Hopp til innhold

Kenneth Gangnes (NTB scanpix)

Gangnes røk korsbåndet

Kenneth Gangnes røk korsbåndet i venstre kne etter at han falt under trening i Midtstubakken i Oslo i går.

En MR-undersøkelse senere på dagen bekreftet dessverre at det dreide seg om en ny alvorlig skade og han vil bli operert om noen dager. Kenneth var tilbake på landslaget etter 17 måneder med opptrening etter forrige kneskade.

-Dette er en utrolig trist beskjed å få. Kenneth har jobbet beinhardt i hele vinter og sommer for å komme tilbake. Det så veldig lovende ut, både sportslig og helsemessig, sier landslagssjef Alexander Stöckl.
-Prosessen rundt rehabilitering har blitt styrt veldig profesjonelt, han var tålmodig, trente målbevisst og alt gikk etter planen. Med denne nye skaden er det bare å innse at knærne hans sliter med store belastninger, sier Stöckl.
Hele laget er lei seg og ønsker Kenneth god bedring. Samtidig håper landslaget at han blir frisk så raskt som mulig.

-Kenneth har jobbet knallhardt for å komme tilbake etter forrige skade og var i bedre fysisk form enn noen gang. At dette skjer nå viser hvor brutal toppidretten kan være, sier medisinsk koordinator og manuellterapeut for landslaget, Lars Haugvad.

Sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen er for tiden i USA og er informert om at Kenneth Gangnes igjen er skadet. Han har allerede hatt dialog med Kenneth om en rolle på landslaget videre og ønsker at han skal bidra med sin kompetanse.

nif-epi04, 04
NTB Scanpix