Hopp til innhold

Storeslem i junior-VM

Sara Fiskaa Haugen og Trym Nygaard Løken sikret to gull i junior-VM i telemark i Geilo lørdag ettermiddag. Ida Gresaker og Ådne Kristenstuen fikset henholdsvis sølv og bronse.

Dobbel norsk for jentene
Under dagens parallell på Geilo imponerte de norske juniorene stort og sikret det norske laget 4 av 6 mulige medaljer. Sarah Fiskaa Haugen fra Luster Telemarkklubb og Ida Gresaker fra Ullensaker Skiklubb vant hver sin semifinale og sikret dermed både gull- og sølvmedalje til det norske laget før finalen var kjørt. I den helnorske finalen var Sarah sterkest og kjørte inn til gull i junior-VMs' første øvelse.

- Det var veldig overraskende og utrolig morro, sier Sarah etter gullet.

To medaljer også for guttene
Trym Nygaard Løken bra Bækkelaget SK fulgte opp tredjeplassen fra verdenscuprennet tidligere på dagen med en overbevisende gullmedalje i junior-VM. Etter god kjøring og gnistrende skøyting kan Løken, i likhet med Fiskaa Haugen, nå smykke seg med tittelen junior-verdensmester.

- Det er dette som har vært det store målet hele sesongen, og det var godt å slå til med en seier på junior-VMs' første dag, sier Trym etter at han slo sveitsiske Nicolas Michel i finalen.

Ådne Kristenstuen fra Nordre Land IL gjorde dagen komplett sett med norske øyne da han kjørte inn til bronsemedalje i duellen med franske Charlie Fradet.

Fornøyd sportssjef
Sportssjef Jo Mork var naturligvis storfornøyd etter den første konkurransen på Geilo.
- En fantastisk start på junior-VM. Jeg har nesten ikke ord. Juniorene har prestert over evne, sier Mork etter medaljefangsten.

Junior-VM på Geilo fortsetter med sprint i morgen og klassisk på mandag.

NIF-EPI03, 03
NSF