Hopp til innhold

Tidenes VM-sprint for Norge

Fem seniorløpere kvalifiserte seg til finaler, og Hans-Inge Klette stakk av med en sølvmedalje

Første dag i VM og første medalje er inkassert.

Hele laget gikk hardt ut fra start på VMs første dag i Villars Sur Ollon.

Edvard Sætran Solli og Erik Kårvatn var først ut på dagens sprint. Kårvatn og Sætran Solli deltar i ungdomsklassen og har mulighet for å kvalifisere seg til ungdoms-OL i 2020. I et rekordstort felt plasserte de seg hhv. som nummer 19 og nummer 35. Begge går sine første renn i utlandet under VM og gleder seg til å ta fatt på den induviduelle konkurransen på tirsdag.

 

 

Seniorene startet konkurransene litt senere på dagen og 5 utøvere klarte å kvalifisere seg til finaler. Hele laget presterte bra, men det var prestasjonene til en nordmann som ble fokus for dagen. Det er ikke til å legge skjul på at det var forhåpninger til Hans-Inge Klette som har hatt gode resultater i verdenscupen i år. Klette innfridde forventningene og tok seg til finalen hvor han endte på en femteplass etter å ha blitt litt sliten halvveis i løpet. Med det kunne Klette innkassere en sølvmedalje i U23-klassen og Norges første VM-medalje i randonee noen sinne.

 

Norske plasseringer VM randonee, sprint

5./2. Hans-Inge Klette, menn senior/menn U23
19. Malene Blikken Haukøy, kvinner senior
19. Erik Kårvatn, menn ungdom
20. Lars Erik Skjervheimen, menn senior
26. Stine Haustreis, kvinner senior
29. Glenn Tore Løland, menn senior
33. Vegard Øie, menn senior
35. Edvard Sætran Solli, menn ungdom

nif-epi04, 04