Hopp til innhold

(f.v) Stefan Matter, Trym Nygaard Løken, Nicolas Michel (Foto: Gunnhild Sofie Vangsnes)

Fortsetter jakten på seiere i Frankrike

Trym Nygaard Løken fikk høre nasjonalsangen to dager på rad i La Thuile, Italia. Nå fortsetter han jakten på flere seiere i Frankrike.

– Det er deilig å starte sesongen med to seiere. Jeg har aldri kjørt så bra i La Thuile som jeg gjorde i helga, så da har vi gjort noe riktig i oppkjøringen til verdenscupen, sier Trym.  

Laget på plass i Frankrike

Mandag ettermiddag ankom laget Prolognan-la-Vanoise i Frankrike, knappe ti kilometer fra Les 3 Vallées. Her skal det konkurreres i disiplinene sprint den 25. januar, og klassisk den 26. januar. 

– Vi har to renn framfor oss i Prolognan som fort blir enda tøffere enn de vi hadde i Italia. Løypa byr på en mye lengre skøytedel lørdag, da det er klassisk telemark. Den blir brutal, men laget er godt forberedt, sier Trym. 

Rennforberedende trening og avkobling

Sportssjef, Per Olav Tangen, har lagt vekt på mental og fysisk avkobling i dagene før verdenscupen i Frankrike. Tirsdag ble utnyttet til utforsking av området. Laget besøkte Les 3 Vallées, som gir deg muligheten til å besøke anleggene i Méribel, Courchevel og Val Thorens på en og samme dag. 

– Vi bor høyt og trener høyt. Da er det viktig å få en dag eller to til å roe helt ned. Onsdag la vi opp til restitusjon og frivillig skikjøring i anlegget her i Prolognan.

Torsdag formiddag har gått til rennforberedende trening med testing av morgendagens elementer og et par runder i porter.

– Laget kjører bra om dagen og jeg tror flere vil hevde seg her i Frankrike, sier Per Olav. 

Se verdenscupen LIVE på Ski-TV

Norge stiller med samme lag som i La Thuile: Guro Helde Kjølseth, Sivert Hole, Trym Nygaard Løken, Kristian Lauvik Gjelstad, Amund Møster Haugen og Brage Osen Gjøleberg. Startlisten for morgendagens renn blir trukket i kveld under åpningsseremonien og publisert på Facebookog Instagram fortløpende.  

Alle rennene blir streamet live gjennom Ski-TV, og kan sees her. Sprinten starter i morgen kl. 09.00. Lørdag kan du også få med deg verdenscup i klassisk på Ski-TV fra kl. 10.30. 

Resultatlistene fra La Thuile finner du her:

-      Kvinner, WC sprint

-      Menn, WC sprint

-      Kvinner, WC klassisk

-      Menn, WC klassisk

(Tekst: Gunnhild Sofie Vangsnes)

nif-epi04, 04
NSF