Hopp til innhold

Foto: Terje Pedersen / NTB

Folkefest på Beitostølen

I helgen var det folkefest med NM på Beitostølen der flere løpere viste seg frem. I tillegg er det blitt kjørt World Cup i hopp, alpint og randonee.

NM på ski
Norgesmesterskapet i langrenn del 1 ble arrangert denne helgen på Beitostølen. Det hele startet med 10 km intervallstart i fri teknikk på torsdagen. I kvinnenes renn utklasset Sofie Nordsveen Hustad (Kjelsås IL) resten av feltet og vant intervallstarten med 32 sekunder ned til annenplassen. Den tok Julie Bjervig Drivenes fra Lommedalens IL og Silje Theodorsen fra Kvaløysletta Skilag gikk inn til tredjeplass 39 sekunder bak Hustad.
I herrenes 10 km var det jevnere og Gjøran Tefre fra Førde IL tok seieren med en kanonavslutning der han gikk fra alle konkurrentene på den siste runden. Magne Haga (Åsen IL) tok annenplassen 14 sekunder bak Tefre. Martin Kirkeberg Mørk fra Drammens Ballklubb gikk inn til tredjeplass 22 sekunder bak Gjøran Tefre.

På fredag var det klart for klassisk sprint i skikkelig snøvær på Beitostølen. I det som var øvelsen der kongepokalen ble delt ut, nemlig sprinten for kvinnene ble det en overasskelsesseier til Hedda Bakkemo fra Gjøvik Skiklubb. Bakkemo slo lagkamerat på Team Elon Innlandet, Mari Nordlunde (Follebu Skiklubb) i spurten. Dermed ble det en skikkelig jubeldag for Team Elon Innlandet som både tok med seg kongepokalen og sølvmedaljen fra fredagens sprint. Anna Svendsen fra Tromsø Skiklubb tok bronsen.


F.V.: Mari Nordlunde, Hedda Bakkemo og Anna Svendsen (Foto: Terje Pedersen / NTB)

I herrenes sprint viste forhåndsfavoritt Even Northug (Strindheim IL) seg vanskelig å slå. Northug tok gullet foran førsteårssenior Mathias Holbæk fra Vindbjart IL som tok sølvmedaljen. Juniorløperen Oskar Opstad Vike overrasket hele ski-Norge fredag ved å vinne spurten om bronsemedaljen mot Harald Astrup Arnesen. Opstad Vike som går for IL Runar tok dermed bronsen med seg hjem til Sandefjord.

Lørdag var det klart for 20 km skiathlon og dessverre ble kvinnenes renn kansellert på grunn av en feil hos arrangøren som gjorde at rundt halve feltet gikk feil og løpet kunne ikke godkjennes som NM-renn.

I herrenes renn var Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen IL) tilbake i NM på ski. Klæbo tok seieren da han slo Iver Tildheim Andersen (Rustad Il) og Martin Kirkeberg Mørk (Drammens Ballklubb) i spurten som Klæbo hadde full kontroll på. Tildheim Andersen slo Mørk i spurten og tok dermed sølvet i lørdagens konkurranse.

Søndag var det klart for den tradisjonsrike NM-stafetten. I kvinnenes renn viste Oppdal IL seg sterke. For Oppdal IL stilte de tre Øyre Slind-søstrene Silje, Astrid og Kari. Søstrene tok med seg NM-gullet med en overlegen seier på 43 sekunder. NM-sølvet gikk til Kjelsås IL der Sigrid Leseth Føyen, Nora Sanness og Sofie Nordsveen Hustad gikk. Konnerud IL tok tredjeplassen med Tiril Liverud Knudsen, Margethe Bergane og Mari Landro Svingheim på laget. Konnerud var 1.01 bak Oppdal IL.

I herrenes stafett ble det en overbevisende seier til Åsen IL. På stafettlaget gikk Herman Martens Meyer, Øystein Sendstad og Magne Haga. De gikk inn til NM-gull 41 sekunder foran Byåsen IL. For Byåsen IL gikk Even Solem Michelsen, Magnus Øyaas Håbrekke og Johannes Høsflot Klæbo. NM-bronsen gikk til Rustad IL med Tor Olav Hægeland, Iver Tildheim Andersen og Lars Sørensen på laget. De var 1 minutt og 30 sekunder bak gullvinnerne fra Åsen IL. 

Randonee
Det har den siste uken vært World Cup i Randonee i Italia. Det startet med individuelt renn der det ikke gikk så bra for de norske og ingen kom topp 20. I Mix-konkurransen gikk det bedre for det norske laget som besto av Hans Inge Klette og Ida Waldal. De gikk inn til en 8. plass. I det avsluttende sprintløpet tok Hans Inge en sterk fjerdeplass.

Hopp
Denne uken har det vært hopping for jentene i Hinzenbach og skiflyvning for gutta i Oberstdorf. For kvinnene i Østerrike ble Thea Minyan Bjørseth beste norske i lørdagens konkurranse på 15.plass. Verdt å nevne at både Kjersti Græsli og Heidi Traaserud tok sine første poeng i World Cup.
I søndagens hopprenn tok Thea Minyan Bjørseth en sterk åttendeplass i normal bakke i Østerrike.

Herrene startet helgen sterkt med å ta annenplass i Super Team-øvelsen fredag ettermiddag. For Norge hoppet Johann André Forfang og Kristoffer Eriksen Sundal. I lørdagens hopprenn ble Johann André Forfang beste norske på åttendeplass. Marius Lindvik hoppet også bra og endte på tiendeplass. På søndag ble Forfang nok en gang beste norske og han endte på niendeplass. Oppløftende var det for Halvor Egner Granerud som var tilbake i World Cup og hoppet seg opp til en 14.plass i søndagens hopprenn.

Alpint
Herrene på teknikklaget har vært i USA og Palisades Tahoe og kjørt storslalåm og slalåm. Henrik Kristoffersen ble beste norske da han tok sin første pallplass i storslalåm denne sesongen. Kristoffersen kjørte inn til annenplass kun 12 hundredeler bak Odermatt. I søndagens slalåm ble Timon Haugan fjerde beste, kun 4 tideler bak Feller som vant rennet.

Kvinnene skulle kjørt i Val di Fassa i Italia, men begge rennene ble avlyst grunnet værutfordringer.(AP Photo/John Locher)

NIF-EPI03, 03