Hopp til innhold

Gjeldene regler for trening og arrangement for alpint

Med bakgrunn i gjeldende regelverk gjelder følgende punkter for gjennomføring av arrangement og aktivitet for NSFs klubber og organisasjonsledd for alpint. Her finner dere også veileder for alpinarrangement.

NSF oppfordrer sine klubber til å gjennomføre lokale arrangement og aktivitet, og oppfordrer alle medlemmer til å vise ansvarlighet ved å unngå unødvendig reiseaktivitet.

Alle arrangører av organisert idrett (treninger, samlinger, arrangement) må:
1. Gjøre en risikovurdering av aktiviteten som planlegges

2. Utarbeide smittevernplan:
    a) Sjekkliste for godt smittevern ved idrett.
    b) Smittevernprotokoll for breddeidretten.
          - Arrangementsmanual (last ned Word), Last ned arrangementseksempler (Excel).
     
3. Arrangører må forholde seg til lokale regler og sørge for nødvendig varsling og tillatelser fra lokale helsemyndigheter.

Trening 

Krets- og alpinklubber må ta hensyn til lokale regler i sin egen hjemkommune og den kommunen aktiviteten skal gjennomføres når det gjelder både trening og arrangement. 

For gjennomføring av trening se Råd før og under treningssamling, for å alltid holde deg oppdatert på gjeldende regler. 

 

Arrangement 

  • Lokale arrangement og lokal aktivitet for alle aldersklasser kan gjennomføres som planlagt innenfor gjeldende smittevernregler og antallsbegrensninger, forutsatt at det ikke er lokale regler som begrenser gjennomføringen.

Med lokal aktivitet/arrangement menes aktivitet/arrangement innenfor samme skikrets eller område med naturlig geografisk tilknytning. Det legges særlig vekt på at aktiviteten/arrangementet kan gjennomføres uten å medføre unødvendig reiseaktivitet, herunder spesielt at deltagere/støtteapparat ikke behøver å benytte kollektivtransport og at overnatting i forbindelse med arrangementet unngås. 

Deltagerbegrensninger med utgangspunkt i geografi kan fastsettes ved:

  • Den enkelte skikrets kan klassifisere sine renn som kretsrenn, og beslutte at rennene kun er åpne for løpere fra klubber i kretsen
  • Arrangøren kan fastsette egne deltagerbegrensninger basert på geografi etter råd fra kommunelege og/eller rennlege

  1. Nasjonale arrangement for junior og aldersbestemte klasser terminfestet før 31.12.20 avlyses eller utsettes.

For alpint vil dette medføre at alle krets- og klubbrenn kan gjennomføres som planlagt så lenge lokale myndigheter godkjenner arrangementet. 

  1. Nasjonale breddearrangement for senior terminfestet før 31.12.20 avlyses eller utsettes

For alpint vil dette medføre at alle krets- og klubbrenn kan gjennomføres som planlagt så lenge lokale myndigheter godkjenner arrangementet. 

  1. Nasjonale toppidrettsarrangement kan gjennomføres innenfor gjeldende antallsbegrensninger og etter definisjon/begrensning fastsatt av den enkelte gren, forutsatt at det ikke er lokale regler som begrenser gjennomføringen.

For alpint vil dette medføre normal gjennomføring av FIS renn hvor man deler arrangementet inn i kjønn. Man vil da gjennomføre arrangement med maksimalt 140 utøvere. Det anbefales at arrangementet kjøres uten publikum. 

 

Alpinarrangement innebærer ikke aktivitet med nærkontakt. For alpint gjelder regelen om at utøverne må holde minimum 1 meters avstand til hverandre.

Disse retningslinjer gjelder inntil myndighetene gjør endringer i smittevernreglene. Legg fokus på lokal aktivitet og følg myndighetenes retningslinjer. 

Gå til veileder for alpinarrangement

NIF-EPI03, 03