Hopp til innhold

Håkon Olsrud for første gang på pallen i WC

IPC World Cup finalene er i gang og første distanse ga 2 pallplasser til Norge. Surnadal IL som arrangør leverte til gull!

Det har vært en flott dag på Nordmarka stadion. Surnadal IL har gjort en kjempejobb i forberedelser til årets WC finaler. Strålende sol og stor stemning på stadion skapte en enormt bra ramme rundt et flott arrangement. Både utøvere og støtteapparat fra deltagende nasjoner er utrolig fornøyde med dette.  


En flott gjeng som var med å skape stor stemning på stadion. 

Mariann Marthinsen er en gjenganger på pallen i WC sammenheng, i dag gikk hun inn til en ny andre plass; «Dagens langdistanse bli en noe tøff affære. Dessverre hadde jeg ingenting å stille opp med mot amerikanske Oksana Masters som hadde en kanondag i sporet. Det ble etterhvert mange sekunder ledelse på henne. Vanligvis går hun veldig tøft ut, og jeg pleier å ha mer å gå på mot slutten. Men i dag hadde jeg ikke det ekstra giret til å ta igjen de tapte sekundene. Muligens litt lite restitusjon fra forrige uke på med flere renn under Ridderuka på Beitostølen sier Mariann om dagens resultat. Hun satser nå på at noen rolige treningsdager skal gi mer overskudd fram mot neste og sesongens siste langrenns distanse, 5km på lørdag.Dagens gledeligste resultat stod Håkon Olsrud for med sin 3 plass og for første gang på pallen i WC. Dette var en plassering alle i den norske troppen virkelig unte Håkon.   

Selv sier Håkon om sitt løp;
«Noe har skjedd siste måneden. Fra å plassere meg i midtsjiktet har det virkelig løsnet de to siste rennene og jeg begynner å nærme meg de beste. Dagens løp gikk jevnt og bra. De to første rundene gikk jeg kontrollert og billig. På den tredje runden kom de beste og tok meg igjen. Jeg klarte å henge på greit en runde før de tråkket til skikkelig i den nest siste langbakken. Det ble en luke, men jeg klarte å tette den igjen på grunn av meget gode ski. Igjen en suveren jobb av smørerne. I den siste bakken på siste runde var det en kamp mot smerten. Det var bare å lukke øynene som Il Tempo Gigante gjorde i spurten mot Blodstrupmoen og tyne ut det siste. Sekundantene Frode, Torbjørn og Anne Ragnhild løftet meg fram og skal ha takk for at det til slutt ble en tredjeplass. En lenge etterlengtet pallplass etter mange tusen treningstimer de siste årene. I natt skal jeg sove godt»


Håkon på pallen for første gang!!

Trygve Steinar Larsen kom fra Ridderuka med noen solide resultater og i dag klatret han oppover resultatlista utøver løpet og endte til slutt på en 5. plass;
«Er veldig fornøyd med dagens løp. Jeg er i god form for tiden og hadde håpet å klatre enda litt til men jeg har ikke gode nok ski til det på dette føre. Kan ikke forvente at smørerne skal klare å gjøre gråstein om til Gull. Kjempet godt igjennom løpet og klarte å avansere noen plasser på slutten så jeg gleder meg over den gode formen og så skal jeg komme sterkere tilbake sier Trygve om dagens løp.

Eirik Bye hadde ikke den store dagen på jobb i dag. I klassen for synshemmede vant Brian McKeever suverent, men Eirik beholder fortsatt ledertrøya i WC sammenlagt.Innlagt i World Cup ble det også arrangert NC, hvor vi hadde tre norske og en tysk junior på start som fikk prøve seg i samme løypene som verdenseliten. Det var en stor overgang fra de flate løypene på Beitostølen og Ridderuka. De mestret utfordringene på en bra måte. Johannes måtte dessverre overende i en tøff utforkjøring, heldigvis var både gutten, ski og staver var like hele etter et ublidt møte med bekken. Skal mer til for å knekke denne hardhausen.


Johannes Birkelund i godt driv før det fatale fallet!

Skistyret er selvsagt representert, denne dagen ved Toril Skaflestad som også er leder i integreringsutvalget. Hun har kost seg med gode resultater og fått med seg mange nyttige erfaringer.


Toril i hyggelig prat med Mariann

Trener Torbjørn Broks Pettersen oppsummerer dagen på følgende måte; «Endelig betaling for godt arbeid. Jeg har jobbet sammen med Håkon i 5 år og sett mannen utvikle seg sakte men sikkert. Skader, sykdom og små feilvurderinger har tidligere hindret ham fra å ta det siste lille steget opp på pallen. I dag lykkes han. Slikt er morsomt for en gammel trener, det gir både han og meg motivasjon.

Vi slapp til noen av de yngste i samme løypene som verdenseliten i dag. Jeg håper det gav viktig læring»


Knut Sørskår med ledsager Lars Peder Solli


Magnus Rød med ledsager Per Kristian Saastad

Resultater;
Sittende Kvinner 12 km
1. Oksana Masters, USA  36:44,9
2. Mariann Marthinsen, NOR 37:37,7
3. Natalia Kocherova, RUS 39:14,6

Sittende Menn 15 km
1. Chris Klebl, CAN  40:24,0
2. Aleksandr Davidovich, RUS 40:25,3
3. Alexey Bychenok, RUS 41:21,8
Nordmenn;
5. Trygve Steinar Larsen, NOR 42:30,2

Stående Menn 20 km
1. Rushan Minnegulov, RUS  49:28,0
2. Ihor Reptyukh, UKR 50:41,5
3. Håkon Olsrud, NOR  52:07,8

Synshemmede Menn 20 km
1. Brian Mckeever, CAN 48:38,5
2. Stanislav Chokhlaev, RUS 53:21,3
3. Anatolii Kovalevskyi, UKR 55:00,5
Nordmenn
4. Eirik Bye, NOR 58:12,2

Norges Cup juniorer, stående 5 km fri;
1. Marco Maier, GER  16:20,9
2. Magnus Rød, Stokke IL  16:26,7
3. Knut Sørskår, Plogen SK 18:37,1
4. Johannes Birkelund, Oppegård IL 18:44,0

Fullstendige resultater finner du på våre hjemmesider

Flere bilder finner du på:
Våre facebooksider, Skiforbundet FH
Arrangørens Facebookside

nif-epi04, 04