Hopp til innhold

Trym Nygaard Løken og Sivert Hole sikret Norge gull og bronse i VM i klassisk telemark.

Forrykende start på telemark-VM

Trym Nygaard Løken tok gull, mens Sivert Hole gikk rett fra sykesenga til bronsemedalje.

Onsdag gikk startskuddet på telemark-VM i Rjukan med distansen klassisk. Trym Nygaard Løken tok VM-gull, et drøyt sekund framfor sloveneren Jure Alés. Sivert Hole sørget for to norske på pallen med sin bronse. 

Resultatlistene for herrer finner du her.

Kan endelig kalle seg verdensmester

– Det er en sinnssykt deilig følelse. Jeg har vært syk et par dager, så å komme tilbake og levere er utrolig moro, spesielt etter sølvet i forrige VM. Jeg er veldig, veldig fornøyd med gullet og å endelig kalle meg verdensmester, sier Nygaard Løken til NTB like etter at gullmedaljen er i boks. 

Sykehus i tirsdag, bronse onsdag

Sivert Hole var uheldig da han på tirsdagens trening falt stygt og måtte på sykehuset. Der konstaterte legene et røket scenefeste i skulderen. Under 24 timer senere sto han likevel på startstreken og endte opp med bronsemedalje.

–Det føles veldig bra. Det var veldig usikkert om jeg klarte å kjøre og tok ingen avgjørelser før jeg hadde fått testa litt. Jeg greide å stenge ute mye av smerten, men nå gjør det veldig vondt, sier Sivert. 

Gøril beste kvinne 

Gøril Strøm Eriksen endte som nummer 9 og ble beste norske kvinne.

– Gårsdagen vil jeg beskrive som litt kaotisk. Besiktelsen begynte som vanlig, men ble avbrutt på grunn vindstyrken på start og rennet ble utsatt. Kl. 14 fikk vi endelig beskjed om at rennstart. Da var det bare å komme tilbake i rennmodus, sier Gøril.

Resultatlistene for kvinner finner du her.

Lagparallell torsdag 

Torsdag er det lagparallell, og Norge stiller med følgende lag:

  • Guro Helde Kjølseth
  • Trym Nygaard Løken
  • Amund Møster Haugen 

– Det blir en spennande dag. Veldig stor å representere landet sitt på hjemmebane, sier Amund Møster Haugen før dagens renn. 

Du kan følge lagparallellen LIVE på Ski-TV fra kl. 12

NIF-EPI01, 01
NSF