Hopp til innhold

Foto: Ål skisenter

Bækkelagets sportsklub inviterer til norgescup

Den 26. januar ønsker Bækkelagets sportsklub velkommen til Ål i Hallingdal for norgescup i sprint.

Norgescupen er i samarbeid med Ål IL Alpin og Ål skisenter. 

– Planen var å kjøre i gang sprinten lørdag etterfulgt av årets første fjelltelemarkrenn søndag. Men grunnet mangel på snø blir fjelltelemarken byttet ut, sier rennleder, Glenn Terje Løken.  

Han forteller at de planlegger å få til et artig og familievennlig renn med flere spennende element som erstatning.

- Hovudmålet er å rekruttere nye til sporten, sier Glenn. 

- Blåse liv i miljøet

Bækkelaget har lagt arrangementet til Ål der telemarksski-familien Opheim, som har vært en del av Bækkelagets SK i mange år, har flyttet tilbake. 

– De kjører fortsatt telemark og er ivrige. Samtidig ønsker vi å blåse liv i det tidligere telemarksmiljøet i Ål, og ser på norgescupen som en god mulighet, sier Glenn. 

Vil samles sentralt

Ola Opheim ser fram til norgescup i hjemkommunen.

– Det er kjekt at Bækkelaget så i retning Hallingdal da de ønsket å arrangere renn denne sesongen. Vi er også lokalisert midt i landet, noe som gjør reiseavstanden kortere for mange av utøverne, sier Ola. 

Han forteller at sprinten vil foregå i Svartbergløypa, også omtalt som en av Norges beste storslalomløyper (markert med rødt i bildet ovenfor). Rennet søndag går fra toppen av anlegget og ned i bunn, men med en vri (markert med grønt i bildet ovenfor). 

 Påmeldingsfrist 23. januar

Påmeldingsfristen til norgescup i sprint i Ål er 23. januar. Har du ikke meldt deg på enda? Det kan du gjøre her. Det er mulighet for etteranmelding frem til fredag 25. januar, men da mot dobbel avgift. 

Rennarrangøren har også gjort avtale med Actif leiligheter, som ligger hundre meter fra bakken. Her er prepperom og svømmebasseng tilgjengelig. Mer informasjon om overnatting finner du i dokumentene som er lagt ut her.

Oppdaterte opplysninger legges ut på arrangementets egen Facebook-side

(Tekst: Gunnhild Sofie Vangsnes)

nif-epi04, 04
NSF