Hopp til innhold

Skiforbundet og budsjett for 2024

Skistyret har godkjent budsjettet for 2024, med unntak av hopp som har fått mer tid til sin budsjettprosess. De andre grenene og avdelingene har fått klarsignal til å gjennomføre sin drift som planlagt neste år.

Skiforbundet er som kjent i en krevende økonomisk situasjon, og alle grener og avdelinger har gjennomført kutt og flere kostnadsbesparende tiltak. 

Forbundet budsjetterer nå med et overskudd på 10 millioner kroner i 2024 for å ivareta en forsvarlig drift og sikre aktivitet over hele landet.

– Med dagens godkjenning av budsjettet har vi et godt utgangspunkt for å gjennomføre den aktiviteten som vi ønsker både i bredde og topp også neste år, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug.   

Hun trekker spesielt frem det viktige arbeidet som gjøres av skiklubbutviklerne i kretsene over hele landet, og forutsigbarhet for landslagene inn mot en ny sesong med VM i alle grener i 2025. Samtidig er det avgjørende at også hopp får godkjent et bærekraftig budsjett og skaffer nye inntekter.   

– Den økonomiske situasjonen er fortsatt utfordrende. Vi har god kostnadskontroll og oversikt, men kan ikke utelukke ytterligere tiltak kommende budsjettår dersom vi mener det er nødvendig. Samtidig opplever vi at det fortsatt er muligheter i sponsormarkedet, sier generalsekretær Arne Baumann. 

Hopp har laget en tiltaksplan som det fortsatt må jobbes med, og målet er at grenens budsjett blir endelig godkjent i slutten av januar. Vedtaket gir Hoppkomiteen bedre tid til å skaffe seg inntekter, ikke minst sponsor på hjelmen. 

– Skistyret følger situasjonen nøye og ønsker å finne løsninger med fokus på aktivitet i en vanskelig økonomisk tid, sier skipresident Moe Dyrhaug. 

NIF-EPI02, 02