Hopp til innhold

Mathilde på pallen i Slovenia

Mathilde Olsen Ilebrekke tok sin tiende pallplass denne sesongen, da hun kjørte inn til andre beste tid på sprinten i Slovenia.

Det norske telemarkslandslaget befinner seg nå i Golte for verdenscup i sprint. Det første av to sprintrenn i Slovenia er vel gjennomført, og Olsen Ilebrekke kjørte inn til en andreplass i dagens konkurranse. 

 - Det var veldig tett etter første omgang og jeg lå på fjerde plass, men hadde bare to tideler opp til andre plass. Jeg kjørte veldig bra i begge omganger og kjører med få tillegg, noe som er svært avgjørende. I andre omgang hadde jeg også en bedre reipelykkje og skøytedel enn i første. Løypene var også gode, og snøforholdene her passer meg perfekt. Det er gøy når skia gjør akkurat det du har lyst til, sier en fornøyd Olsen Ilebrekke. 

Flere av de norske utøverne leverte i dag sterk kjøring, og konkurransen er hard blant verdens beste telemarkkjørere. Beste norske av gutta ble Trym Nygaard Løken på en fjerdeplass, under sekundet fra en pallplass. Ådne Kristenstuen og Sivert Hole ble henholdsvis nummer sju og tolv. På kvinnesiden ble Guro Helde Kjølseth nummer sju og Thea Smedheim Lunde nummer ti. 

Resultatlister fra dagens sprint:
Kvinner
Menn

NIF-EPI03, 03
NSF