Hopp til innhold

Fra World Cup i langrenn i Lillehammer i desember. (NTB)

15 World Cup-renn til Lillehammer

Det blir World Cup-åpning i hopp for kvinner og menn 22.-24. november, mens langrenn og kombinert har World Cup-helg 6.-8. desember. Totalt er det tildelt 15 World Cup-renn i nordiske grener i Lillehammer kommende sesong.

Dette ble vedtatt i dagens møter i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

– Det er en stor anerkjennelse at Lillehammer ligger inne på verdenscupkalenderen med to World Cup-helger. Om vi leverer bra konkurranser overfor FIS, vil vi trolig være på kalenderen også de kommende sesonger. Lillehammer har tradisjonelt vært et snøsikkert sted hvor vi de siste 10 årene nesten ikke har hatt avlysninger. Dette er en god styrke, påpeker arrangementssjef i Norges Skiforbund, Terje Lund.

Komiteene i hopp, kombinert og langrenn har besluttet terminlista for kommende sesong hvor det er klart at Lillehammer får tildelt to helger med World Cup-renn i nordiske grener. Først er det World Cup-renn i hopp 22.-24. november før det er World Cup-helg i kombinert og langrenn 6.-8. desember. Det blir tre renn for hopp, to individuelle og miksteam. For kombinert blir det to individuelle, mens blir tre renn for langrenn, sprint fri teknikk, skiathlon 20 km og 10 km fri teknikk med individuell start

Leder for organisasjonskomiteen i Lillehammer, Per Olav Andersen, er strålende fornøyd.
– Dette er gledelig og viktig for vinterbyen Lillehammer. To helger gir større oppmerksomhet for regionen, og gir et bedre program for utøvere og publikum. Nå får vi muligheten til å fortsette arbeidet med å utvikle rammene rundt arrangementene, og vi er ekstra stolt over å være vertskap for sesongåpningen i hopp for både kvinner og menn, sier Andersen.
Jens Luraas Oftebro under World Cup i kombinert på Birkebeineren Skistadion i Lillehammer. Foto: Gisle Johnsen / NTB


Marius Lindvik, Johann Andre Forfang og Robin Mattias Johannes Pedersen på pallen etter Norgesmesterskapet hopp stor bakke i Lysgårdsbakken på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB

nif-epi04, 04