Hopp til innhold

Første WC seier til Eirik Bye

Eirik Bye gikk inn til sin første WC seier på dagens klassiske sprint i Japanske Asahikawa. Mariann Marthinsen fulgte opp med en ny 2. plass

Svaksynte Eirik Bye med ledsager Kristian Myhre Hellerud tok i dag sin første seier noensinne i World Cup på dagens klassiske sprint i Asahikawa.
I fravær av de skarpeste konkurrentene fra Russland og Canada fikk Bye en relativ enkel reise.
Uansett en milepæl for en junior som stiller i seniorklassen.

Selv sier Eirik følgende om dagens løp; 
"Fikk det ikke helt til å stemme teknisk i prologen, så slet litt med å få bra feste på skia i den lange bakken som var. Var veldig gira på å treffe bedre i finalen, og klarte å gå bedre opp bakken da. Hadde god kontroll i finalen, så kunne ta meg tid til å kjenne på den gode stemningen på stadion. Moro å vinne skirenn, selv om de beste ikke var tilstede"

Mariann Marthinsen fikk en langt tøffere jobb i sin klasse. Amerikanske Oksana Masters ser ut til å være kalasform om dagen og trakk igjen det lengste strået i kampen om seieren!
"I finalen lå vi veldig jevnt lenge, og jeg la meg bak og håpte på at jeg kunne mobilisere litt ekstra krefter og smelle til mot slutten. Men da hun mot slutten av siste bakken økte farta, hadde jeg dessverre ikke det ekstra giret  for å svare i dag. Så hun fikk en velfortjent seier sier Mariann"

 Trygve Larsen gikk også til finalen hvor han endte på 5 plass, mens Håkon Olsrud røyk ut i semifinalen i klassen for stående.

 Resultater; 
Menn, synshemmede;
1. Eirik Bye, NOR
2. Anthony Chalencon, FRA
3. Bouge Choi, KOR

Menn sittende;
1. Andy Soule, USA
2. Daniel Cnossen, USA
3. Chris Klebl, CAN
nordmenn
5. Trygve Toskedal Larsen, NOR

 Kvinner sittende
1. Oksana Masters, USA
2. Mariann Marthinsen, NOR
3. Natalia Kocherova, RUS

Offisielle resultaer vil kommer på våre nettsider så snart de er publisert.

NIF-EPI03, 03