Hopp til innhold

Nyheter

Aktuelt

Alle deltagerne i lørdagens alle renn.

Hopptreff Finale i Knyken

Det ble en vellykket helg i Knyken. God hopping, god stemning, og en arrangør som gjør at det alltid er hyggelig å komme til Knyken.

Skilisens 2023-2024

Skilisens er påkrevet for utøvere fra fylte 13 år for å kunne delta i terminfestede skirenn, og nytt lisensår starter 1. oktober.

Plastmesterskap og COC-Stams

Robert Johansson imponerer og vant begge dager! I helgen ble det kåret Norgesmestere på plast i K90 og K123 i Lysgårdsbakkene på Lillehammer. Det ble også arrangert COC-renn i østerriske Stams for både damer og herrer.

Her er maskoten til ski-VM i Trondheim 2025

I dag er det 530 dager igjen til startskuddet går for ski-VM i Trondheim. Det ble markert med en verdenspremiere av VM-maskoten, som er inspirert av 6500 barnetegninger og bærekraft.

Flott helg med "VM-samling" i Knyken

Det er gledelig at det blomstrer med ungdommer i ski-Norge. Over 100 var med på helgas "VM-samling" i nordiske grener i Trøndelag. Langslagsutøverne Julie Myhre (langrenn) og Mari Leinan Lund (kombinert) besøkte den populære samlinga for 13-16-åringene.

Robert Johansson med to strake seiere

09. og 10. september ble totalt fire Contiental Cup-konkurranser arrangert i Midstubakken, Holmenkollen. Totalt 21 norske utøvere var i aksjon i begge klasser, og det ble flusst med pallplasser for hjemmenasjonen.

Kreftkampen 2023

Hopplandslaget spiller Kreftkampen 2023

Fredag 8. september stiller Hopplandslaget til start på KK-plassen i Kolbu for å underholde og samle inn penger til Kreftforeningen. De skal spille mot et kjendistungt Team Skinstad.

Rekrutteringssatsingen gir resultater

– Det er betryggende at frafallet flater ut, og det er gledelig at vi ser effekt av vårt viktigste satsingsområde, sier leder for rekrutteringsavdelingen i Norges Skiforbund, Sven Håkon Kulbeck.

Ski-VM vil aktivere hele Norge

Ski-VM 2025 markerte en nasjonal satsning på folkehelsekonseptet AktiVM under Arendalsuka med kulturministeren og skipresidenten til stede.

Workshop Utstyrskontroll

Det arrangeres Workshop om Utstyrskontroll Hopp ifbm. Plastmesterskapet på Lillehammer lørdag 16. september.

NC Sommerhoppuka

Velkommen til NC Sommerhoppuka 2023 i hopp i Fageråsen i Mo i Rana og Bjørbakken på Stjørdal.

Fredrik Villumstad, sommer 2022|

Sommer Grand Prix Szczyrk

Norges Skiforbund Hopp sender 6 utøvere til det andre rennet i årets Sommer Grand Prix. Polske Szczyrk arrangerer i helgen fire individuelle renn, to for herrer og to for kvinner.

Ny merkevare for et godt skifelleskap

I dag gikk endelig startskuddet for implementeringen av Skiforbundets nye merkevare, inkludert en ny logo og visuell profil som tar utgangspunkt i en snøkrystall, selve grunnlaget for skisportens eksistens og opprinnelse.

Marius Lindvik

Hopplandslaget til European Games

European Games 2023 i Krakow har invitert hopp med som eneste tradisjonelle vinteridrett under sommerens mesterskap. Denne uken skal 9 norske hoppere konkurrere om medaljer i polske Zakopane.

Team Olympiaparken

Team Lillehammer blir Team Olympiaparken

Team Lillehammer blir Team Olympiaparken Det er med stor glede vi kan informere om at Team Lillehammer hopp og kombinert har inngått et nytt og tettere samarbeid med Lillehammer Olympiapark AS (Olympiaparken).

Nye rekrutteringsvideoer

Det er publisert nye rekrutteringsvideoer i langrenn, alpint, freeski, hopp og freeski med tanke på skiutstyr for barn. Ta en kikk.

Ski-VM blir plastsmart

Ski-VM 2025 har fått støtte fra Trøndelag fylkeskommune, som skal brukes til å redusere plastbruken på tiårets største idrettsarrangement.

To VM-nettverk inngår samarbeid

Beyong Skiing og Spor ønsker å skape forretningsmuligheter på tvers av landegrensene. Dette gjør de gjennom å åpne hverandres nettverk.

Påmeldingen utvidet til mandag 5. juni

Vi håper du har anledning til å melde deg på Storsamlingen. Det kommer landslagshoppere, det kommer skiklubbutviklere, det blir kurs, og det blir rett og slett veldig morsomt og lærerikt både for voksne og barn! Alle aldersgrupper er velkomne, men samlingen passer best for 6 - 16 år.

Dagens møte i FIS Council

Det har vært møte i FIS Council i dag hvor det er blitt gjort flere vedtak. Styret besluttet blant annet å opprettholde utestengelsen av utøvere og funksjonærer fra Russland og Belarus.

FIS-kalenderkonferanse 2023

Det internasjonale skiforbundet avholdt sin kalenderkonferanse i kroatiske Dubrovnik nylig. Her kommer referater fra møtene.

God stemning og skryt etter FIS-møte

Det internasjonale skiforbundet (FIS) med Sandra Spitz i spissen, er veldig godt fornøyd med planleggingsarbeidet til VM-selskapet. Arrangementssjefen er spesielt imponert over en ting.

AktiVM får 2 millioner i statsstøtte

I forslag til revidert nasjonalbudsjett har AktiVM fått 2 millioner kroner i støtte fra Helse- og omsorgsdepartementet. AktiVM er ski-VM 2025 sitt folkehelseprosjekt.

Får herrehopp i Lillehammer

Lillehammer får herrerenn i hopp første helga i desember. Dermed blir det en komplett World Cup-helg i hopp og kombinert kommende sesong.

Klart for RAW AIR 2024 – historiske skiflygingsrenn for kvinner

I terminlisteforslagene kommende sesong i hopp er det flere endringer. Granåsen er tilbake i RAW AIR med to renn for kvinner og menn etter at VM-bakkene er klare, mens for RAW AIR Vikersund ligger det forslag inne med to World Cup-renn i skiflyging for både kvinner og menn.

Samordnet rapportering 2023

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering (medlemsregistrering) i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

RC finalen i strålende sol

Det ble en flott avslutning på Rekruttcupen i Jordalen i helgen. OBS: Oppdatert med øvelsesvideoer fra skadeforebyggende treningsøkta med utøvere.12.35 27.3

Ny spisskompetanse inn i ski-VM

Bare i løpet av noen få uker har ski-VM 2025 vokst fra fem til ni ansatte. VM-sjefen forventer en hurtig vekst i tida framover, hvor viktige lederposisjoner blir besatt.

RC Finale i Jordalen

RC Finale i Jordalen søndag 26. mars. Det er fri trening i bakkene på lørdag, samt opplegg med fokus på skadeforebyggende tiltak og øvelser v/Lars Haugvad fra Olympiatoppen. Mulighet for sjekk av utstyr.

FIS: Fluorforbud fra sesongen 2023-2024

Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) kunngjorde i dag at fluorvoksforbudet vil være fullt implementert ved starten av den kommende vintersesongen 2023/2024. Dette gjelder alle FIS-grener.

Klare for Raw Air Vikersund

Norges Skiforbund har med 16 deltakere i Raw Air Vikersund i helga. På herresiden benyttes nasjonal kvote og det betyr seks norske hoppere ekstra på bommen i Vikersund.

19 utøvere til RawAir -Lillehammer

Holmenkollen og åpningshelgen av RawAir ligger bak oss. Vi har utøvere som er med og kjemper om sammendraget både på kvinne- og herresiden. Hopplandslaget og Norges Skiforbund sender 19 utøvere til RawAir Lillehammer, her skal det hoppes to konkurranser for begge kjønn.

Hoppsporten forandres – For alltid

Her kan dere se opptak av likestillingsseminaret til Hopplandslaget 8. mars, Hopphistorien forandres - FOR ALLTID. Seminaret ble arrangert på Scandic Fornebu, og ble ledet av konferansier Sigrid Bonde Tusvik. Opptaket er delt i to, dene ene delen er klar for visning.

Klare for RAW AIR Holmenkollen

Norges Skiforbund har uttatt den norske troppen i RAW AIR Holmenkollen. Årets RAW AIR starter i Holmenkollen med renn fredag, lørdag og søndag.

NC Fageråsen ny dato - NC Molde

MOI arrangerer NorgesCup hopp i Skarbakken 25.-26. februar. På lørdag vil vi teste ut SuperTeam som en uoffisiell lagkonkurranse. NC Fageråsen flyttes til to renn på lørdag 4. mars. Søndag blir reservedag i tilfelle dårlig vær lørdag. Påmeldnigsfrist for Fageråsen utsatt en dag til 23.02.

Nordisk juniorlandskamp i gang

Norge er i gang med Nordisk juniorlandskamp i Jyvaskele, FInland i helgen. I Matti Nykanens hjemby skal det hoppes mot finske, svenske og estiske hoppere. Det er også konkurranser i langrenn og kombinert.

Anna Odine Strøm, Hinterzarten

Laget til Willingen

Hopplandslaget er klare for en av mest tettpakkede hopphelgen denne sesongen. 11 utøvere stiller til start gjennom helgens konkurranser i tyske Willingen.

Første møte i hovedkomiteen

Det første møtet i hovedkomiteen for SKI-VM Trondheim 2025 ble gjennomført i Norges Skiforbunds lokaler på Ullevål Stadion fredag ettermiddag.

Maren Lundby

Laguttak Hinterzarten og Kulm

27-29. januar er det World Cup for både jentene og gutta. Jentene skal i aksjon i tyske Hinterzarten (HS111) og gutta skal ha sesongens første skiflyvningsrenn i østerriske Kulm (HS235). Norge sender 11 utøvere.

NC Lillehammer

Gausdal Skilag inviterer til NorgesCup i Lysgårdsbakkene på Lillehammer 4-5. februar. NC Bavallen er avlyst, da ombyggingen av bakken ikke kom i mål før høsten og vinteren satte inn i Voss.

Hopptreff og RC Vikersund

Vikersund IF legger til rette for en flott helg med RC renn, Taco, Skicrosskonkurranse på miniski og Hopptreff Kretslagskonkurranse for ungdom i 12 til 16-årsklassene.

Flott helg i Trøndelag

Det ble arrangert Nasjonal RC i Knyken og Granåsen i helgen. Det ble en strålende helg med gode forhold og god hopping. Spesielt gledelig var det å se deltagere fra Tromsø denne helgen.

RC renn i Trøndelag

RekruttCupen fortsetter i Trøndelag med renn i Knyken på lørdag og Granåsen på søndag.

Marius og Daniel i Innsbruck

Laguttak til Sapporo og Eisenerz

Kommende helg er det World Cup for herrene i Sapporo, og COC i Eisenerz (erstatter rennene som skulle gått i Bischofshofen). Norge sender totalt 13 utøvere.

NC Hopp Sprova

Sprova IL inviterer til norgesCup Hopp i Steinfjellet 21.-22. januar. Lørdagen starter med viktig rekrutteringsrenn i småbakkene.

Nasjonal RekruttCup i hopp (RC)

RC i hopp etableres igjen denne sesongen med fire rennhelger. Cupen er for jenter og gutter 12-16 år (født 2011 - 2007), og støttes av Hoppsportens Venner. Første renn i Midtstulia kommende helg, Se oppdatering.

Strålende hopphelg i Midtstuen/Midtsulia

Selv om Murphys lov gjorde alt for å legge inn hindringer, ble det en veldig bra helg i Midtstua. Det er lenge siden vi har sett så mange hopp og kombinertfolk samlet i ett anlegg.

Halvor Egner Granerud i Garmisch-Partenkirchen

Laguttak Zakopane, Zao og Sapporo

13-15 januar konkurreres det både i Polen og Japan. Gutta skal ha sesongens første lagkonkurranse i World Cup i Zakopane, mens jentene skal teste det helt nye formatet "Super Team" i deres andre helg i Japan, denne gangen Zao. 5 utøvere stiller i COC-Sapporo.

Stor hopphelg i Midtstuen

Aktiviterer for RC utøvere på lørdag. Til helga blir det NM Junior Normalbakke og Liten bakke, NorgesCup Hopp, RC for 12-16 år og rekrutteringsrenn for de yngste i Midtstulia.

Nå starter vi med Skisprell

Sammen med kretser og klubber inviterer Norges Skiforbund til skisprell-aktivitet i hele Ski-Norge. Moroa starter i morgen med Superlørdag på NRK1.

NM Hopp Stor bakke på Rena

Rena IL inviterer til NM Junior, NC Hopp og NM Stor bakke i Renabakken første helga på nyåret. NM Stor bakke på søndag sendes på NRK.

Klart for Idrettsgalla 2022

Flere av våre utøvere er nominert foran årets Idrettsgalla på Hamar lørdag 7. januar 2023. I forbindelse med årets galla, er det også klart for Superlørdag med skirenn for barn og unge direkte på NRK.

Ny sponsor til Hopplandslaget

Det observante øyet har kanskje lagt merke til en ny logo på hoppdressene og klærne til Hopplandslaget i både Hoppuka og Silvester Tournament. DinTur kommer inn som ny sponsor og skal følge oss i den spennende tiden fremt il VM i Trondheim 2025.

nif-epi04, 04