Hopp til innhold

Mariann Marthinsen tilbake på toppen av pallen

Mariann gikk inn til ny WC seier på dagens langdistanse, mens Eirik Bye tok nok en solid andreplass.

Mariann Marthinsen viser seg nok en gang som en taktiker. Hun åpner fornuftig på dagens langdistanse, passerer 7 sekunder bak sin skarpeste konkurrent etter 2,5km, for deretter å gradvis øke farten slikt at hun til slutt er 35 sek foran i mål.

Mariann sier selv om dagens løp;
Jeg følte jeg hadde en veldig god dag på dagens 12km. Det tekniske satt, formen føltes bra og skia var helt knall. I tillegg viste været og skiforholdene fra sin beste side.
Jeg startet tøft ut. Tidligere erfaringer viser at jeg åpner litt for rolig, så nå ville jeg motbevise det. Amerikanske Oksana hadde allikevel 7 sek ledelse etter første runding.
Jeg fortsatte å gå med jevn god flyt og fikk etterhvert positive sekunderinger. Hun må tydeligvis ha gått på en liten smell, for forspranget mitt økte veldig på de to siste rundene. Så det var veldig deilig å gå inn til en soleklar seier i dag.

Trygve Larsen hadde en kamp hele løpet med russeren Bychenok om 4 plassen, hvor Trygve til slutt var 0,3sek foran i mål.
Trygve om sin fight med russeren;
Mitt løp ble et sliteløp fra start til slutt, det var ganske varierende forhold i løypa så jeg hadde knallski i nedre del av løypa der jeg hadde testet ski, i andre deler ble det for mye sug og byttet ski etter 3dje runde. Det ble bedre, men da hadde jeg brukt så mye krefter at syra hadde fått bygd seg opp. Da jeg da fikk tilbakemeldinger om at jeg lå og kjempet med Bychenok måtte jeg grave dypt for å hente ekstra krefter, for han skulle jeg bare slå. Fikk bra sekunderinger under løpet og det hjalp meg til å pushe ut det lille ekstra slik at han ble slått med 3 tideler. Moro å se at pila peker oppover.
Veldig fornøyd med servicen som hele støtteapparatet utførte, terningkast 6.

For de stående herrene Olsrud og Bye skulle solen og varmen gjøre skirennet vanskelig. Det ble store forskjeller på føret i sola kontra skyggen. Eirik erobret sin tredjepallplassering på få dager og sikter seg nå inn mot topp-3 i World Cup totalt med dagens andreplass etter kanadiske Brian Mckeever, som er fortsatt nummeret for stor for unge Bye.

 
Etter ett ikke helt perfekt teknisk gjennomført sprintløp, trengte jeg et godt teknisk renn i dag. Stemte ganske bra i bakkene, hvor det glapp på sprinten. Disponeringen av løpet var også bra i dag. Ble et skibytte, da det i enkelte steder i løypa var mye våtere en andre. Totalt sett vil jeg gi dagens gjennomføring terningkast 5, og håper jeg kommer opp på 6'eren de siste to konkurransedagene her borte.

Håkon Olsrud endte til slutt på 5, plass i stående klassen og sier om sitt løp;
Følte det gikk ganske bra i dag. Kroppen fungerte bra, men tapte mye tid mot de beste i enkelte deler av løypa. Skiene tapte seg litt mot slutten da sola begynte å varme for alvor. 5. plass er greit, men jeg er mer opptatt av tidsdifferansen til de beste. Den ble for høy, men jeg hang med i tyngre partier så jeg håper kapasiteten er ok.

Resultater;
Sittende kvinner 12 km
1. Mariann Marthinsen, NOR 40:39,1
2. Oksana Masters, USA 41:14,3
3. Natalia Kocherova, RUS 42:49,8

Synshemmede Menn 20 km klassisk
1. Brian Mckeever, CAN 1:00:15,5
2. Eirik Bye, NOR 1:05:33,0
3. Hiroshi Kato, JPN 1:25:31,0

Stående Menn 20 km klassisk
1. Vladislav Lekomtcev, RUS 59:31,2
2. Rushan Minnegulov, RUS 1:00:23,5
3. Yoshihiro Nitta, JPN 1:00:27,3
Nordmenn
5. Håkon Olsrud, NOR 1:03:42,7

Sittende Menn 15 km
1. Andy Soule, USA 45:10,2
2. Chris Klebl, CAN 45:16,3
3. Daniel Cnossen 45:40,8
Nordmenn
4. Trygve Steinar Larsen, NOR 47:51,5

Fullstendige resultater
For flere bilder – se våre facebooksider Skiforbundet FH

NIF-EPI02, 02