Hopp til innhold

Hølstmøte 2018

NSF Høstmøte hopp

Stort oppmøte og mange gode diskusjoner under Fagmøte Hopp.Her finner du referat og presentasjoner fra Fagmøte, inkl. oppsummering fra gruppeoppgaven AlleMed.

Rekordoppmøte på Høstmøte
Aldri før har flere fra den norske hoppfamilien deltatt på NSFs Høstmøte. Nå kan vinteren komme.

For første gang hadde Norges Skidommerlaug (NSDL) lagt sitt seminar samtidig med Høstmøte. Landslagssjef Alexander Stöckl og hoppsjef Clas Brede Bråthen hadde hver sin økt med hoppdommerne.

- Alex har vist stor interesse for hva vi holder på med, og jeg tror det er bra for et landslag å være oppdatert på regelverket. De vil vite mer om hvordan vi tenker. Jeg var selv med på en samling med A-landslaget i fjor og holdt et dommerkurs for hopperne. Det blir en aha-opplevelse for dem også. Da vet de hva dommerne kan komme til å trekke for, sa dommerveteran Ole Walseth. Han er Obman og arrangerte seminar for alle FIS dommerne fra Norge under Høstmøte.

Se også reportasje fra FIS-dommer seminaret på Berkutschi.

Arrangementsutvalget hadde også møte under helgens samling på Scandic Helsfyr.

Fokus på rekruttering under Fagmøte Hopp
Rekruttering og aktivitet sto sentralt. Carlo Brömel fra Kollenhopp fortalte om Midtstulia Cup. Engasjert snakket Brömel om hvordan et alternativt rennprogram kan være med å skape et kult renn og engasjement uten at for mange  personer kreves for å avvikle en rennkveld.

Fredagen ble avsluttet med "Alle med" gruppeoppgaver fasilitert av Atle Rolstadaas fra utviklingsavdelingen. Oppsummering fra Alle med.

RAW AIR STARS
Rekrutteringsprosjektet med Kina skaper stor interesse. Tore Øvregård fortalte om siste nytt fra Øyer, hvor 22 utøvere håper å utvikle seg til å bli OL-hoppere foran Beijing-lekene i 2022. Øvregård fortalte også om konseptet RAW AIR Stars. Hvert år ønsker man å lage ”Hoppsportens dag” 5. Januar, mot slutten av den tysk-østerrikske hoppuka.

Det ble grundige diskusjoner rundt mulige regelendringer i Konica Minolta Norgescup. Spesielt reisevei for aldersbestemte utøvere opptok engasjerte hoppvenner.

Hopp har god kontroll på økonomien etter ti av årets måneder. De tre siste årene har NSF Hopp leverte positive tall. Samtidig gledet forsamlingen seg over å høre om både nye bakkeprosjekter landet rundt og ikke minst spennende planer for en World Cup-arena i Tromsø.

UNIK SJANSE

Unge hoppere får en unik sjanse på TV-skjermen under NRK's superlørdag 12. januar i Knyken skisenter. Anders Jacobsen er med. Blir du med? Se filmklipp fra fjorårets superlørdag. Se forøvrig også utviklingsavdelingens basisturne, der vi har hoppmiljøer på flere av desitinasjonene. Heng dere på, og bidra til å skape blest rundt hopp og få til rekruttering. 

Hopp blir også en del av stor-NM på Lillehammer i 2020.

Kvinnehoppingen vokser raskt. Line Jahr holdt et engasjert innlegg om skadeforebygging på jentesiden. Det jobbes knallhardt for å sikre at Norge har fire jenter som kan være med å kjempe i kommende lagkonkurranser for kvinner, samt være med under OL om fire år.

 Referat fra fagmøte Opprop 

Presentasjoner

Fagmøte Hopp under Høstmøte 2018

Høstmøte2018 Midtstulia Cup

Kinaprosjekt og Rekrutteringsprosjektet Raw Air Stars

Høstmøtet Hopp Gruppeoppgave AlleMed atle rolstadaas

20181020 Fagmøte Hopp Demokratiet i NSF Øistein Lunde

2018 Høstmøte Jenterekruttering Line Jahr

NIF-EPI03, 03