Hopp til innhold

Clas Brede Bråthen (t.v.) og Alexander Stöckl med suksess.

Beste nasjon

Norge ble beste nasjon på herresiden i årets sommer GP

Det norske herrelandslaget viser gode takter foran vinterens sesong. 

- Vi tenker ikke så mye på det at vi er beste nasjon i sommer. Men gleder oss først og fremst over at mange utøvere fått selvtillit i forhold til i fjor sommer hvor omtrent ingen utøvere fikk det. Dette er det aller viktigste. Vi går inn i siste fasen av sesongoppkjøringa med bevisstheten om at vi var femtebestenasjon sist sesong, og at vi må bli bedre enn dette. Vi har et grunnlag nå hvor vi har dokumentert høyt potensial. Dette er selvfølgelig positivt, og gleder meg veldig. I tillegg har vi gjort det bra på COC-nivå i sommer. Anders Jacobsen er bedre fysisk enn må mange år. Mange ting tyder på at våre utøvere må hoppe  godt på ski for å komme på Norges lag når World Cup-sesongen starter i Klingenthal i slutten av november, sier Clas Brede Bråthen.

I helgas avslutningsrenn ble Rune Velta beste norske på 3. plass, mens Anders Bardal ble nummer fem.

NTB Scanpix