Hopp til innhold

Foto: Ove Erik Tronvoll

Klette nummer 23 i World Cup-åpningen

Stinn av høydetrening, manglet Hans-Inge Klette litt fart i World Cup-innledningen i randonee i Val Thorens.

Klette endte på 23.-plass i Frankrike fredag. Viljar IL-løperen ble slått ut i kvartfinalen, mens 19 år gamle Erik Kårvatn ble nummer 49 og ikke tok seg videre fra prologen.

 Hans-Inge hadde nok litt større forventinger til åpningsrennet og er litt skuffet, men ikke glem at han har vært på høydetrening i Cervinia (Italia) i tre uker. Han har trent solid og godt på mellom 2000 og 4000 meters høyde. Vi visste at det kunne slå ut begge veier, og i dag var det litt for lite fart i kroppen. Det er gjort en solid treningsjobb, men litt overskudd og fart mangler. Heldigvis har Hans-Inge god tid til VM i februar og World Cup i Tromsø på hjemmebane i mars/april, sier landslagstrener Ove Erik Tronvoll.

Neste oppgave i World Cup-sammenheng venter i italienske Pontedilegno-Tonale 16. desember. Forrige sesong imponerte Klette med annenplass i World Cup like før jul. Årets sesongåpning kom nesten en måned tidligere.

 Erik gjorde en helt grei levering. Han er fortsatt ung og var med for å lære. Han samler nyttig erfaring fra dagens sprintkonkurranse her i Val Thorens. Ikke glem at Erik fortsatt er U20-utøver. Det er ingen tvil om at framtiden hans ser lys ut, sier Tronvoll.

NIF-EPI02, 02