Hopp til innhold

Vel gjennomført Norgesmesterskap

En tøff konkurransehelg ble avsluttet med NM Klassisk i dag.

Landets beste telemarkkjørere avsluttet konkurransehelgen i Sogn med NM Klassisk i dag, og det var Trym Nygaard Løken og Mathilde Olsen Ilebrekke som stakk av med seieren i seniorklassene. 

 - Jeg er veldig fornøyd med seier begge dager denne helgen, og det ble en god gjennomkjøring før world cup i Frankrike. Det er bra å få kjørt på hardt underlag også, det er ikke så ofte vi får trent på det. Jeg kjørte safe og solid i helga, så jeg må få opp farten litt og ligge litt mer på grensa, sier Ilebrekke. 

Også Nygaard Løken var fornøyd med helgens innsats. 

 - Det var tøffe forhold og hard konkurranse, men veldig gøy å finne flyten igjen før verdenscupen i Frankrike og Spania. Det var også et veldig bra arrangement gjennom hele helgen, sier Bækkelagsløperen. 

I juniorklassene kjørte Henrik Buck Bryn fra Hagahogget Lomlag og Mari Felde Liljedal fra arrangørklubben Syril IL inn til seier. Det ble kjørt godt blant de yngre og det er mange unge og lovende telemarkkjørere i de aldersbestemte klassene.

 - Det var en lang og krevende løype i dag på de samme utfordrende forholdene som i går, så det var mange som fikk kjørt seg. Men det er veldig god trening, da vi som regel ikke har sånne forhold ellers. Jeg ble veldig imponert over flere av løperne i dag, men må trekke frem vinnerne. Trym har vært veldig stabil både i går og i dag og Mathilde innfrir alle forventninger på en soleklar måte. Synes også det er morsomt med Henrik og Mari som tar steg hele veien og gjør en fantastisk jobb, oppsummerer landslagssjef Martin Gjøra. 

Se fulle resultatlister her.
Alderbestemte klasser.
Kvinner junior og senior.
Menn junior og senior

nif-epi04, 04
NSF