Hopp til innhold

Helge Flo (t.v.) fra Oslo og kronprins Haakon under 20 kilometer i forbindelse med Ridderrennet på Beitostølen. (NTB Scanpix)

Viktig møte på Beitostølen

Politisk toppmøte på det 51. Ridderrennet

Lørdag 5. april møtte finansminister Siv Jensen, helseminister Bent Høie og kulturminister Thorhild Widvey representanter fra Ridderrennet, idretten, Unge funksjonshemmede og Ridderrennets samarbeidspartnere Entra, Forsvaret, Norges idrettshøgskole og Lions til samtale om funksjonshemmede i arbeidslivet – hva kan næringslivet lære av idretten, og hvordan myndighetene kan støtte opp. Utfordringer med rekruttering av funksjonshemmede til idretten og arbeidslivet ble tatt opp.

Møtet ble avholdt i etterkant av Ridderrennet lørdag, som i år samlet nesten 500 deltakere med funksjonshemning fra Norge og utlandet. I løpet av Ridderuken har deltagerne deltatt på flere aktiviteter og konkurranser innen ski, skiskyting, alpint og snowboard.

Til møtet var de tre statsrådene invitert til å drøfte hvordan flere funksjonshemmede kan ta del i arbeidslivet, i idretten og på andre samfunnsområder. Næringslivet og idretten opplever rekruttering av funksjonshemmede som en utfordring og utfordret statsrådene på hvordan myndighetene bedre kan legge til rette for en samlet rekruttering.

– Ridderrennet ønsker i fremtiden å være en arena for politiske diskusjoner og vi er derfor veldig stolte av at de tre statsrådene, i tillegg til å ledsage og dele ut premier på Ridderrennet, også fant det nyttig å sette seg ned med Ridderrennet og våre samarbeidspartnere for å diskutere hvordan vi sammen kan jobbe for at flere personer med nedsatt funksjonsevne kan komme i jobb og oppleve gleden av et aktivt liv også når de kommer hjem fra Ridderrennet, sier styreleder i Ridderrennet Cato Zahl Pedersen, og legger til at statsrådene selvfølgelig også er invitert til neste års Ridderrenn 14. mars 2015.

Helseministeren ytret et behov for å se mennesker med nedsatt funksjonsevne på en ny måte der man ikke definerer funksjonshemning inn i en bås, men tar utgangspunkt i hva den enkelte uansett forutsetning kan gjøre og få til. Finansministeren var opptatt av hvordan man kan jobbe mer på tvers til det beste for den enkelte; og på den måten også for samfunnet i fremtiden. Kulturministeren påpekte hvor viktig det er å etablere et bedre rekrutteringsapparat i idretten som kan ta i bruk gode eksempler på lokalmodeller som fungerer i dag.

NIF-EPI03, 03