Hopp til innhold

Barmarksamling Gautefall

Landslaget har gjennomført første samling etter sommerferien - her kan dere lese mer om hvordan den samlingen var.

Trener Lars Berger oppsummerer første samling etter ferien på følgende måte; 
Landslaget prøvde ut Gautefall som samlingssted i august dette året, plassen ligger fint til på et lite ”pass”  ca 500 moh mellom Drangedal og Nissedal i Telemark. De har et fint skisted med rulleskiløype, skytebane med 30 skiver og fint langtur terreng. Siden ingen på forhånd visste så mye om stedet, ble den første løpeturen vellykket uten at noen rotet seg bort. Fine stier –svabergpartier og åpent landskap med kysten mot Kragerø langt i det fjerne, ble det en fin start på samlinga.Tidlig neste morgen ble det gjennomført intervall motbakke løp, trenerkollegiet kvalitetssikret tidlig kvart på 7 samme morgen at motbakken var lang og bratt nok. Hele gruppa varma opp, vel vitende at  i5 løp motbakke gjør vondt, det var moro å følge på oppover og se at sommertreninga hadde gitt resultater.

3. dag fulgte på med en slak rulleskitur fra Treungen og langs det idylliske Nisser vatnet. Her fant vi en svak trafikkert veg med fin asfalt og lett kupering. Vel vitende at bakken på drøye 250 høydemeter tilbake til Gautefall ventet.


Med to landslag i ett ble den samlingens andre hardøkt kjørt i to grupper, tidligst ute var langrennsgjengen med 6x8 min i3 i motbakke, de fikk smake denne sommerens sanne ansikt ovenifra; regn og motvind! Men ingen klagde og gjennomførte godt likevel.

Skiskytterne Trygve og Nils Erik dro til med intervalltrening med skyting på Gautefall Biathlon- såkalt hardkomb. Banen er lett kupert med noen brattere kneiker, og ender ut med en slak motbakke inn mot skyting. For de som sitter i kjelke er det en flatere trasse rundt et lite tjern som egner seg bedre. Landslagssjef i NSSF Per Arne Botnan hjalp til på økta, utøverne og undertegnede fikk nyttige tips for å få enda flere treff.

 To treningsdager med rolig intensitet fulgte, undertegnede ble parkert av gutta på ei stakeøkt i motbakke,- gutta var litt vel fornøyd med detJ Jeg prøvde å dempe gleden deres ved å presisere at de bare staka i fra en skiskytter;)

Nest siste dag hadde vi hurtighetsøkt på rulleskiarenaen, hele gruppa var med på en og samme økt, sjeldent men veldig moro. 9 hurtighetsdrag i ulike terreng, stille start, flying start og i svingkurve. Her ga alle full innsats, dette er ei viktig økt for å stå rustet mot viktige dueller og taktomslag til vinteren.

 Siste kvelden disket bevertningen på Gautefall opp med grilling oppe på alpinsenteret, knall sol og god mat satte gjengen i fin stemning.


Siste økt på samlinga var testløp motbakke for langrennsgjengen- 8km og ca 250 høydemeter. Eirik Bye var som forventet raskeste mann på klassisk rulleski. Skiskytterne gikk normalprogram testløp, i til dels vanskelig vind.

 Vi takker Gautefall Booking ved Elin, catering-kokkene og ansvarlig for Gautefall Biathlon for fin tilrettelegging- vi gleder oss til å komme igjen neste år.

Etter sterkt ønske fra løpergruppa, avla vi Drangedals store sønn Sputnik et besøk, han har solgt en million musikk kassetter!! Han tok oss vel i mot og viste oss museet sitt, fortalte historier fra sine mange år på turne. 
Fin kuriositet på tampen av oppholdet:)

Flere bilder fra samlingen kan du finne på landslagets egne Facebooksider; Syns og lemlauslandslauget

NIF-EPI02, 02