Hopp til innhold

Mathilde Olsen Ilebrekke

Fem pallplasseringer i USA

Tre annenplasser og en tredjeplass til Mathilde Olsen Ilebrekke, mens Trym Nygaard Løken også fikk med seg en pallplassering fra runden i Steamboat Springs, USA.

Her er en oppsummering fra World Cup-runden i USA.

Se også video her

14. februar
Sandefjord jenta Mathilde fortsetter å imponere i World Cup Telemark. I dagens parallell kjørte hun inn til en sterk andreplass bak sveitsiske Amelie Reymond. -Dette er den andreplassen som har smakt best så langt i World Cupen. Etter ett dårlig første run i semifinalen klarte jeg å omstille meg å vant andre run, noe som sikret finaleplass, sier Olsen Ilebrekke. Guro Helde Kjølseth måtte se seg slått av Mathilde i kvartfinalen. Valde beste herre Amund Morstøl Valde kjempet seg frem til kvartfinalen, men måtte se seg slått av tyske Jonas Schmid etter en tett duell og stavbrekk i reipelykkjen. Amund ble med det beste norske herreløper.

Resultater WC parallell
Kvinner: 1) Amelie Reymond, Sveits. 2) Mathilde Olsen Ilebrekke, Norge 3) Simone Oehrli Andre norske: Røk ut i kvartfinalen; Guro Helde Kjølseth. Menn: 1) Tobias Mueller, Tyskland. 2) Bastien Dayer, Sveits. 3) Clement Bergeretti, Frankrike. Norske: Røk ut i kvartfinalen; Amund Morstøl Valde. Røk ut i åttendedelsfinalen; Jørgen Steen Holst. Røk ut i prologen; Trym Nygaard Løken og Ådne Kristenstuen.


13. februar
Det unge norske telemarklaget fortsetter med gode resultater under World Cup runden i USA. Mathilde Olsen Ilebrekke fra Sandefjord ledet etter første omgang, men måtte til slutt se seg slått av sveitsiske Amelie Reymond. Trym Nygaard Løken kjørte inn til en sterk tredjeplass bak franske Philippe Lau og tyske Jonas Schmid.
-Jeg var veldig fornøyd med å lede etter første omgang, selv med noen små feil viser jeg at jeg kan hamle opp med Amelie Reymond. Jeg skulle gjerne ha stått øverst på pallen i dag, men er fornøyd med en andreplass, sier Olsen Ilebrekke.
-Jeg er fornøyd med kjøringen min i dag, det var jevnt etter første omgang så jeg bestemte meg for å klinke til i andre omgang, og det holdt heldigvis til pallplass, sier en fornøyd Trym Nygaard Løken.

Guro Helde Kjølseth fra Molde og Ådne Kristenstuen fra Dokka kjørte begge inn til karrierebeste. Henholdsvis fjerde- og 11.plass.

Resultater sprint
Kvinner: 1) Amelie Reymond, Sveits, 1.49.76. 2) Mathilde Olsen Ilebrekke, Norge, 1.53.68. 3) Laura Grenier Soliget, Frankrike, 1.54.66 Øvrige norske: 4) Guro Helde Kjølseth, 2.03.62
Menn: 1) Philippe Lau, Frankrike, 1.40.76. 2) Jonas Schmid, Tyskland, 1.41.15. 3) Trym Nyggard Løken, Norge, 1.42.71 Norske: 7) Jørgen Steen Holst, 1.48.37. 11) Ådne Kristenstuen, 1.51.54. 16) Amund Morstøl Valde, 1.54.34


12. februar
Mathilde Olsen Ilebrekke klatret ett hakk opp på resultatlisten med dagens andreplass.
– Det var ekstra godt å ta ett steg opp på pallen i dag, ettersom det var så nære i går. I dag er jeg veldig fornøyd med kjøringen min og jeg skøyta bra, samt at jeg kjørte uten tillegg, sier en fornøyd Olsen Ilebrekke. Trym Nygaard Løken fra Bækkelaget ble beste herre med sjetteplass. Amund Valde kjørte inn til ellevte plass og Ådne Kristenstuen til en sterk trettende plass.

Resultater klassisk
Kvinner: 1) Amelie Reymond, Sveits, 2.39.82. 2) Mathilde Olsen Ilebrekke, Norge, 2.44.82. 3) Simone Oehrli, Sveits, 2.46.68 Øvrige norske: 6) Guro Helde Kjølseth, diskvalifisert
Menn: 1) Tobias Mueller, Tyskland, 2.29.31 2) Bastien Dayer, Sveits, 2.33.78. 3) Antoine Bouvier, Frankrike, 2.33.89. Norske: 6) Trym Nygaard Løken, 2.36.55. 11) Amund Morstøl Valde, 2.44.24. 13) Ådne Kristenstuen, 2.45.46. Jørgen Steen Holst, DNF.


11.februar 
Amund Morstøl Valde fra Isfjorden viste styrke, og kjørte inn til fjerdeplass og karrierebeste i dagens WC klassisk i Steamboat Springs, USA.
– Jeg er veldig fornøyd med å få karrierebeste i World Cupen, det viser at jeg er på rett vei, men jeg har mye mer inne så nå gleder jeg meg bare til morgendagens renn, sier Valde.

Resten av de norske herrene imponerte også. Sjetteplass på Trym Nygaard Løken, åttendeplass på Jørgen Steen Holst og tjuende plass på Ådne Kristenstuen.
– Jeg er mektig imponert over det gutta leverer i dag, en sterk laginnsats. I en lang klassisk som i dag ser vi at vi får betalt for mye god trening gjennom sommeren og høsten, sier sportssjef Jo Mork.

Mathilde Olsen Ilebrekke fra Sandefjord beviser nok en gang at hun har stabilisert seg i verdenstoppen i telemark med dagens tredjeplass, kun 0,17 sekunder fra andreplassen.
– Jeg er fornøyd med nok en pallplass, men når det er så nært opp til andreplass er det litt surt, sier Mathilde Olsen Ilebrekke. Guro Helde Kjølseth, kjørte inn til sjetteplass.

Resultater klassisk
Kvinner: 1) Amelie Reymond, Sveits, 3.11.44. 2) Laura Grenier Soliget, Frankrike, 3.20.78. 3) Mathilde Olsen Ilebrekke, Norge, 3.20.95 Øvrige norske: 6) Guro Helde Kjølseth, 3.40.66
Menn: 1) Tobias Mueller, Tyskland, 2.52.63, 2) Jonas Schmid, Tyskland, 3.01.13. 3) Bastien Dayer, Sveits, 3.01.14 Norske: 4) Amund Morstøl Valde, 3.01.69. 6) Trym Nygaard Løken, 3.02.05. 8) Jørgen Steen Holst, 3.06.96. 20) Ådne Kristenstuen, 3.20.54

nif-epi04, 04
NSF