Hopp til innhold

Ny VM-medalje til Mariann V. Marthinsen

Sølvmedalje til Norge på sprintøvelsene, og for første gang tok alle utøverne seg videre fra prologen!

Trener Torbjørn Broks Pettersen oppsummerer dagen;
Det ble en meget god start på dagen da alle kvalifiserte seg fra prolog til semifinaler. Det har vi aldri klart før.

Jeg likte den offensive holdningen til Eirik Bye, som valgte å gå sprinten på blanke ski. Det skal litt guts til for å gjøre det i senior-VM når du ennå er juniorutøver. Det ble tungt i siste bakken naturligvis, og han var knappe 2 meter fra en finaleplass.

Dagens store skrell sto Anne Karen Olsen for da hun for første gang klarte, ikke bare semifinale men endog en finaleplass. Det ble tøft for jenta som også er junior. 6.plass i VM lar seg høre.

Som før kunne vi stole på medaljegrossisten Mariann V. Marthinsen.
Hun gjør jobben sin hver gang. Hun hadde full kontroll på semifinalen, men måtte fire flagg for den store favoritten Andrea Eskau i finalen. Sølv er flott, men til helga sikter vi kanskje høyere?

Selv beskriver sølvjenta vår; Mariann dagens konkurranse på følgende måte; 
Sprintdagen endte med sølv. Jeg fikk det ikke helt til å stemme i prologen, ble mye stress og tapte nok litt der. Men i semifinalen begynte ting å stemme litt mer, følte jeg hadde en god flyt og fikk en god posisjon som jeg beholdt hele veien til mål. I finalen møtte jeg tyske Eskau, to amerikanere og to russere. Pga. prosentene var det to jenter som startet med 12 sek forsprang, og vi var 4 «glupske ulvene» jaget etter. Jeg fikk en god posisjon i starten og lå lenge og fightet med amerikanske Masters. I siste bakken dro jeg litt fra og jeg hadde bare tyske Eskau foran meg. De meterne hun hadde, klarte jeg aldri å ta igjen. Så jeg måtte se gullet som tapt. Men jeg føler at jeg vant sølvet i dag, så Andrea fikk dermed sin revansj fra Paralympics i Sochi. 
Er for øvrig veldig fornøyd med den norske innsatsen i dag, både til de andre utøverne, støtteapparatet og ikke minst den store ekspertisen i smørebua.


Mariann under prologen

Vår andre finalist i dag,  Anne Karen Olsen sier følgende om sin sprint opplevelse;
Det var tungt i prologen, hadde litt vondt og surkling i lungene før start, så var fornøyd med og komme videre til semifinalen. I semin fungerte ting bedre og jeg sikret meg en plass i finalen for første gang.
Jeg er fornøyd med løpet og jeg følte at jeg kjempet hele vegen. Det eneste jeg ikke er helt fornøyd med i finalen var et sporvalg, elles følte jeg det gikk bra.


Anne Karen i fight med svenske Helene Ripa under semifinalen

Birgit var vår andre sittende kvinne og hun oppsummerer dagen som følger;  Jeg hadde en tung dag i sporet, og er fornøyd med å ha tatt meg videre til semifinale. Der hadde jeg en kollisjon med tyske Andrea Eskau, og det ble litt mye armer og bein, men sånn er det med sprint!
Alt i alt var det en flott dag, og jeg er så glad for Marianns velfortjente medalje.


Birgit under prologen

I klassen for sittende menn hadde vi med to deltakere;
Trygve Toskedal Larsen sier om sin dag; 
Var fornøyd med prologen i dag, kroppen kjentes bra ut, teknikken fungerte bra og skia var gode så jeg presset ikke maks for å kvalifisere meg. Semifinalen ble det litt mer rot og stress. Startet bra med å komme først ut av en trang sving rett etter start noe som en russer ikke satte så veldig stor pris på, svaret var å bli slått i ryggen med staven 3-4 ganger og en masse russiske gloser. Tapte litt tid og meter på dette til de som startet med forsprang så etter det ble det å gi full gass for å ta de igjen men da ble det litt stresset gåing og brukte mye krefter og ble litt småstiv i bakken til det høyeste punktet. Men klarte allikevel å kjempe meg tilbake men ble slått på målstreken (photofinish) om den siste plassen til finalen. Allikevel moro å kjenne at farten er på vei tilbake. Stor takk til hele laget og støtteapparat for god hjelp og støtte.


Jon Ivar Sandhaugo;
Da er min første sprint i eit VM gjennomført. Kom til semifinalen som var målet. Men blei sist der. Ein hard dag, der det siste giret mangle.
Stresser for mye, noe som går utover teknikken. Fornøyd med å nå semin i min første sesong i dette sirkuset. Skal bite mer fra meg i årene som kommer. Takker ellers utøverne, støtteapparat, trenere og smørene for ein fantastisk jobb


Jon Ivar under prologen

Eirik Bye som var dagens mest offensive med blanke ski;
Dagens klassiske sprint var en av øvelsene jeg hadde sett mest frem til. Hadde forhåpninger om å gå videre fra prologen for første gang, og det greide jeg endelig. Ikke nok med at vi gikk videre, men vi fikk 3 beste tid i prologen, noe som var veldig overraskende. I semifinalen hang vi bra med lenge, men i siste bakken opp mot stadion var det stopp. Er uansett veldig fornøyd med dagen, og at vi også hang med et godt stykke i heatet.


Eirik under prologen

 I stående menn hadde vi en deltaker, Håkon Olsrud; 
Sprinten gikk greit for min del. Ikke min favorittdistanse. Burde ha hengt litt bedre med i semifinalen, men det ble litt masing og spinning i starten. Klarte aldri å tette luka, men jeg følte at jeg hang bra med i lettpartiene. Føler formen blir bedre og bedre.


Håkon under semifinalen

Resultater
Sittende kvinner
1. Andrea Eskau, GER
2. Mariann Marthinsen, NOR
3. Oksana Masters, USA
andre nordmenn; 
11. Brigit Skarstein

Sittende menn
1. Maksym Yarovyi, UKR
2. Alexey Bychenok, RUS
3. Andrew Soule, USA
Nordmenn; 
8. Trygve Steinar T. Larsen
10. Jon Ivar Snadhaugo

Stående kvinner
1. Oleksandra Kononova, UKR
2. Helene Ripa, SWE
3. Liudmyla Liashenko, UKR
nordmenn; 
6. Anne Karen Olsen

Stående menn
1. Vladislav Lekomtcev, RUS
2. Benjamin Daviet, FRA
3. Rushan Minnegulov, RUS
nordmenn;
9. Håkon Olsrud

Synshemmede menn
1. Vladimir Udaltcov, RUS
2. Oleg Ponomarev, RUS
3. Stanislav Chokhlaev, RUS
nordmenn;
7. Eirik Bye

Fullstendige resultater finner du her

Flere bilder finner du på våre facebook sider, Skiforbundet FH