Hopp til innhold

Trym Nygaard Løken

Ti utøvere til verdenscupåpningen

Norges Skiforbund Telemark sender ti utøvere til verdenscupåpningen i østerrikske Hintertux til helga.

- Vi sender en god blanding av både pallkandidater og unge lovende løpere som er med for å få erfaring. På verdenscuplaget har alle topp fire-plasseringer fra fjoråret, og Trym har tre verdenscupseiere. Det blir spennende å se hvordan de ligger an i forhold til de beste i år, sier sportssjef Martin Gjøra.

Det er sprintrenn fredag og lørdag i Hintertux, mens den første verdenscuphelga avsluttes med paralellsprint søndag.

Amund Møster Haugen har for alvor kommet tilbake etter korsbåndskaden for halvannet år siden, og har levert kanontider på trening siste ukene.

- Av de andre er Kristian Lauvik Gjelstad juniorverdensmester i sprint fra fjorårssesongen. Han har kjørt stabilt og hatt jevn og god utvikling gjennom sommeren og høsten. Erik Kvernberg er en utøver som kjører like godt på ski uansett hvor dårlige forhold det er, og som også alltid leverer gode tider. Alle disse guttene fikk prøvd seg noe i verdenscupen i fjor. Iver Hexeberg fikk som første års junior prøvd seg i junior-VM på Rjukan i fjor. Han er en ekstremt spennende utøver, som har hatt en fantastisk utvikling det siste året. Kjører nydelig på ski, og er blitt råsterk fysisk den siste tiden. Gøril har også pallplass fra junior-VM i fjor. Hun har prøvd seg noe i verdenscupen tidligere, og leverer på det jevne gode tider i alle renn hun deltar i. Lene Marie Husvik har også prøvd seg litt i verdenscupen og junior-VM tidligere. Er en veldig spennende og uredd utøver, som alltid gir alt, og som har levert svært gode tider på trening den siste tiden, forteller Gjøra.


Kristian Lauvik Gjelstad

Disse stiller for Norge i Hintertux:
Guro Helde Kjølseth, SK Rival
Gøril Strøm Eriksen, Bækkelaget SK
Lene Marie Husvik, Eidsvåg IL
Trym Nygaard Løken, Bækkelaget SK
Ådne Kristenstuen, Nordre Land IL
Sivert Hole, Åndalsnes IL
Amund Møster Haugen, Fjellguten IL
Kristian Lauvik Gjelstad, Morgedal IL
Erik Kvernberg, Eidsvåg IL
Iver Hexeberg, Hagahogget IL

Mer om rennene på fisski.com

NIF-EPI01, 01
NSF