Hopp til innhold

Nyheter

Aktuelt

Sommerhoppuka

Sommerhoppuka 2022

Årets Sommerhoppuke går av stabelen i august. Miniturneringen starter i Skien, fortsetter i Drammen og avsluttes i Vikersund.

Gjør tidenes satsing på skiklubbutviklere

– Storsatsingen på skiklubbutviklere som skal reise rundt i hele ski-Norge blir både veldig viktig og veldig spennende for oss, forteller fadder for skiklubbutviklerne i Norges Skiforbund, Marianne Myklebust.

Suksess med barnas mini-VM

Barnas mini-VM sesongen 2021-2022 i Trøndelag ble en stor suksess for flere tusen barn. Cirka 20 skiklubber i Trøndelag sørget for skiglede på sitt beste for barna.

Møter i FIS-Council og VM-tildelinger

For første gang siden februar 2020 har det i dag vært et fysisk FIS Council-møte. I tillegg til mange vedtak ble dagen avsluttet med VM-tildelinger. VM alpint 2027 gikk til sveitsiske Crans Montana.

Samordnet rapportering 2022

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

Varsler full fluortesting

FIS og IBU varsler full fluortesting foran sesongen 2022-2023, og det er testapparatet Alpha II som skal sørge for at skiene er fluorfrie i alle arrangement i regi av IBU og FIS. Regelverket skal endelig opp til diskusjon og vedtak under FIS-congressen 26. mai.

Se seminaret i opptak

I forbindelse med NM i alpint i Narvik ble det arrangert et mijø- og bærekraftseminar – Bærekraftige arrangementer med flere aktører fredag 1. april kl. 08:30. Her kan dere se seminaret i opptak.

LO NC Finale på Lillehammer

NorgesCup avsluningen ble flyttet til Lillehammer på lørdag. Det ble en strålende dag, og en hyggelig avslutning på sesongen. Takk til alle som bidro.

Jordalsrennet 2022

Velkommen til avslutningshelg med hopp- og kombinertrenn i Jordalen hoppsenter/Tinde Arena helga 19- 20. mars! Rennene inngår i årets Regioncup.

Lillehammer får felles NM

Lillehammer Skiklub, Søre Ål IL og Lillehammer Olympiapark AS har fått tildelt felles NM i 2024. Det skal arrangeres norgesmesterskap i langrenn, alpint, kombinert, hopp, freeski, telemark og randonee.

Vi er lettet!

Norges Skiforbund er lettet over at FIS i dag har etterkommet vårt krav om at russiske og hviterussiske utøvere nektes videre deltagelse i de kommende internasjonale konkurransene.

OL uttak Olympiatoppen

Olympiatoppen har uttatt utøvere til OL og Paralympics i Beijing i freeski, langrenn, hopp, alpint og kombinert.

Sporsetting i Bavallen

LO NC Bavallen på Voss

Idrettslagene på Voss arrangerer LO NC i Bavallen lørdag 26. og søndag 27. februar. Samme klasserekkefølge alle omganger. Snudd liste innad i klassene i finaleomgangene.

NM Junior Liten bakke på Voss

Bulken IL inviterer til NM Junior Liten bakke i Tunåsen på Voss på søndag 20. februar. Det er også kretsrenn og treningssamling i bakkene på lørdag.

LO NC Lillehammer

Gausdal Skilag inviterer til LO NorgesCup i Lysgårdsbakkene på Lillehammer på kveldene mandag 21. og tirsdag 22. februar. Dessverre utgår NC på Rena søndag 20. februar, mens COC på Rena går som planagt.

Spillemidler utstyr 2021

Det er nå klart for årets søknadsrunde. Ordningen omfatter utstyr kjøpt i 2021 (med fakturadato i 2021).

LO NC Sprova - Nytt tidsskjema lørdag

Sprova IL har benyttet den snøen og den kulda som har kommet etter uværet så godt at de klarer å åpne Steinfjellet til NC rennet som planlagt 5.-6. februar. Pga. regn og vind utsettes rennstart noe på lørdag.

Flytting av ungdomsrenn

Hopptreff i Namsos utsettes en uke pga. uværet som har herjet i Trøndelag. Solan Gundersen Vinterleker avlyses i Alvdal og flyttes til Midtstulia som Kollenlekene sammen med Hovedlandsrennet.

NM Junior og LO NC Notodden

Heddal IL arrangerer NM Junior og LO NC Notodden i Tveitanbakken 21.-23. januar. Startlistene er klare på kjump.no

NM Stor bakke 2022 i Holmenkollen

Lagledermøte i Auditoriet i Skimuseet. Kollenhopp inviterer til NM Stor bakke 2022 for Menn og Kvinner i Holmenkollen tirsdag 18. januar 2022.

Maren Lundby er Årets navn!

Det ble tre priser til norsk skisport. Maren Lundby ble stemt frem av det norske folk som Årets navn, Therese Johaug ble årets kvinnelige utøver, mens Terje Redtrøen ble kåret til årets ildsjel.

Trøndersk hopphelg 21. - 23. januar

Lyst til å prøve deg på en ordentlig turnering? Nå har du sjansen. Det blir renn i 3 forskjellige bakker for aldersgruppen 13 - 16 år 21. - 23. januar

Hoppdommerkurs

Skiforbundet arrangerer Forbundsdommerkurs i Trondheim 15. januar og Oslo 22. januar.

LO NC Vikersund

Vikersund IF arrangerer LO NorgesCup Hopp i K105 lørdag 8. januar og søndag 9. januar 2022.

Samordnet rapportering 2022

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix