Hopp til innhold

Sterk WC-runde

Det norske telemarklaget har sanket hele åtte pallplasser på seks renn i Tyskland, Slovenia og Østerrike.

Oppsummering fra rennene i Tyskland, Slovenia og Østerrike.

 

World Cup telemark, klassisk, Rauris, Østerrike, 24. januar 2015

  

Ilebrekke med andreplass

Sandefjordjenta Mathilde Olsen Ilebrekke fortsetter å sanke pallplasseringer i World Cupen i telemark. I dag kjørte  hun inn til en imponerende andreplass. Utøverne fikk bryne seg på en lang og hard klassisk med en tøff skøytedel.

 

-Formen er veldig bra nå, og jeg gledet meg virkelig til dagens renn, en hard og lang skøytedel passer meg utmerket, sier Ilebrekke.

 

Kristenstuen beste herre

Sondre Kristenstuen fra Nordre Land IL ble beste herre på syvende plass. – Jeg gjør ett par feil i løypen som koster meg en topplassering dag, men formen er veldig god så jeg ser frem mot flere renn og spesielt VM i februar sier Sondre Kristenstuen. 

 

Resultater klassisk Rauris

Damer:1) Amelie Reymond, SUI, 3.04.85. 2) Mathilde Olsen Ilebrekke, NOR, 3.16.99. 3) Argeline Tan Boquet, FRA, 3.17.65.

Øvrige norske: 6) Ida Gresaker, 3.26.18. DNS Thea Smedheim Lunde.

 

Herrer: 1) Tobias Mueller, GER, 2.57.61. 2) Clement Bergeretti, FRA, 2.59.59. 3) Bastien Dayer, SUI, 2.59.86.

Norske: 7) Sondre Kristenstuen, 3.05.09. 15) Ådne Kristenstuen, 3.11.98. 16) Lasse Skøre, 3.12.73. DSQ Trym Nygaard Løken.

 

 

World Cup telemark, Rauris, Østerrike, 23.januar 2015

 

To pallplasseringer i krevende løypa

De norske telemarkkjørerne fortsetter å imponere. Fredag kjørte Mathilde Olsen Ilebrekke og Sondre Kristenstuen, begge fra Nordre Land IL, inn til hver sin tredjeplass. 

 

Det var svært jevnt om den siste pallplassering i kvinnenes klasse. Så jevnt at sveitsiske Beatrice Zimmermann og Mathilde Olsen Ilebrekke kjørte inn til samme tid. Dermed ble tredjeplassen delt.

 

Det norske telemarklandslaget kjører inn til pallplassering etter pallplassering i årets sesong. Fredag var intet unntak i en krevende løypa i Rauris i Østerrike. Sportssjef Jo Mork roser Ilebrekke for å ha kommet tilbake for fullt i verdenstoppen etter å ha slitt med overtrening i starten av sesongen.

 

Selv var Ilebrekke svært godt fornøyd med nok en pallplassering. - Jeg bommet på hoppet og fikk tillegg der, men kjøring og skøytingen satt og da holdt det til pallen, sa Ilebrekke.

 

Nærmer seg toppen

Sondre Kristenstuen leverte nok et sterkt renn og var bare 24 hundredeler unna verdenseneren Tobias Mueller.

- Jeg er veldig godt fornøyd i dag, og det er moro å være med å kjempe mot Tobias Mueller og Phil Lau som vant i dag. Skikjøringen sitter godt om dagen, og  jeg gleder meg til morgendagens klassisk renn, sa Kristenstuen.

 

Resultater sprint Rauris:

Kvinner: 

1) Amelie Reymond, Sveits 2.29.51, 2) Argeline Tan Boquet, Frankrike 2.34.77, 3) Mathilde Olsen Ilebrekke, Norge, 2.40.94, 3) Beatrice Zimmermann, Sveits 2.40.94.

Øvrige norske: 6) Ida Gresaker 2.42.05. Thea Smedheim Lunde DNS.

 

Menn: 1) Philippe Lau, Frankrike, 2.11.19, 2) Tobias Mueller, Tyskland 2.13.04, 3) Sondre Kristenstuen, Norge 2.13.28. 

Øvrige norske: 8) Trym Nygaard Løken, 2.20.04, 11) Ådne Kristenstuen 2.25.00, 18) Lasse Skøre 2.29.00.

 

 

World Cup telemark, Golte, Slovenia, 21.januar 2015

 

Pallplass på Gresaker

Ullensaker jenta Ida Gresaker kjørte inn til en sterk tredjeplass på dagens WC sprint i slovenske Golte. 

- I dag er jeg veldig fornøyd og jeg fikk til to gode omganger. Det er godt å komme opp på pallen igjen, sier Ida Gresaker.

 

-Ida viser at hun får mer og mer erfaring og at hun blir stadig mer stabil, vi får helt sikkert se flere gode plasseringer av henne utover sesongen, sier sportssjef Jo Mork.

 

Mathilde Olsen Ilebrekke leverte nok ett godt resultat og havnet på en fjerdeplass mens Thea Smedheim Lunde ente på en åttendeplass.

 

Nygaard Løken best av guttene

Etter en stor feil i første omgang kjørte Trym Nygaard Løken en god andre omgang og kjørte seg opp til femte plass.

 

Lasse Skøre kjørte inn til en fjortende plass, Sondre Kristenstuen til femtende plass, Andreas Solstad Alme til tjueførste plass, Sivert Hole til tjuesjette plass og Ådne Kristenstuen til tjueniende plass. 

-Vi forventer mer av guttene enn hva de klarer å få vist i dag, nå er det bare å nullstille og vise at de hører hjemme i toppen på de neste rennene i Rauris, sier Jo Mork.

 

Resultater WC sprint Golte, 21.1.2015

Damer:

1) Amelie Reymond, SUI, 2.15.92. 2) Argeline Tan Bouqet, FRA, 2.25.18 3) Ida Gresaker, NOR, 2.25.83. 

Øvrige norske: 4) Mathilde Olsen Ilebrekke, 2.26.20. 8) Thea Smedheim Lunde, 2.36.62.

 

Herrer:

1) Bastien Dayer, SUI, 2.06.00. 2)Tobias Mueller, GER, 2.06.98. 3) Philippe Lau, FRA, 2.07.30.       

Norske: 5) Trym Nygaard Løken, 2.10.04. 14) Lasse Skøre, 2.16.35. 15) Sondre Kristenstuen, 2.16.99. 

21) Andreas Solstad Alme, 2.20.37. 26) Sivert Hole, 2.29.26. 29) Ådne Kristenstuen, 2.31.64. 

 

World Cup telemark, Golte, Slovenia, 20.januar 2015

 

Ilebrekke og Kristenstuen med pallplasser 

Telemarklandslaget fortsetter å levere pallplasseringer. Både Sondre Kristenstuen og Mathilde Olsen Ilebrekke, begge fra Nordre Land IL,  kjørte inn til hver sin andreplass i sprint i slovenske Golte tirsdag. 

Dette var Ilebrekkes andre strake andreplass bak verdensener, Amelie Reymond fra Sveits.
- Det er utrolig deilig å få nok en bekreftelse på at kroppen begynner å fungere optimalt etter en litt trøblet sesongstart og at jeg begynner å bli stabil i toppen, sier Ilebrekke.

- Etter en trøblete sesongstart beviser dette igjen hva hun kan, og det er utrolig gledelig. Mathilde er sikkerheten selv når hun er i form, mener sportssjef Jo Mork.

Thea Smedheim Lunde kjørte inn til sjetteplass, mens Ida Gresaker ble nummer syv på sprinten i Slovenia.


Sondre Kristenstuen leverte en forrykende finaleomgang og sikret andreplass i mennenes klasse bak Tobias Müller fra Tyskland. Kristenstuen selv var godt fornøyd med kjøringa i Slovenia, spesielt i finaleomgangen.
- Sondre kan virkelig knalle til når det gjelder. Han imponerer igjen. Det som også gleder meg veldig, er at vi hadde fire blant de 11 beste i dag, sier Mork.

Trym Nygaard Løken endte på syvendeplass, Ådne Kristenstuen ble nummer åtte, mens Lasse Skøre kjørte inn til ellevteplass.    Andreas Solstad Alme kjørte inn til tyvendeplass og Sivert Hole på 22.plass. i Slovenia.

Resultater WC sprint Golte, 20.1.2015:

Damer:

1)Amelie Reymond, SUI, 2.27.53. 2)Mathilde Olsen Ilebrekke, NOR, 2.33.10. 3) Argeline Tan Bouqet, FRA, 2.33.64. Øvrige norske: 6) Thea Smedheim Lunde, 2.38.94. 7) Ida Gresaker, 2.39.16

 

Herrer:

1)Tobias Müller, GER, 2.05.12. 2)Sondre Kristenstuen, NOR, 2.09.03. 3)Philippe Lau, FRA, 2.09.66.

Øvrige norske: 7)Trym Nygaard Løken, 2.14.65. 8) Ådne Kristenstuen, 2.16.16. 11.Lasse Skøre, 2.19.11. 20)Andreas Solstad Alme, 2.23.68. 22) Sivert Hole, 2.24.80.

 

 

Verdenscup telemark. Bad Hindelang, Tyskland 18. januar. 2015. Sprint Parallel.

Telemarkkjører Mathilde Olsen Ilebrekke (26) er endelig tilbake på pallen etter at hun har slitt med overtrening.

 

Olsen Ilebrekke var Norges beste kvinnelige telemarkkjører sist sesong, men var bare en skygge av seg selv i sesongåpninga før jul i østerrikske Hintertux. I dag kjempet hun lenge med verdensener Amelie Reymond fra Sveits i parallellfinalen i Tyskland.

- Dette var deilig. Jeg har merka siste dagene at kroppen har begynt å fungere og at jeg igjen får samla energi til å prestere. Det ligger også litt i hodet, men det var veldig positivt at jeg klarte å prestere så bra. Det gir ekstra inspirasjon å matche verdenseneren også, sier Olsen Ilebrekke.


Hun slo faktisk den suverene verdenseneren i den ene omgangen i prologen og var foran i begge finalerunene, men måtte til slutt gi tapt.

Sportssjef Jo Mork synes det var helt rått at hun var så nær verdenseneren, og at hun har kommet seg så fort etter overtreninga. 
- Mathilde var veldig ivrig i sesongoppkjøringa og fikk en smell for dette. I dag slår hun fryktelig tilbake, og dette er gledelig. Mathilde er tredje norske jente på pallen i verdenscupen i år, og dette forteller om et sterkt lag, sier Mork.

 

For gutta gikk det ikke like bra søndag etter annen- og fjerdeplass lørdag. Konkurransen i herreklassen er hardere enn noen gang. Beste norske søndag ble igjen Trym Nygaard Løken, men røk ut allerede i kvartfinalen.

 

Telemark, Tyskland, Bad Hindelang: Parallellsprint
Menn: 1) Phillip Lau, Frankrike, 2) Clement Bergeretti, Frankrike, Norge 2.14,90, 3) Nicolas Michel, Sveits, norske: Ut i kvartfinale: Trym Nygaard Løken.

Kvinner:

1) Amelie Reymond, Sveits, 2) Mathilde Olsen Ilebrekke, Norge, 3) Johanna Holzmann, Tyskland, øvrige norske: Ut i kvartfinale: Thea Smedheim Lunde.

 

Verdenscup telemark. Bad Hindelang, Tyskland 17. januar. 2015. Sprint.

Trym Nygaard Løken (21) fra Bækkalget Sportsklubb tok sesongens tredje pallplassering  i dagens sprint i tyske Bad Hindelang.

Trym var svært godt fornøyd etter andreplassen i snøværet i Tyskland.
- Finaleomgangen var spesielt bra. I første omgang klarte jeg ikke la skiene gå, men fikk det til mye bedre til i finaleomgangen, sier Nygaard Løken.

 

Sportssjef Jo Mork, er enig;
- Trym kjørte rått i finaleomgangen og kliner til under tøffe forhold. 

Han har stabilisert seg blant de beste, og viser fremragende egenskaper i skøytedelen.

Etter fire renn i årets sesong står Bækkelaget-utøveren med to annenplasser og én tredjeplass. 

 

Sondre Kristenstuen fra NLI-telemark ble nummer fire. I finaleomgangen misset han etter hoppet, men har absolutt en pallplassering innen rekkevidde. 

 

De norske jentene fikk ikke helt fullklaff lørdag. Thea Smedheim Lunde ble beste norske på 7. plass. Det er nye sjanser i søndagens parallellsprint. 

 

Dameklassen i dagens sprint ble vunnet av Amelie Reymond fra Sveits, mens hjemmefavoritten Tobias Mûller vant herreklassen.

  

Resultater:

Telemark, Tyskland, Bad Hindelang: Sprint

Kvinner:

1) Amelie Reymond, Sveits 2.28.62, 2) Argeline Tan Bouquet, Frankrike 2.35,71, 3) Simone Oehrli, Sveits 2.40,18, norske: 7) Thea Smedheim Lunde 2.46,00, 8) Ida Gresaker 2.46,33, Mathilde Ilebrekke, kjørte ut.

 

Menn: 

1) Tobias Müller, Tyskland 2.07,85, 2) Trym Nygaard Løken, Norge 2.14,90, 3) Nicolas Michel, Sveits 2.15,60, øvrige norske: 4) Sondre Kristenstuen 2.16,72, 20) Ådne Kristenstuen 2.30,78, 21) Lasse Skøre 2.31,41, 22) SivertHole 2.31,57, 23) Andreas Solstad Alme 2.31,70.

NIF-EPI03, 03
NSF