Hopp til innhold

Nok en bronsemedalje til Norge

På VMs siste dag stod det stafett på programmet - Norge stilte lag i begge klasser. "Sochi-laget" gikk inn til en ny bronse medalje!

I Mixed klasse (330%) stilte vi med samme lag som i Sochi, Mariann V. Marthinsen på første og tredje etappe, Nils-Erik Ulset  og Eirik Bye på henholdsvis andre og fjerde. Selv om det var noe større marginer her enn i Sochi, så kopierte laget bronsemedaljen derfra. Russland og Ukraina var klart sterkere i dag, avstanden ned til Canada som fjerdelag var også solid.


Mixedlaget forbreder seg til start - god stemning i bua!

Mariann gikk både første og tredje etappe på dagens stafett;
«Da fikk vi forsvart bronsen på stafetten etter Sochi. Jeg fikk igjen den store glede igjen av å gå stafett med gutta, og de leverte som vanlig varene. Jeg gikk både 1, og 3. etappe. Etter start prøvde jeg å ligge etter de andre og gå litt billig, men syra kom fort i den tunge løypa. Siden de fleste andre bare gikk en etappe, så var jeg godt fornøyd ved å ikke ligge så mange sekund etter ved veksling. På min andre etappe, så var det bare å knuse til, og det ble en tøff etappe der det gjaldt å ta ut det aller aller siste ved å gi Eirik og Kristian en god mulighet på den siste vekslinga.»

Vår mann på andre etappe, Nils Erik; «Synes jeg hadde en grei etappe i dag. To igjen to lag ganske tidlig på etappen og fikk litt luke på dem, men skulle gjerne hatt mer. Må bare takke smørerne for helt rå ski! Moro å ta medalje med Sochi laget igjen.»

Vår ankermann Eirik; «Vi vekslet som fire, og vi gikk hardt, men kontrollert ut fra start, og klarte å ta igjen Canada ganske tidlig. Russland og Ukraina var det ingen som kunne gjøre noe med denne gangen, så vi fikk en god luke både opp og ned i mål. Kroppen fungerte overraskende bra etter noen rolige dager, og jeg fikk det til å stemme bra teknisk i alle partier. Alt i alt er vi meget fornøyde med dagens laginnsats, og det er kult at vi klarte å forsvare medaljen fra Sochi»Dagens Open-Class lag fra Norge!

Laget i Open Class (370%) var det Trygve Toskedal Larsen, Håkon Olsrud og Jon Ivar Sandhaugo som forsvarte Norges ære. De gikk inn til en klar fjerdeplass i dagens konkurranse.

Mesterskapsdebutant og 3 etappeløper, Jon Ivar ; Kjente i går under 10km at det begynte å løsne formmessig. I dag følte jeg meg sterk under oppvarmingen. Samme godfølelsen hadde jeg under etappen også, og følte jeg gikk teknisk bra på ski uten å mase og stresse for mye. Deilig og avslutte mesterskapet med godfølelsen på plass.

Håkon Olsrud gikk to av etappene på Open Class-laget;
«Dagens etapper gikk greit for min del. Åpnet noenlunde fornuftig og tok etter hvert igjen Polen på min første etappe. Merket at avstanden fram var lang, så fokuset ble på å holde Tyskland og Polen bak.
På den andre etappen gjaldt det å beholde plassen. Kroppen føltes grei i dag, men det var tre lag som var bedre, så da får det være greit.»

 Resultater

Mixed Class
1. Russland 29:47,5
2. Ukraina 30:26,8
3. Norge (Mariann V. Marthinsen, Nils-Erik Ulset, Eirik Bye med ledsager Kristian Myhre Hellerud) 30:38,9

Open Class
1. Frankrike 27:10,6
2. Russland 27:30,7
3. Ukraina 27:40,3
4 Norge (Trygve Toskedal Larsen, Håkon Olsrud og Jon Ivar Sandhaugo) 29:27,2

Fullstendige resultater med etappetider 

NIF-EPI03, 03