Hopp til innhold

Treningsvåren til paralandslaget langrenn/skiskyting

En liten rapport fra vår samlingene til paralandslaget langrenn/skiskyting

”Ett landslag” har allerede hatt tre samlinger.
Oppstarten var på Sjusjøen i slutten av April, der vi brukte både ski og barmark for å komme i gang. Høydepunktet ble Snørock arrangementet, der våre utøver fikk prøve seg på hundekjøring. Eirik Bye var suveren i et eget heat med våre utøvere og fikk avansement til superfinalen.
Der han måtte se seg slått av blant annet Thomas Nordthug og Ole Einar Bjørndalen.

Eirik i fint driv under Snørock

Ei uke senere var vi med på Olympiatoppens samling med fokus på Paralympics Pyeong Chang. Her fikk vi benytte oss av ekspertisen på huset, samt info og hva som venter av utfordringer med et mesterskap i Asia. Vi må kanskje rekke en stor takk til avdelingen for teknikk motorikk, som hjalp oss med en del basis øvelser som helt sikkert hjelper utøverne til å bedre sin skiteknikk.

 I forrige uke hadde vi 4 nydelige soldager av 5 mulige på Sognefjellet, Steinar Tormodsgard som nettopp har rundet 70 år- stilte opp som topp motivert smører! Vi takker han og Madshus for hjelp og tilskudd av nye ski til våre utøvere.
Alle utøveren rakk å bli solbrent, mens de testet ski og matet på med mil og timer.Håkon og Nils Erik tok et lite avbrudd med å ta rulleskia fatt fra Fortun og opp bakkene til Sognefjellet. Håkon imponerte med å gå alle de 1400 høydemetrene i skøyting med en stav, opp en av Norges aller lengste motbakke.

 Vi er godt i gang og neste samling blir i Torsby i midten av juni.

 

NIF-EPI03, 03