Hopp til innhold

Tre ganger gull!

NM-runden i Asker er over for denne gang, og det ble nok en vellykket dag i Vardåsen. I strålende solskinn ble det igjen kåret fire nye Norgesmestere, denne gangen i parallell.

Trym Nygaard Løken og Henrik Buck Bryn viste nok en gang at de er to av Norges beste telemarkkjørere og tok sine tredje NM-gull i henholdsvis senior- og juniorklassen denne sesongen. De har vært øverst på pallen i alle NM-disiplinene, men fikk i dag tøff konkurranse fra flere av motstanderne. I finalen ble det hard konkurranse mellom Nygaard Løken og Sivert Hole. Hole lå noen sekunder foran etter første finalerunde, men Løken trakk det lengste strået og kjørte over målstreken først.

 - Jeg er fornøyd med kjøringen i dag og det er gøy at det er så mange tette dueller. Det er så klart stort og ta alle tre NM-gullene og jeg er veldig fornøyd med det. Jeg unner Sivert en seier som det her, og det er så klart kjipt for han, men jeg må kjøre så fort jeg kan og i dag holdt det til en seier, sier Nygaard Løken som skryter av arrangementet i Vardåsen.

Henrik Buck Bryn har også tatt tre NM-gull denne sesongen, og setter gårsdagen og dagens medaljer høyest, da de ble tatt på hjemmebane foran stolte foreldre og klubbkamerater.

 - Det var sykt gøy å ta gull i dag og jeg er utrolig fornøyd med begge dagene her i Vardåsen. Som i går så synes jeg det er morsomt at det blir mange tøffe dueller og hard konkurranse om plassene på pallen i dag også. Jeg hadde aldri i verden sett for meg dette før sesongen startet, sier Buck Bryn som også fikk sin verdenscup-debut i januar.

Det var flere som hadde grunn til å smile i dag, for det ble delt ut NM-medaljer på kvinnesiden også. Dagens overraskelse var kanskje Guro Helde Kjølseth som slo Mathilde Olsen Ilebrekke i finalen og tok sin første seier i seniorklassen i karrieren. I juniorklassen tok Gøril Strøm Eriksen nok en sterk seier, og tar med seg to gullmedaljer hjem fra Asker.

 - Det er så klart gøy å vinne foran Mathilde. Hun er langt foran oss andre i World Cupen, så det er stort å slå henne i en NM-finale. Det er første gang jeg vinner i seniorklassen også, så det er jeg veldig fornøyd med, sier Helde Kjølseth.

 - Det var spennende å kjøre mot Lene Marie Husvik i finalen i dag, for hun har aldri kjørt parallell og jeg har aldri kjørt mot henne, så da kunne alt skje. Jeg er fornøyd med kjøringen min, og det var godt å få revansje etter fall i NM i Sogn, sier Strøm Eriksen.

I tillegg til NM denne helgen har det også vært hovedlandsrenn og nasjonalt renn for de yngre, og på gårsdagens renn var det 90 påmeldte, mens det på dagens parallell var omtrent 80 startende. Det rekordstore antallet telemarkkjørere i Vardåsen viser at telemarksporten har mange unge og lovende utøvere og at rekrutteringen og junior-satsingen gir resultater. 

 

Resultater NM Parallell

NIF-EPI02, 02
NSF