Hopp til innhold

Nyheter

Aktuelt

Ny spisskompetanse inn i ski-VM

Bare i løpet av noen få uker har ski-VM 2025 vokst fra fem til ni ansatte. VM-sjefen forventer en hurtig vekst i tida framover, hvor viktige lederposisjoner blir besatt.

SKI PÅ TV 2022/23

Verdenscupavslutning kombinert, langrenn og freeski, mens hopp har én World Cup-helg til. Det er også klart for alpin-NM på Trysil.

RC Finale i Jordalen

RC Finale i Jordalen søndag 26. mars. Det er fri trening i bakkene på lørdag, samt opplegg med fokus på skadeforebyggende tiltak og øvelser v/Lars Haugvad fra Olympiatoppen. Mulighet for sjekk av utstyr.

FIS: Fluorforbud fra sesongen 2023-2024

Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) kunngjorde i dag at fluorvoksforbudet vil være fullt implementert ved starten av den kommende vintersesongen 2023/2024. Dette gjelder alle FIS-grener.

Klare for Raw Air Vikersund

Norges Skiforbund har med 16 deltakere i Raw Air Vikersund i helga. På herresiden benyttes nasjonal kvote og det betyr seks norske hoppere ekstra på bommen i Vikersund.

19 utøvere til RawAir -Lillehammer

Holmenkollen og åpningshelgen av RawAir ligger bak oss. Vi har utøvere som er med og kjemper om sammendraget både på kvinne- og herresiden. Hopplandslaget og Norges Skiforbund sender 19 utøvere til RawAir Lillehammer, her skal det hoppes to konkurranser for begge kjønn.

Hoppsporten forandres – For alltid

Her kan dere se opptak av likestillingsseminaret til Hopplandslaget 8. mars, Hopphistorien forandres - FOR ALLTID. Seminaret ble arrangert på Scandic Fornebu, og ble ledet av konferansier Sigrid Bonde Tusvik. Opptaket er delt i to, dene ene delen er klar for visning.

Klare for RAW AIR Holmenkollen

Norges Skiforbund har uttatt den norske troppen i RAW AIR Holmenkollen. Årets RAW AIR starter i Holmenkollen med renn fredag, lørdag og søndag.

NC Fageråsen ny dato - NC Molde

MOI arrangerer NorgesCup hopp i Skarbakken 25.-26. februar. På lørdag vil vi teste ut SuperTeam som en uoffisiell lagkonkurranse. NC Fageråsen flyttes til to renn på lørdag 4. mars. Søndag blir reservedag i tilfelle dårlig vær lørdag. Påmeldnigsfrist for Fageråsen utsatt en dag til 23.02.

Nordisk juniorlandskamp i gang

Norge er i gang med Nordisk juniorlandskamp i Jyvaskele, FInland i helgen. I Matti Nykanens hjemby skal det hoppes mot finske, svenske og estiske hoppere. Det er også konkurranser i langrenn og kombinert.

Anna Odine Strøm, Hinterzarten

Laget til Willingen

Hopplandslaget er klare for en av mest tettpakkede hopphelgen denne sesongen. 11 utøvere stiller til start gjennom helgens konkurranser i tyske Willingen.

Første møte i hovedkomiteen

Det første møtet i hovedkomiteen for SKI-VM Trondheim 2025 ble gjennomført i Norges Skiforbunds lokaler på Ullevål Stadion fredag ettermiddag.

Maren Lundby

Laguttak Hinterzarten og Kulm

27-29. januar er det World Cup for både jentene og gutta. Jentene skal i aksjon i tyske Hinterzarten (HS111) og gutta skal ha sesongens første skiflyvningsrenn i østerriske Kulm (HS235). Norge sender 11 utøvere.

NC Lillehammer

Gausdal Skilag inviterer til NorgesCup i Lysgårdsbakkene på Lillehammer 4-5. februar. NC Bavallen er avlyst, da ombyggingen av bakken ikke kom i mål før høsten og vinteren satte inn i Voss.

Hopptreff og RC Vikersund

Vikersund IF legger til rette for en flott helg med RC renn, Taco, Skicrosskonkurranse på miniski og Hopptreff Kretslagskonkurranse for ungdom i 12 til 16-årsklassene.

Flott helg i Trøndelag

Det ble arrangert Nasjonal RC i Knyken og Granåsen i helgen. Det ble en strålende helg med gode forhold og god hopping. Spesielt gledelig var det å se deltagere fra Tromsø denne helgen.

RC renn i Trøndelag

RekruttCupen fortsetter i Trøndelag med renn i Knyken på lørdag og Granåsen på søndag.

Marius og Daniel i Innsbruck

Laguttak til Sapporo og Eisenerz

Kommende helg er det World Cup for herrene i Sapporo, og COC i Eisenerz (erstatter rennene som skulle gått i Bischofshofen). Norge sender totalt 13 utøvere.

NC Hopp Sprova

Sprova IL inviterer til norgesCup Hopp i Steinfjellet 21.-22. januar. Lørdagen starter med viktig rekrutteringsrenn i småbakkene.

Nasjonal RekruttCup i hopp (RC)

RC i hopp etableres igjen denne sesongen med fire rennhelger. Cupen er for jenter og gutter 12-16 år (født 2011 - 2007), og støttes av Hoppsportens Venner. Første renn i Midtstulia kommende helg, Se oppdatering.

Strålende hopphelg i Midtstuen/Midtsulia

Selv om Murphys lov gjorde alt for å legge inn hindringer, ble det en veldig bra helg i Midtstua. Det er lenge siden vi har sett så mange hopp og kombinertfolk samlet i ett anlegg.

Halvor Egner Granerud i Garmisch-Partenkirchen

Laguttak Zakopane, Zao og Sapporo

13-15 januar konkurreres det både i Polen og Japan. Gutta skal ha sesongens første lagkonkurranse i World Cup i Zakopane, mens jentene skal teste det helt nye formatet "Super Team" i deres andre helg i Japan, denne gangen Zao. 5 utøvere stiller i COC-Sapporo.

Stor hopphelg i Midtstuen

Aktiviterer for RC utøvere på lørdag. Til helga blir det NM Junior Normalbakke og Liten bakke, NorgesCup Hopp, RC for 12-16 år og rekrutteringsrenn for de yngste i Midtstulia.

Nå starter vi med Skisprell

Sammen med kretser og klubber inviterer Norges Skiforbund til skisprell-aktivitet i hele Ski-Norge. Moroa starter i morgen med Superlørdag på NRK1.

NM Hopp Stor bakke på Rena

Rena IL inviterer til NM Junior, NC Hopp og NM Stor bakke i Renabakken første helga på nyåret. NM Stor bakke på søndag sendes på NRK.

Klart for Idrettsgalla 2022

Flere av våre utøvere er nominert foran årets Idrettsgalla på Hamar lørdag 7. januar 2023. I forbindelse med årets galla, er det også klart for Superlørdag med skirenn for barn og unge direkte på NRK.

Ny sponsor til Hopplandslaget

Det observante øyet har kanskje lagt merke til en ny logo på hoppdressene og klærne til Hopplandslaget i både Hoppuka og Silvester Tournament. DinTur kommer inn som ny sponsor og skal følge oss i den spennende tiden fremt il VM i Trondheim 2025.

nif-epi04, 04
NTB Scanpix