Hopp til innhold

NM-gull på hjemmebane!

Denne helgen er det NM Telemark sprint og parallell i Asker, og Henrik Buck Bryn tok NM-gull på hjemmebane som en av dagens fire vinnere.

Fire NM-gull skulle deles ut på dagens sprint i Vardåsen og på herresiden tok Trym Nygaard Løken og Henrik Buck Bryn sine andre NM-gull denne sesongen. Løken kjørte inn til seier i senior-klassen foran Ådne Kristenstuen og Andreas Solstad Alme, mens Bryn tok førsteplassen i junior-klassen foran Sondre Støve og Mikkel Nygaard Løken.

 - Det var veldig gøy å ta seieren på hjemmebane og det ble en tett kamp mellom meg og Sondre i andre omgang. Løypa var fin og litt isete, men vi kjørte en del på isete underlag i verdenscupen i Spania så det er jeg godt vant med. Jeg liker å kjøre når det er litt bratt og vanskelige forhold, sa Buck Bryn etter seieren. 

Også vinneren i seniorklassen er fornøyd med dagens førsteplass. 

 - Det var artig å kjøre i dag og fine forhold. Det er også et bra arrangement her i Vardåsen, sier Løken. 

På kvinnesiden ble det seier til Thea Smedheim Lunde i seniorklassen. 

 - Jeg prøvde å gjøre det beste ut av det i dag på litt isete forhold. Noen ganger må man ha litt flaks og jeg er så klart kjempe fornøyd med NM-gull, sier Smedheim Lunde. 

Gøril Strøm Eriksen var sterkest av juniorene i Vardåsen i dag og har vist solid kjøring over lengre tid nå, blant annet under junior-VM i Frankrike. 

 - Det var utrolig gøy å ta gull i dag. Jeg er fornøyd med kjøringen, til tross for at forholdene var litt utfordrende til tider, sier Strøm Eriksen. 

De norske utøverne fikk også selskap av noen av verdens beste telemarkkjørere fra Tyskland, Sveits og Frankrike. De er i Norge i forbindelse med Ungdoms-OL og var med å konkurrerte i Vardåsen, men regnes ikke med i resultatlistene for NM.

 

NIF-EPI01, 01
NSF