Hopp til innhold

Marie Karlsen - langrenn

Klubb: Vind IL
Krets: Oppland
Klasse: LW 9
Født: 23.08.1993
Hjemsted: Bøverbru, men bor nå i Oslo
E-post; mariekarlsen93@gmail.com
Yrke: student
Hobby: venner, fotografering og turer i skog og mark

Treningsmengde:
Trener 5-6 dager i uka, som utgjør ca 350 timer i året

Målsetninger for kommende sesong;
- Gjøre det best mulig i Norges Cupen og løse mine arbeidsoppgaver
- Kvalifisere meg til WC og gjøre det best mulig
- Økt fokus på balanse og koordinasjon 

langsiktige mål;
- Kvalifisere meg for Paralympics 2018

Om seg selv sier Marie
Jeg ei jente som stort sett er blid, men noen ganger jeg er veldig vimsete. 
Ble student høsten 2014 og studerer nå historie 50% ved UiO

Når jeg har satt meg et mål her i livet, gjør jeg alt jeg kan for å nå det, jeg setter ikke av 50 % vilje til å nå målet, men 100 %. Vil du nå et mål så må du virkelig brenne for det og jobbe hardt for det.
Jeg har klart å nå nesten alle av dem jeg satt meg, men det er vel noen ganger må jeg innse at jeg legger lista for høyt. Dette er vel også en del av det som kalles konkurranseinstinkt....

Jeg har to supre foreldre, som alltid har vært en stor støtte for meg. De har aldri vært redd for utfordre meg til å prøve nye ting, også ting som jeg har vært litt skeptisk til, noe jeg er kjempe glad for.

Jeg er den mellomste av tre søsken. Har en storesøster og en lillebror. Mamma og pappa dro oss ut på skogsturer i det evinnelig i helgene da vi var små, dette er nok en del av grunnlaget for at jeg er så glad i å bruke kroppen min og trene i dag. 

Var ikke så veldig glad i å gå på ski eller å gå turer da jeg var liten. Dette fordi jeg hadde veldig dårlig balanse, og falt en hel del, det var rett å slett ikke moro å gå på ski eller gå i skogen når man falt så mye. 
Men da min storesøster begynte og konkurrerte på ski da vi var litt eldre, fattet jeg også interesse. Først så syntes jeg det bare var fint å gå på skitur. Men etter hvert som jeg var med som publikum for å heie fram storesøster, ble jeg bokstavelig talt bitt av basillen. Konkursenesinstinktet kom fram, og det var ikke nok bare å gå på ski, jeg ville gå fort på ski! 

I tillegg er jeg nå veldig glad i å gå tur i skog og mark, og har stort sett med meg kameraet for å ta bilde av et øyeblikk, ellers går hverdagen stort sett går til å trene. 

Om sin funksjonshemming sier Marie
Min funksjonshemming er Cerebral Parese (CP) som jeg fikk under fødselen.
Når man møter meg på gata vil man neppe se at jeg har noen funksjonshemning. Det er først når jeg blir sliten at man ser det. Når jeg blir sliten så begynner hele kroppen min å riste fordi den bruker mer energi enn en funksjonsfrisk person ville ha gjort.
Grunnen er at min form for CP i hovedsakelig gir meg utfordringer med koordinasjon og balanse: Dette gjør at jeg på å konsentrere meg veldig for å holde balansen på ski samt å koordinere bein og armer, og disse utfordringene blir større jo mere sliten jeg blir.

Jeg selv ser ikke at jeg er funksjonshemmet, og i hverdagen merker jeg nesten ikke at jeg har CP, men jeg må trene mer enn funksjonsfriske for å for kunne løpe like fort som dem.

Maries meritter;
Beste resultater WC sesongen 13-14
11. pl 5 km klassisk Oberstdorf, GER, jan 14
13. pl 5 km fri Vuokatti, FIN, jan 14
13. pl 15 km fri Oberstdorf, GER, jan 14

Beste resultater WC sesongen 12-13
Deltok ikke i WC denne seongen
Beste resultater sesongen 2011-12;
7. pl 5 km klassisk, WC Sjusjøen NOR, des 11
9. pl sprint fri, WC Sjusjøen NOR, des 11

Paralympics
Sochi 2014
15 km klassisk - 7. pl
5 km fri - 17. pl

VM
Sollefteå, Sverige 2013
8. pl Mixed stafett
9. pl 5 km kl

Sammenlagt WC
Langrenn 14 - 18. plass
Langrenn 13 - 19 plass
Langrenn 12 - 14. plass