk Silje Aabel seirende ut med hele 42 sekunder ned til 2.plassen. På 2. og 3.plass ble det nok en gang søsterduell mellom Gøril Strøm Eriksen og Ella Strøm Eriksen, hvor Gøril til slutt fikk 2.plassen og Ella på 3.plassen. Hos kvinner junior viste Maria Heggheim Berge seg nok seg nok en gang fram, og vant klassen med over halvannet minutt ned til neste mann. Ingeborg Grøtting og Marte Røyseth tok henholdsvis 2. og 3.plass.

Også veteranene fikk vist seg frem under NM i Fjelltelemark. På kvinnesiden finner vi Anne Cathrine Heggheim Berge på 1.plass, med Dorthe Bordvik Berg og Rannveig Kvåle på 2. og 3.plass. På herresiden tok Bjørn Espen Aase 1.plass, over halvannet minutt foran Roar Werner Vangsnes på 2.plass, og Torkjel Solbraa tok 3.plassen like bak.

En fantastisk sesong er over, og det har vært utrolig gøy å se både nåværende og tidligere Telemarkkjørere møtes til dyst denne helgen. Det må rettes en stor takk til alle arrangører gjennom sesongen for den jobben de har lagt ned. Nå gleder vi oss til neste sesong, og håper å se mange kjente - og nye - fjes.