Hopp til innhold

Skilisens

Norges Skiforbund er opptatt av at alle som kjører på ski skal ha en god forsikring om uhellet først er ute. Med skilisens får du den beste forsikring ved idrettsskade både i trening og i konkurranse.

Skilisens er påkrevet for utøvere fra fylte 13 år for å kunne delta i terminfestede skirenn, og nytt lisensår starter 1. oktober.

Ved spørsmål om skilisens, ta kontakt pr epost:   skilisens@skiforbundet.no

Årslisensen for 2023/2024 er nå tilgjengelig for betaling (21. september) , og er gyldig til 30. september 2024.  Det gjøres oppmerksom på at det kan bli gjort enkelte justeringer i forsikringsdekningen fra 1. januar 2024. I så fall vil nærmere informasjon bli gitt senest i løpet av januar 2024.

Utøvere vil finne betalingsinformasjon på sin side på www.minidrett.no for lisensen 2022/2023. Årslisens for hver sesong varer fra 1. oktober til 30. september, og gjelder fra betalingsdato. 

Skilisensen er en idrettsskadeforsikring  som gjelder på terminfestede skirenn, men som også gjelder på trening. Skal du konkurrere i flere skirenn som står i vår terminliste, anbefaler NSF årslisens. For å kunne kjøpe årslisens må du være medlem i en klubb tilsuttet Norges Skiforbund.


Skilisens erstatter ikke en reiseforsikring. Husk at reiseforsikringen må dekke den idrettsaktiviteten du utfører.  

- Du har aldri hatt årslisens eller har hatt årslisens for flere sesonger siden, men ønsker det nå:

Ta kontakt med klubben du er medlem i eller ønsker å ha medlemskap i direkte. Klubben sørger for at betalingsinformasjon sendes på e-post til deg når du er registrert som betalt medlem og aktiv utøver. På din side på www.minidrett.no, vil betalingsinformasjonen ligge.

- DU HADDE ÅRSLISENS I FJOR OG ØNSKER DET SAMME I ÅR: 

Logg deg inn på Min idrett. Her vil du finne betalingsinformasjon og du kan betale online eller ved bruke av KID. På din side på www.minidrett.no, finner du ditt lisensbevis. Skriv ut lisensbeviset og ta det med deg på skirennene i vinter. Hvis det er et par år siden du hadde lisens, ta kontakt med klubben din, slik at de kan sette din skilisens aktiv igjen.

- Utvidet årslisens

Du kan også utvide grunnlisensen til utvidet årslisens i Min Idrett under lisenser ved å betale differansen mellom lisensene. Forsikringsdekningene blir med dette betydelig bedre. Se tabell nedenfor. Kid og kontonummer finner du i Min Idrett under lisens.

  Årslisens  Utvidet årslisens
Alpint   1900 kr
Freestyle   1705 kr
Hopp/Kombinert 550 kr 1485 kr
Langrenn og Randonee 340 kr

 880 kr

Telemark 475 kr 1100 kr

ENGANGSLISENS

Ønsker du kun å kjøpe lisens for et aktuelt skirenn kan du gjøre det, og det betales på Vippsnummer 770064. NB! Navn på deltaker og hvilke arrangement må skrives i meldingsfeltet. Ved påmelding via iSonen og EQ-timing skal engangslisens betales ved påmelding og ikke via Vipps. 

For løpere 13 – 25 år koster engangslisensen kr 63.
For løpere som er 26 år og eldre koster engangslisensen kr 165.

For deltagere i trimklasser med og uten tidtaking koster engangslisens kr. 63.

QR-kode for engangslisens:

 

I familieklasser i turrenn betales bare for to (2) engangslisenser, altså maks 126 kroner.

Den dagen du fyller år, er du i ny årsklasse for skilisensen. Eksempler: Fra den dagen utøveren fyller 13 år, er det påkrevet med skilisens. Fra den dagen utøveren fyller 26 år, må utøveren betale 165 kr for engangslisens. Fra den dagen utøveren fyller 70 år, er det frivillig med skilisens.  

TURRENN- OG TRENINGSLISENS

Med turrenn- og treningslisens er du forsikret 365 dager i året, samtidig som du også er forsikret for alle turrenn du ønsker å gå i Norge og utlandet. Turrenn- og treningslisens krever ikke medlemsskap i klubb tilsluttet Norges Skiforbund.
Dette er en meget god lisens for deg som trener og går turrenn. Lisensen koster kr 1500,-  i året. Kjøp denne i dag, så er du sikret hvis uhellet er ute.  Se forsikringsvilkår og dekning.

Hvis du skal gå turrenn i utlandet og ikke har årslisens, må du betale engangslisens direkte til Norges Skiforbund. Betal engangslisens i  NSFShop.no. Husk å ta med kvitteringen på betalt lisens til rennet du skal gå.

SUPPORT

Ved spørsmål om skilisens, ta kontakt pr epost:   skilisens@skiforbundet.no

NIF-EPI03, 03