Hopp til innhold

Hans Inge Klette (SkiMo Stats)

En fantastisk randonee uke ble kronet med 4. plass til Klette

Tromsø Arctic Skimo har tatt randonee konkurranser til et nytt nivå. I løpet av uka har de arrangert fire prikkfrie konkurranser med først blandet stafett og vertikal på Fløya.

Trym Dalset Lødøen

Videre ble tidenes første direkte sendte verdenscup i individuell gjennomført på Buren, Kvaløya. Her var det mange elementer som gjorde det til en fantastisk opplevelse for både utøvere, støtteapparat, tilskuere og TV-seere. Det var en teknisk løype i fantastiske omgivelser. Arrangørene har gjort et imponerende og grundig arbeid sammen med NRK. For første gang har en direkte TV-sending blitt gjennomført basert på 4- 5G nettdekning.

Verdenscupuka ble avsluttet med et spektakulært sprintløp ved havna i sentrum. En utfordrende og kompakt løype som krevde styrke, fart og gode skiferdigheter. Start og mål på torget ved havna og med toppunktet i skolegården til Gyllenborg skole. Et solid stykke arbeid ble lagt ned for å få gjennomført denne konkurransen som igjen ble en fantastisk opplevelse for utøvere, tilskuere og TV-seere.

Resultatmessig ble uka kronet med årsbeste av Hans-Inge Klette med 4. plass på sprinten. Han presterte godt allerede i prologen med 3. plass og fortsatte videre med seier i både kvart- og semifinale og endte opp med en gledelig 4. plass i finalen. I tillegg gikk Trym Dalset Lødøen og Sander Engdal videre fra prologen, men fikk det tøft i kvartfinalen. Uansett veldig gledelig at de kom videre fra prologen og hentet nyttig erfaring i kvartfinalen.

I den individuelle konkurransen på Buren presterte U20 løperen Ida Waldal godt, med en 20. plass i senior og en sterk 4. plass i U23 klassen. Blant herrene endte Hans-Inge Klette på 16. plass, Trym Dalset Lødøen 22. plass og Erik Kårvatn 28. plass.

Ida Waldal

Plasseringsmesig skulle vi jevnt over vært høyere opp, men det er mye positivt å ta med seg videre inne i neste sesong. Årets sesong har vært helt klart den beste for randonee i Norge. Vi har flere løpere som hevder seg internasjonalt, totalt hadde 6 av utøverne 11 topp 10 plasseringer i VM. I tillegg hadde Hans-Inge Klett sine beste prestasjoner i år med 12. plass på individuell i VM og 4. plass på sprinten i Tromsø. Dette gir et godt grunnlag for videre satsning frem mot EM kommende sesong og videre mot OL i 2026. Men skal vi være med på utviklingen i årene som kommer, er det mye å ta tak i, noe vi har ambisjoner om å gjøre på mange områder.

Erik Kårvatn

Verdenscupuka i Tromsø gir motivasjon og inspirasjon for videre satsning. I løpet av uka er det en faktor som har overgått nesten alt og det er været. Det har vært sol fra skyfrihimmel hele uka frem til kvart over 4 på lørdag, når finalene var ferdig, da kom først de første skyene sigene inn foran sola. Tromsø Arctic Skimo, tusen takk for gjennomføringen av et fantastisk verdenscupen avslutningen i Tromsø. Vi gleder oss til neste år! 😊