Hopp til innhold

Referat fra høstmøte i hopp og kombinert

Takk for fremmøte og gode innspill!

Møtet ble avviklet på teams. Greit med deltagere, men ønsket oss selvfølgelig flere. Vi som deltok fikk mye og god informasjon.

Powerpointpresentasjon til hopp og kombinertkomiteen

Anne Kjøllestad var kveldens møteleder. Hun ønsket velkommen til høstmøte på teams. Hun leste opp kveldens agenda. 

Per Elisas Kalfoss fra Norges Skiforbund var vår gjest denne gangen. Han var kveldens foredragsholder og hadde fått i oppdrag og snakke om skilek inn imot hopp og kombinert. 

Han har selv lang erfaring som både utøver og far både i hopp, kombinert, freeski og snowboard. Så det å leke på og med ski er noe han vet mye om og brenner for.

Powerpointpresentasjon til Per Elias

La utøverne leke og holde på med ski! Ha det gøy og unngå resultatfokus. Mye lek er viktig. Ta med miniski eller et par gamle langrennski på hver trening og LEK litt. Det er viktig og komme seg ut av hoppskoa innimellom. 

Lag sosiale og gode platformer i og rundt bakken for utøverne, men også for foreldrene. Er det ikke noe sosialt for foreldrene så forsvinner unga fortere fra bakken. 

Freddy Storsveen - sportslig leder for HedmarkHopp (HH), informerte litt om hva HH er og hvilke planer de har for sesongen. Sesongens hovedtrener er Jonas Gropen Søgård.

Freddy og Jonas har som mål og få flest mulig fra Hedmark til å delta på årets Solan Gundersen Vinterleker. Felleskap og tilhøringhet er også mye de jobbe med.

Alle utøvere skal sees og høres! Vi er IKKE opptatt av resultater, men mestring og gleden ved å hoppe på ski!

VILJE - TÆL - GLEDE & MESTRING = HedmarkHopp

Halvor Midtsundstad gikk igjennom hva vi har gjort denne sesongen. Det har vært et annerledes år også på samlingsfronten. Årets vakreste eventyr som vi i mange år nå har avholdt i ØVIK ble i år gjennom ført i  Linnerudkollen,Vikersund og Midtstua. Det var god deltagelse hele uka, av både hoppere og foreldre.

Knyken samlinga ble noe avkortet, men de 15 som deltok var veldig fornøyd med samlinga og opplegget.

Leder av Hoppdommerlauget i Hedmark, Trond Bysveen var med live fra hoppskole i Vallset. Artig med ungeskrål i bakgrunnen når han fortalte om både TD kurs som har vært avholdt på Lillehammer, han ufarlig gjorde det å bli hoppdommer og ønsket dere alle velkommen i hopptårnet for å teste ut hva og hvordan det er å være hoppdommer. Trond minner om at det er klubbenes ansvar og rekuttere nye hoppdommere. Vi har et ønske om at alle som arrangere kretsrenn har minst to dommere i klubben.

Jan Olav Andersen fra kretskontoret tok oss igjennom økonomien til hopp og kombinertkomiteen i skikretsen.

Jan Olav tok også for seg Hedmark Skikrets sitt vedtak rundt gjennomføring av renn i forholdt til covid 19.

Det ble også informert om omorganiseringen i NSF. Jan Olav har blitt kontaktperson for Kombinert mellom krets (alle kretser i Norge) og NSF.

Stein-Arne Lunde, rekrutteringsansvarlig i hopp og kombinertkomiteen informerte oss litt om hva slag planer kretsen har. Blandt annet vil det bli laget "vertskapsvester" som alle de største anleggene vil få utdelt. De skal brukes på hver trening, hver hoppskole og hver aktivitetsdag i bakken. Da synligjør vi dem de kan spørre om hjelp eller hvis de lurer på "hva går hoppsporten ut på?". Det vil bli arrangert mini samlinger rundt om i hoppklubbene, noen hoppklubber som ligger "nede", vil det også bli forsøkt "gjenopplivning" hos. 

Skikretsen har en mobil hoppbakke K3, den står på en vanlig bilhenger, så hvem som helst kan låne denne. Ta kontakt med kretskontoret!

Anne fortale oss om terminlista for kommende sesong. Den er som tidligere år, samkjørt med Oppland. Får vi lov til å gjennomføre alle renn som er satt opp og kommer det snø, så får vi en innholdsrik og fin vinter! Det er lagt opp til både Kretscup og Regionscup denne sesongen også. KM avvikles i år i Gausdal.

Til sluttet takket Halvor for et godt møte med mye gode innspill og dro oss igjennom en kort oppsummering av møtet. Han minner også om at vi alle må lage sosiale platformer for utøvere og foreldre og fremsnakke sporten.

HA EN HOPPENDE FIN FØRJULS TID

Ref Ingrid Afseth

  

nif-epi04, 04