Hopp til innhold

Gøril Strøm Eriksen

Vant NM-gull i sprint

Bækkelagets Gøril Strøm Eriksen og Trym Nygaard Løken sikret seg NM-gull i sprint i telemark under ski-NM i Lillehammer søndag.

Begge kommer nesten rett fra dobbel World Cup-seiere i Frankrike denne uka til ski-NM i Lillehammer. 

Mens Nygaard var fullstendig overlegen i mennenes klasse vant Strøm Eriksen med 61 hundredeler til Haria Heggheim Berge fra Kolbu KK. I Kanthaugen Freestyleanlegg imponerte telemarkveteranene Børge Søvik (Isfjorden IL) og Eirik Rykhus (Peer Gynt Alpinklubb) stort. Mens Søvik tok sølv kjørte Rykhus inn til fjerdeplass. Mikkel Nygaard Løken tok bronsen, to hundredeler bak Søvik.

– Det hadde ikke vært greit å bli slått av Børge og Eirik. Bruttern (Mikkel) kommer til å få høre det gjennom sesongoppkjøringa. Han har en jobb å gjøre med treningsarbeidet, sier Trym Nygaard Løken.

Han er ikke fornøyd med at sesongen er over.

– Det er kjedelig å gi seg når jeg føler meg i slaget. Det ble en god, men kort sesong. I dag satt det bra. Første omgangen var myk og det handlet om å ikke gjøre feil, mens jeg kunne gi gass i 2. omgang, sier Nygaard Løken.

Gøril Strøm Eiksen hadde en fenomenal avslutning på World Cup-sesongen. Hun endte på annenplass i sammendraget. 
– Det var gøy med NM med fine rammer for konkurransene. Hjemreisen fra World Cup ble hektisk, men moro å ta NM-gull her. Etter en tøff sesongstart har jeg fått en veldig fin sesongavslutning den siste måneden med mange fine resultater, sier Strøm Eriksen.

Emma Araldsen (Hagahogget Låmlag) kjørte inn til tredjeplass i kvinnenes klasse.

Resultater

Arrangørenes nettsider

 
Børge Søvik, Trym Nygaard Løken og Mikkel Nygaard Løken. Maria Heggheim Berge, Gøril Strøm Eriksen og Emma Araldsen. 

NIF-EPI02, 02