Hopp til innhold

- Artig og variert

- Dette var en hard, artig og variert samling som pushet både fysiske og mentale grenser, sier Ådne Kristenstuen.

9. til 13. september kjørte telemarklandslaget en ny barmarkssamling i Oslo/Bø. Denne gangen begynte WC-laget med en startgateøk på Olympiatoppen.

Sindre Madsgaard, fagkonsulent for styrke og kraft på OLT, gjennomførte denne økta, og landslagets coach på Olympiatoppen, Finn Aamodt, bidro også med sin kompetanse. Videre gikk turen til Bø i Telemark, hvor laget avslutta første dag på samling med intervall på stisykkelen. Hovedfokuset på samlinga i Bø var likevel langrennsteknikk, og laget begynte derfor hver morgen med en rulleskiøkt. Disse øktene var det langrennsekspertene Arnstein Sunde og Ralph Høksaas fra Høgskolen i Telemark som gjennomførte.
- Utøverne fikk se seg selv på video og jobbet med individuelle arbeidsoppgaver, og fikk knekt noen nye koder når det gjelder skøyteteknikken. Siste rulleskiøkt fikk de også prøvd seg på skiskytterstafett, noe som både var spennende og god trening! I tillegg til disse øktene hadde vi både en spenstøkt, styrkeøkt på treningssenteret Elatio, enda en økt på sykkelen, samt morsomme aktiviteter som beachvolleyball, leirdueskyting og vannski/wakeboard i cabelparken til Norsjø, forteller landslagssjef Martin Gjøra.Liv Hemmestad, fagansvarlig for toppidrettscoaching på Olympiatoppen, hadde også et møte med laget om samspill og prestasjonskultur. Siste dag på samling ble avsluttet med sauesanking på Lifjell, men gråvær gjorde det vanskelig å finne sau. Det ble likevel en fin tur, som stimulerte både utholdenhet, styrke, balanse og koordinasjon, for ikke å snakke om mentalitet!

- Å bruke ekspertkompetanse på startgate, skøyteteknikk og ikke minst Liv Hemmestad, er også meget bra, sier Kristenstuen.

Sivert Hole er enig i at det var en bra samling.
- Jeg fikk muligheten til å utfordre meg på ting jeg ikke har gjort så mye før og vi hadde mange gode treningsøkter, så jeg er veldig fornøyd med samlinga, sier han.

NTB Scanpix