Hopp til innhold

Birger Goberg (NTB scanpix)

Verdenscupen til Hurdal

For første gangen blir det arrangert verdenscup i telemark i Hurdal til vinteren. Og junior-VM avvikles på Rjukan til vinteren.

Dette ble besluttet under FIS-congressen i Mexico sist uke. Det er tre renn som skal arrangeres i Hurdal skisenter i forkant av de tradisjonelle verdenscuprennene på Rjukan i mars.

- Hurdal ser dette som en langsiktig investering. World Cur gir en ny mulighet for destinasjon Hurdal, og det er interesse for å bygge ut anlegget der. Både kommunen og fylkeskommunen er positive til å bidra. For Norge er det viktig å få to verdenscupsteder. Med seks World Cup-renn her, i stedet for tidligere tre-fire, blir det mer attraktivt å reise til Norge for utenlandske lag. Det blir rett og slett flere renn å dele kostnadene på, og mer å vinne, sier leder for telemarkkomiteen i Norges Skiforbund, Birger Goberg.

Under FIS-congressen i Mexico overtok Goberg som norsk medlem i telemarkkomiteen i FIS etter Kjell-Gunnar Dahle. Under møtene ble junior-VM tildelt Rjukan neste år. Dette mesterskapet vil også fungere som et prøvearrangement for VM i 2019 på Gaustablikk.

- Rjukan har jobbet knallbra med arrangement i mange år, og vi ser frem til nye mesterskap på Gaustablikk. Vi hadde også spennende møter om fremtiden for telemarksporten i Cancun, og vi jobber hardt for en videreutvikling av sporten, sier Goberg.

NIF-EPI03, 03
NSF