Hopp til innhold

Johann Forfang (t.v.) og Phillip Sjøen.

Tande, Sjøen og Forfang til Engelberg

Norges Skiforbund sender seks hoppere til helgas World Cup-renn i hopp i sveitsiske Engelberg.

Daniel André Tande får fornyet tillitt, mens Phillip Sjøen er tilbake i World Cup etter uhellet i Klingenthal på den offisielle treninga i åpningsrennet fredag 21. november.

- Digg å være tilbake i World Cup. Jeg holdt det jeg lovet i Klingenthal, «I'll be back». Nå er jeg der, «I'm back». Etter fallet i Klingenthal har jeg brukt tiden godt, og helgas renn i kontinentalcupen var en opptur. Fortsatt leverer jeg ikke perfekte hopp, men er ikke så langt unna. i World Cup, sier Sjøen.

Johann Forfang får også sin internasjonale World Cup-debut etter at han hoppet Norge inn en ekstra plass i årets Hoppuke etter sterk hopping i kontinentalcupen på Rena i helga. Forfang fikk også mandag klarsignal til den gjeve tysk-østerrikske hoppuka. Under World Cup-debuten hans i Lillehammer nylig ble han diskvalifisert etter kvalifiseringa på grunn av for stor dress.
Det blir veldig bra å få sjansen i World Cup etter at jeg fikk klarsignal til Hoppuka. Helgas hopping var veldig bra, og målet er å fortsette den gode hoppinga, sier Forfang.

Anders Fannemel kom hjem fra Russland med gul ledertrøya, og i går ettermiddag kom han hjem til Lillehammer. Fannemel er full av selvtillit om dagen, og er klar for nye renn til helga.

- Jeg planlegger litt hopping, samt fysisk trening. Det fungerer veldig bra om dagen, sier mannen i gult.

Det endelige laget til Hoppuka offentliggjøres klokken 09.00 mandag på skiforbundet.no. Norge har i år syv plasser til de prestisjefylte jul- og nyttårsrennene.

Anders Jacobsen gjorde også sakene sine greit på Rena, spesielt i det siste storbakkerennet søndag. Alexander Stöckl skal blant annet se ham i aksjon på trening i Vikersund onsdag, og landslagstreneren bekrefter at Jacobsen er aktuell til en plass på det norske laget.
- Det er snakk om tekniske justeringer før han kan være tilbake i toppen. Vi har i år mange gode kandidater til det norske laget, og vi skal gjøre de siste vurderingene etter helgas renn. Vi får se, sier Stöckl.

Dette er det norske laget i Engelberg:
Anders Bardal, Steinkjer Skiklubb
Anders Fannemel, Hornindal IL
Rune Velta, Lommedalen IL
Daniel Andre Tande Kongsberg IL/FlyingTeam Vikersund
Phillip Sjøen, Bækkelagets SK/Kollenhopp
Johann Forfang, Tromsø SK/Trønderhopp

Følg rennene på fisski.com

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix