Hopp til innhold

Hele 36 skientusiaster deltok på digitalt høstmøte.

Super høststemning på teams

Selv om skifolket liker seg aller best når de kan møtes fysisk, var det en herlig entusiasme på det digitale høstmøtet onsdag 1. november.

Med nærmere 40 digitale deltakere fra 15 ulike klubber, må vi si oss godt fornøyd med deltakelsen på det digitale høstmøtet. 

- Klarer vi å få med oss alle disse og noen til når vi inviterer til fysisk vårmøte i Karasjok første helga i mai 2024, så garanterer jeg at det blir et historisk bra skimøte for Finnmark. Her var det utrolig mye bra engasjement for skisporten, sier kretsleder Thomas Darell. 

Målet er å samle skikretsen til vårmøte i Karasjok den 4. og 5. mai 2024. Kretsstyret har allerede begynt å drodle på ideer for dette vårtreffet, der vi ønsker å gjøre det til et spennende arena som skientuaster i Finnmark er nødt til å få med seg. 

STERK ENGASJEMENT

Det digitale høstmøtet ble i så måte et veldig bra oppspill på hvilke gode diskusjoner vi kan få i Karasjok i mai. Alle som har vært med på teamsmøter vet at deltakerne blir fort passive, det private kameraet slås av og deltakerne blir stadig mer fraværende ettersom møte utvikler seg. Slik er det ikke på skimøte, nei!

- Engasjementet ble bare sterkere og sterkere dess lenger ut i møtet vi kom, og det er ikke bare de største klubbmiljøene som har store planer for vinteren. Det boblet over av engasjement også i de små grendeklubbene som har masse planer for å utvikle skisporten, sier Thomas

Møtet ble innledet med en plenumsdel med kretsleder Thomas som snakket litt om satsinger i kretsen kommende sesong. Dernest holdt adm. sjef Jonas Karlsbakk innlegg om hvordan klubbene kan jobbe med å nå bredere ut med markedsføringen av arrangementene kommende sesong. Til sist i plenumsdelen sparket skiklubbutvikler Espen Rognli igang diskusjonen i grenmøtene, med en gjennomgang av hvilke muligheter vi har i Finnmark til å spisse og utvikle arrangementene vår. 

Nye konkurranseformer

På grenmøte for langrenn presenterte LK-leder Roger Finjord reiseplanene for Norgescuprenn, NM jr og Hovedlandsrennet kommende vinter. Dernest åpnet han for diskusjon rundt hvilke skirenn vi ønsker i Finnmark kommende sesong. Det ble en sesjon som engasjerte veldig mange og viser at klubbene er klare for å ta skisport til et nytt nivå kommende vinter. 

Alpinsportens høstmøte ble ledet av AK-leder Jeanette Emdal. Der ble en del av møtet brukt til å få klarhet i hvilke utfordringer den unge alpinkretsen står overfor, med økt fokus på sikkerhet og utstyr. Det er stort sett unge utøvere som deltar med lite erfaring og relativt lav fart. Derfor har en sett gjennom fingrene på at hjelmene som brukes egentlig ikke har vært godkjent for annet enn slalåm og mange har ikke ryggplater og tilsvarende. Mangelen på ledere som har kurs som Teknisk Delegert er også et problem i kretsen og det finnes ikke sikkerhetsnett for alpinrenn i Finnmark ennå. Alt dette bør på plass så fort som mulig. 

Alpinsamling i Levi i desember

Det andre store temaet var den kommende alpinsamlinga i Levi 8. til 10. desember. Her begynner deltakerantallet å nærme seg 100 personer med stort og smått, så suksessen fra i fjor bare fortsetter. Siste del av møtet gikk derfor med på å legge en plan for treningene og opplegget denne helga. Det ble satt sammen et trenerteam som skal utarbeide en skisse for treningsopplegget og så skal AK få det til gjennomgang til sitt neste møte.

Klubbene i Finnmark samarbeider veldig godt og i april skal alle tre bidra når tidenes første Alta Alpinfestival skal gjennomføres i Rafsbotn. En stor massemønstring for rekruttering til alpinsporten som blir utrolig spennende å jobbe frem mot.

Se presentasjonen og dokumenter fra møte under: 

Presentasjon Thomas Darell

 

Presentasjon Jonas Karlsbakk
NYE KONKURRANSEFORMER I FINNMARK

Gå til Arrangørmalen for Finnmark skikrets

Presentasjon Espen Rognli

Informasjon om reiseopplegg for nasjonale renn 2024(Roger Finjord, grenmøte langrenn)

Referat fra Høstmøte Alpint Finnmark Skikrets

nif-epi04, 04